Všude

44 4 0
                                    

Vyběhli jsme ven, a ihned vyrazili do Veselého Království. Elsa říkala, že když je někdo takhle zmrazen víckrát, nemusí se probrat i po rozmražení. Z Arendelu do Veselého Království je to fakt kousek, takže jsme tam byli za chvilku. Snažila jsem se tornádo zastavit, ale nic nepomáhalo. Nakonec jsem ho zmrazila na místě. Další ledová socha.
,,Stejně ho jednou budeš muset rozmrazit" řekla Elsa.
,,Ale ne teď. A kde je Anna?"
V celém paláci jsme ji nemohli najít. Když jsme už propadali panice, uslyšela jsem hlas volající o pomoc. Olaf! Běžela jsem po hlase. Už u něho byla Elsa s Hansem. Olaf jim vysvětloval co se stalo.
,,...a najednou se blížilo velké tornádo. Anna s Kristofem a Svenem bohužel zmrzli, ale já protože jsem sněhulák jsem nezamrzl. A pak jsem běžel jsem a tak jsem tady" Takže zamrzli. Olaf nás dovedl k nim. Všichni měli vyděšené výrazy. Elsa jako tehdy obejmula Annu. Teď jsem za to ale mohla já. Musela jsem je rozmrazit.
Ale přesně jako s tím tornádem to nepomohlo. Bylo mi jich líto. Oni za nic nemohli. Nikdo z nich. Připadala jsem si jak zloduch. Skoro jsem se tam složila, když v tom jsem slyšela Annin hlas. Podívala jsem se na ni. Opravdu rozmrzla. I Kristof a Sven! Opravdu to bylo tak snadné?
Elsa s Hansem s nima vyrazili do Veselého Království, a já zase do školy. Pro tu knihu.

Celá škola byla pořád zmrzlá. Ale na co ji rozmrazovat? Zatím jsem to nepotřebovala. Jal jsem tušila, Phillipa zase rozmrzla, a byli dávno jinde. Ale ve škole byli určitě. Tentokrát byl její pokoj zamknutý. A tak jsem zase použila ledový klíč. Kniha byla tam kde byla naposled. A na ní nějaký list papíru. Letmo jsem ho přečetla.

        1. P+E ✔
       2. P+P✔
       3. Led✔
          4. Útěk✔
         5. ??????

Nechápala jsem co se děje. Ona to plánovala?! To je svině!!!! Papír jsem vzala s sebou. Začínalo se to zamotávat víc a víc.

Vše jsme prokonzultovali s Annou a Kristofem. Papír nám moc nepomohl. Co znamenaly ty otazníky?
Kristofa napadlo, že asi nevědí co dál. Mě ten papír ale nedal spát. Podle mě něco ukrýval. Pak mě něco napadlo. Vzala jsem ten papír, a dala proti světlu. A opravdu to fungovalo!
Na papíře se objevili další nápisy. A dokonce i bod 6 a 7.
Nakonec jsme přečetli toto:

6. Zabít
7. Dostat se k moci Arendelu

Arendel 23
Arendel 91

Veselé království 78

Karl wan Lobossowi

Nikdo nevěděl co znamenají ty adresy a to jméno. Kdo je ten Karl wan Lobossowi?
,,Kdo bydlí na 78, tu ženu znám!" vykřikla Anna. ,,Je velmi milá, často ji výdám, a má na krku takový náhrdelník se znakem!"
Ukázali jsme ji knoflík. ,,Takový?"
Anna se zamyslela. ,,Myslím že ano."
Všichni jsme se po sobě podívali.
,,Jsou fakt všude"

Emily ArendelskáWhere stories live. Discover now