Prolog

54 4 0
                                    

,,Mamíííí" zapištěla tři vlčata zároveň na svou matku, samici Alfa.
,,Ano, děti?"
,,Vyprávěj nám pohádku." poprosila vlčata a pro efekt nezapomněla udělat ten neodolatelný kukuč, při kterém, i tomu nejstrašnějšímu vlku, roztaje srdce.
,,Ale vlčátka moje, vždyť jste už slyšela všechny příběhy." odpoví jim jejich matka. Vlčata sklopí své hlavičky.
,,Ale... Co kdyby jste zaběhli ke Stařešinovy. Ten zná plno příběhů. Třeba vám řekne nějaký, který jste ještě neslyšela." řekne po chvíli jejich matka a vlčata se začnou radovat. Po chvíli radovánek vejde Alfa smečky, otec vlčat, do nory se sklopenou hlavou. ,,Hanku? Stalo se něco?" optala se Wiss svého druha.
,,Před chvílí jsme našli Stařešinu u jezera. Spí a už nikdy se neprobudí." poví sklesle své družce a třem vlčatům. Jedné vlčici a dvěma vlčkům. Vlčice má srst černou jako uhel a oči ledové modré. Její jméno je Black Moon.
Jeden z vlčků, Hige, je šedo-bílý s hmědýma očima. Jeho bratr, Seth, je šedo-stříbrný s světle hnědýma očima.

,,Ale, kdo nám poví pohádku?" zeptá se Seth. ,,Jo. Maminka nám už řekla všechny!" ozve se Hige.
,,Dokonce nám vyprávěla legendy." přidá se k oběma bratrům Black Moon. ,,Ale já znám ještě jednu legendu, kterou vám zaručeně nikdo neřekl." odpověděl tajuplným hlasem a vlčata se napnula. Jejich matka si lehne a Hige se Sethem se přitulí k jejímu břichu, zatímco Black Moon si ustele mezi předníma tlapama Wiss. Ta pokýve na svého druha, aby začal vyprávět. Hank si odašlal a začal své vyprávění:

Traduje se legenda o jedné vlčici se srstí jako uhel a očima chladnýma jako ledy na Aljašce. Legenda vypráví, že jednoho dne, smečka polárních vlků zaútočí na její smečku, kde půjdou po Alfa páru, především po samici Alfa, která v době bude čekat sourozence naší vlčice. Matku budou bránit její dva synové a samice Beta. Díky odvaze vlčice všichni z její smečky přežijí, a jelikož vlčice poslala na věčnost minimálně tucet vlků z protivníkovi smečky, začne se přezdívat Murder. Později tuto přezdívku přijme za své pravé jméno, a zapřísáhne vlčím bohům, že zabije každého, kdo se opováží ublížit její rodině. Avšak jednoho dne svůj slib nevyplní, protože nedokáže zabít rudého vlka. Společně potom založí svou vlastní smečku, ve které budou vyrůstat jejich vlčata.

Alfa dokončí své vypravování, podívá se na svou družku u jejíž nohou spokojeně podřimují tři chlupaté kuličky.
,,Myslíš, že je ta legenda o naší Blackie?"zeptá se Wiss svého druha.
,,Nevím, ale doufám, že není." odpoví Hank a schoulí se ke své družce. Wiss mu položí hlavu na přední tlapy a po chvilce spokojeně oddechuje. Hank ještě dlouho do noci přemýšlí, ale nakonec se také uchýlí ke spánku.

Murder's storyWhere stories live. Discover now