Capitol 2. Justificări, Partea 1

1.1K 98 7
                                    

***

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

***

Cum să îi explic eu femeii mele deștepte că mi-am uitat verigheta acasă de căscat ce sunt și că habar nu aveam că zona aceea nu are acoperire. Nu tu verighetă, nu tu semnal, ceva mahmureală în cap, trei prieteni fustangii, un trecut desfrânat și o brunetă furioasă în fața mea. Și povară uriașă. Astrelele nu s-au aliniat deloc pentru mine.

Am înșelat-o cu curvulița aia, dar nu a fost cu intenție. Explică-i asta Emei. Nu pot să o pierd. Mă prefac că sunt simpatic și mă întind să o pup. Ea mă refuză, dar copilul nu. Damian îmi sare în brațe și se oferă să îmi aducă micul dejun. Rămân unu la unu cu Ema, care mă privește cu un soi de dezgust. Nu știu de ce s-a schimbat între timp. Nu are cum să fi aflat deja pentru că i-am convins pe băieți să își țină gura. Iar o aventură, în lumea bărbaților nu e ceva de împânzit. E secretul nostru și vom merge cu el în mormânt. Defapt e secretul meu, dar îl știu și nenorociții ăștia.

Probabil Ema e supărată că am uitat verigheta. Sau că sunt mahmur și i-am promis că nu beau mult. La telefonul din weekend fusese chiar drăguță.

— Ce ai de nu mă pupi? O întreb ofuscat.

— Nu am chef.

— Bun. Când îți vine cheful mă chemi. O privesc de sus. Sunt dur fără să vreau, ca să mă apăr de ochii ei critici, altfel i-a fi recunoscut imediat aventura și asta ar fi însemnat sfârșitul căsniciei mele. O iubesc, nu am de gând să o pierd pentru că am fost prost și beat de nu am știut de mine. Dacă e atât de supărată că am uitat verigheta, îmi imaginez cum ar fi urlat știind că am făcut sex cu una.

— Tu de ce nu porți verigheta, mă rog? O cert primul ca să nu mă certe ea pe mine. Întotdeauna merge.

— Dar tu de ce ai lăsat-o acasă?

— Ema... de asta faci boticul ăsta? Crezi că am lăsat-o intenționat? Privirea ei furioasă fix asta arată. Nu ai vrea să îmi leg un clopot de gât ca să știe toată lumea că sunt însurat cu tine?

— Ai zis că nu au adus femei, dar când m-ai sunat am auzit un glas de femeie.

— Nu puteam să îți zic la telefon, nu eram singur. M-am urcat în vârful dealului să te sun, Ema! Ce dracu? Au râs toți de mine. Nu am găsit semnal și apoi am cerut voie la bar să folosesc fixul. Am lipsit două nopți, atât. Ai încredere în mine? Bruneta mea frumoasă îmi ridică din umeri și mă privește cu ochii ei superbi, dar temători.

— Da sau nu?

— Am altă variantă? Maia a zis că ați avut femei. A recunoscut chiar Jimmy.

Iartă-mă, Ema. Nu sunt cel mai corect om, dar te iubesc. Iartă-mă că te mint ca un nesimțit. Nu pot să îi rostesc cuvintele astea cu voce tare.

E supărată pe mine. O simt și nu îmi place că o văd așa. O trag în brațele mele, dar Ema se împotrivește și se îndepărtează de mine. Damian se întoarce și rămâne înmărmurit. Aruncă tava cu mâncare și plânge sacadat.

— O să divortați. Nu este o întrebare, ci o afirmație de care puiul meu de zece ani este convins. E un copil mult prea emotiv. Nu m-a moștenit deloc. Ne activăm instinctele de părinți și sărim amândoi pe el.

— De unde ai scos prostia asta, Dami? Îl împing ușor.

— Cum să plângi puiuț? Mami și tati se iubesc... îl convinge Ema, ștergându-i lacrimile cu mâinile ei minunate. Mami și tati se iubesc...Tac-tu a greșit rău. Mă simt ca un rahat. Copilul meu simte tensiunea dintre noi și eu sunt singurul vinovat. Suntem trei în horă acum și mă urăsc pentru asta.

— Părinții lui Iustin nu se mai pupau și au divorțat. Ne informează printre lacrimi, iar noi ne privim ca proștii.

— Îmi pare rău pentru Iustin, puiule. Eu și mami vom fi mereu împreună, nu-i așa mami? Dar nu ne putem pupa așa în văzul lumii! Tati e șeful! Ce o să creadă angajații? Că sunt un pupăcios? Îl pup pe păr și pe obraz, apoi îl lipesc de pieptul meu. Râde colorat și întinde mâna după mă-sa ca să fim compleți.

O pup pe creștet pe Ema și oftez. Mi-aș da viața fără să ezit pentru cei doi. Dar sunt prost de dau în gropi uneori. Cum o scot la capăt? Cum să mă eliberez și să îi spun frumoasei mele că am greșit? Nu pot. Nu pot să îi pierd.

Handicapatul de Jimmy a răsuflat. La cât de coardă e femeia lui, era imposibil să nu îl miroase. Sau poate se laudă amândoi cu infidelitățile. Am dat-o în bară.

**** Dacă ți-a plăcut capitolul, nu uita să apeși steluța- Votează!

**** AȘTEPT COMENTARIILE VOASTRE

Dragoste all- inclusive, Vol. II Confesiuni din ParadisUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum