XXV.

328 32 4
                                    

10. 8. 1997

Nejdražší Jamesi,

poslední dobou ten život nedávám, děje se toho tolik.

Jamie, Voldemort mi zabil rodiče...

Víš, jak jsem ti psala? Vlastně to nevíš, ale psala jsem ti o Jessie a jejím útěku
s Harrym a jeho dvěma kamarády a o mém schovávání se u rodičů i s malým Jamesem. Nedošlo mi, že se v téhle době hlídá soví pošta.

Můj dopis lehce doputoval k Voldemortovi. Zmíňka o sestře Harryho Pottera a její matky ho přivedla k nápadu, že když mě zabije, Harry přicupitá k němu a nechá se zabít.

Nakonec jsem pořád tady. I když to tedy vůbec nechápu. Před týdnem k nám vtrhlo šest Smrtijedů. Začali ničit úplně všechno. A úplně všechny. První byl můj tatínek. Použili na něj Crucio. Mučili ho do doby, než přestal bolestí vzlykat a začal jen tupě hledět do stropu.

Já hned běžela za Jamiem nahoru do jeho pokojíku. Bezbolestně tam podřimoval. Hned jsem ho vzala do náruče a s hůlkou v ruce jsem se vydala zpět. Samozřejmě za mnou někdo šel. Bránila jsem se nejvíc, jak jsem jen mohla. Chtěla jsem ochránit i maminku, ale nebyla jsem tak silná. Zvládnout tolik Smrtijedů najednou? Musela bych být Merlin.

Když jsem viděla, že jdou všichni na mě, přemístila jsem se do skotských lesů, kde jsme kdysi stanovali s rodiči. Kdybych byla sama, klidně se nechám zabít Avadou, avšak musela jsem ochránit malého Jamese.

Naštěstí jsem si s sebou vzala batůžek nejvyšší nouze, takže nějakou dobu přežiji, ale nevím na jak dlouhou. Bude to těžké. Hlavně se bojím o malého Jamese. Nevím, jestli tuhle "dovolenou" zvládne.

Pokusím se spojit s Remem, ale nedávám tomu moc velkou naději.

Tento dopis ti doručím speciálním kouzlem na mně neznámé místo, kam tyhle dopisy vždycky letí s mou sovou a dostane se snad konečně k tobě.

Opatruj nás všechny, v téhle době budu věřit jen a jen v tebe.

S láskou,

Alyssa

S láskou, Alyssa | HP ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat