Tanışma: Bölüm 1

2.7K 192 497
                                    

Alexia Mia Moon

"Bu makaronlar için adam öldürebilirim!"

Marinette'den yükselen kıkırtı ile başımı aşk yaşadığım makaronlardan kaldırdım, muhtemelen bütün yüzüm şeker olmuşken ve ağzım şişik olduğundan dolayı balon balığına benzerken bende ona gülümsedim.

Marinette bir kez daha güldü ve odanın her yerine yaydığımız minderlerden kalkarak çekmecesine ilerledi. Bende filmi kaçırmaması için durdurdum.

Bu bizim geleneğimiz gibi bir şeydi. Ne zaman bir araya gelebilsek -ki bu çok uzun aralıklı oluyor- ilk akşam yapacağımız şey kesinlikle film izlemek oluyordu. Bu akşam ki tercihimiz 'Aynı Yıldızın Altında' olmuştu. İki ay önceden anlaşmış ve kitabını bitirmiştik. Şimdi film ile kitabı karşılaştırabilirdik ve bu bizi gerçekten eğlendiriyordu.

Marinette elindeki peçeteyi yüzüme fırlattığında "Hey!" diye bağırsam da gülmüştüm. Yüzümden kucağıma kayan peçeteyi alıp yüzümü silmeye çalışırken komik görünüyor olmalıydım ki Marinette kahkaha atmaya başladı.

Homurdanarak "Bu böyle olmayacak." dedim. Ayağa kalkarken Marinette bana laf yetiştirmeye çalışıyordu.

"Şu makaronu yemeği bir türlü öğrenemedin."

"En iyisi sizde kuzen. Yoksa ben gayette yemesini biliyorum."

"Ya tabi tabi." tarzında bir şeyler geveledi ama onu tam duyamamıştım.

Aşağı kata inip yüzümü yıkandıktan sonra hâlâ salık olan saçlarımdan dolayı bunaldığımı hissettim. Saçlarımı topuz yaptıktan sonra ensemi soğuk suyla ıslattım. Banyodan çıktıktan sonra yukarı çıkmadan soğuk bir şeyler içmeye karar vererek mutfağa adımladım. Buzdolabının kapağını açıp boş boş bakınmaya başladım. Bunu yapmayan var mıydı?

KUZEN Where stories live. Discover now