Epilog

446 37 0
                                    

Tmavovlasá žena se s trhnutím probudila na zemi. Zem nebyla nepříjemná ani studená, jak si myslela, docela se jí i leželo dobře. Nevěděla však, kde se to nachází. Posledních pár hodin měla okno, jako když za mladých let pařila s Poberty a přehnala to s ohnivou whisky.

Hnědovláska se pomalu zvedla a nejistě se vydala chodbou dál. Nevěděla, kam jde, ale její intuice jí radila, že jde na správné místo. Po pár krocích už stála před vstupními dveřmi. Za nimi slyšela hrát tichou hudbu a smích několika lidí. Hlasy za dveřmi jí byly známé, avšak ona neměla ponětí, komu patří.

Velmi opatrně otevřela dveře a za nimi spatřila skupinu lidí. Její srdce radostně poskočilo a na tváři se jí objevil šťastný úsměv.

Tak měla pravdu, opravdu existuje místo, kde se všechny zemřelé duše schází. Úsměv na tváři ji nezmizel ani poté, co si uvědomila, že i ona sama je v tom případě mrtvá. Bylo už načase.

V malé kuchyňce uviděla Remuse s Nymfadorou, jak se škádlivě strkali a popichovali. Vařili společně večeři a jejich veselost měla vliv na všechny ostatní.

Uprostřed místnosti seděli na gauči Lily a Sirius a o něčem se vesele bavili. Též se popichovali, avšak jen přátelsky. Díky posledním rokům si k sobě našli cestu a už se na sebe nedívali nenávistně.

Poslední člen domácnosti seděl v křesle v rohu místnosti. Nepřítomně hleděl na podlahu a kousal si při tom nehty. I když na něm tenhle zlozvyk Alyssa nenáviděla, stejně se hřejivě usmála.

S úsměvem udělala krok vpřed. Pod nohama jí zavrzala podlaha, což upoutalo pozornost všech přítomných. James jen znuděně zvedl zrak a spočinul s ním na hnědovlasé ženě. Srdce mu vynechalo pár úderu, až se bál, že umře znovu. Neváhal už ani vteřinu, udělal jen pár kroků a byl u Alyssy. Podíval se jí do očí a šťastně se zasmál. Nevydržel na ni jen koukat, a tak ji vtáhl do objetí. Opřel si hlavu o tu její a vdechoval její osobitou vůni.

Alyssa se od Jamese maličko odtáhla a konečně ho po tolika letech znovu políbila.

„Dole na zemi jsem bez tebe nikam nepatřila a jen jsem tím světem bloudila. Teď už jsem konečně doma."

S láskou, Alyssa | HP ✔Where stories live. Discover now