16*

10 2 2
                                    

*RÁNO*

Black Moon otevře svá rozespalá očka a rozhlédne se po noře lovců. Všeci ještě spali, ale venku se sluneční vlk dávno vydal na svou každodenní cestu po nebi.

Blackie se zvedne, protáhne se a vyjde ven z nory. Na ploše se natáhne do stínu házeném vzrostlým dubem. Její srst krásně splývá se stínem, tudíž není moc vidět.

Její blankytné oči skenují okolí a její nastražené uši poslouchají život okolo.

Z ničeho nic uslyší těžké kroky čehosi dopadat do listí s jehličím jen kousek od jejich tábora. Zvedne se a potichu se vydá ke vchodu, aby nakoukla o koho se jedná.

Nikoho nezahlédne, ale stále slyší ten divný zvuk. Otočí se a zaběhne do nory Alfa páru. Probudí svého otce.

,,Black Moon, proč mně budíš?" zeptá se rozespale Alfa a pohlédne na své dítě. 

,,Promiň mi to, Alfo. Nebudila bych tě, kdyby to nebylo nutné. Někde na našem území se pohybuje něco, co sama nedokáži určit." poví mladá černá vlčice svému otci.

Sotva to Alfa uslyší, postaví se a vyjde ke vchodu do tábora. Zaposlouchá se do zvuků lesa kde rozpozná všelijaké zvuky, včetně těch, o kterých mluví Blackie.

Lehce si sám pro sebe zavrčí a vydá se do nory lovců, kde vzbudí Skilleta, Diamonda, Yoka, Silvera a Setha. Dále jde do nory hlídkařů, kde vzbudí Quila, Mara, Hige a Nata. 

Všem vysvětlí situaci a se všemi, včetně Black Moon a Emryho, vyráží na průzkum svého území.

Hank rozdělí všechny do čtyř skupinek. ,,Takže. Pro lepší prozkoumání se rozdělíme. Black Moon povede jednu skupinku, ve které bude Quil a Silver. Já si vezmu Mara a Embryho. Seth si vezme Nata a Yoka a Skillet si vezme Hige a Diamonda. Jasný?" řekne Alfa a odpovědí mu je jednohlasné ANO od všech jeho stoupenců.

Black Moon se se svou skupinkou vydá směrem k Měsíčnímu jezeru, Hank jde k posvátnému dubu, Seth jde za tábor a Skillet na západní stranu lesa.

Domluví se, že když najdou zdroj toho zvuku, dají ihned vědět zbytku.

Black Moonina skupina je kousek od hvězdné pláže, když zahlédne zdroj toho zvuku. Vyšle Silvera, který odběhne na místo, kde se skupinky rozdělili a zavyje. O chvilku později už odvádí všechny k místu, kde toho tvora zahlédli.

Všech dvanáct vlků se skrčí a pozorují TO. Tvor chodící po zadních tlapách, na kterých má podivné šnečí ulity, celé tělo zahalené v podivně vypadající srsti a s dlouhým, divně vypadajícím klackem v předních tlapách.

Není jeden, je jich více za doprovodu tří zvláštně zabarvených vlků. Vlci jsou připoutáni k NIM nějakou dlouhou a pevnou trávou. Všechny ty věci naše dvanácti členná skupina vidí poprvé.

Samotný Alfa vyšle Setha pro vlky z rady starších, protože on sám je vidí poprvé a doufá, že mu Coff či zbytek poví, s kým mají tu čest.

Murder's storyWhere stories live. Discover now