5

1.2K 94 11
                                    

Varis - Bölüm 5

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Varis - Bölüm 5

Sia attığı çığlıkla birlikte hızla ağzının kapatılmasıyla korkusu tavan yapmıştı. Lumos büyüsüyle asadan yükselen ışıkla birlikte Sirius'un yüzünü gördüğünde derin bir nefes almaya çalıştı. Ağzındaki elini çekmesi için elinin üzerine vurunca düzgün bir şekilde nefes aldı.

"Sen... gecenin bu saatinde ne arıyorsun burada?"

"Varis bunu soramayacak kadar eşit konumdayız."

Sia, Sirius'un rahatlığı ve haklılığıyla birlikte bir şey demeyerek Etre'yi cebine yerleştirdi ve elindeki yem kesesinin ağzını sıkıca bağlayarak avucuna aldı. Sirius'un kendisini izlediğini biliyordu. Başını kaldırıp ona baktığında; onunla göz göze gelip gülümsemek eskileri hatırlatıyordu.

"Neden buradasın Sirius?"

"Seni görmek için revire gitmiştim, ama oradan çıktığını gördüm ve sonra seni takip ettim!"

Asasını Sia'nın yüzüne tutup, sağa sola salladığında Sia sinirle asayı yüzünden uzaklaştırdı. Ama istemsizce gerçeği öğrenmiş olması onu bir hayli germiş gibiydi.

"Yani... Şey olduğumu gördün?"

"Animagus? Evet. Peki ne zaman oldu bu?"

Umursamazca sorduğu soru içerisinde gizli merak duygusunu yakalaması uzun sürmemişti. Sirius istemsizce hâlâ kendisi hakkında bir şeyler öğrenmeye meraklıydı. Ve bu huyundan bazen nefret ediyordu. Gözlerine umutla bakan Sirius ile sıkıntıyla saçını düzelterek konuştu.

"Biliyorsun bu büyü bize üçüncü sınıfta öğretildiğinde garip bir merakım vardı."

"Üçüncü sınıfta bir ay bizimle konuşmadın, ağzındaki Mandrake yaprağı yüzünden miydi? İnanamıyorum!"

Sirius'un abartılı hareketleri onda daha da gülme isteği uyandırdığında kendisini tutmadı. Gece yarısı, Hogwarts'ın bir köşesinde ikisi sadece gülüyorlardı. Nedeni yoktu. Arkadaşların birbirlerine gülmek için bazen nedenleri olmazdı.

"Peki bakanlık!"

"Hayır ve böyle olmasını umuyorum!"

"Cezasını bildiğin halde mi? Sanırım Leonard Mortes'in yüreği bunu kaldırmayacak. Kızı yasa dışı bir..." sesinin yükselmesiyle birlikte Sia boştaki eliyle Sirius'un ağzını kapattığında, Sirius ise yaşadığı dengesizlikle, yere düşmüştü. Peşinden ise onun üzerine Sia düşmüş ve Sirius'un elinden düşen ışık saçan asa bir anda sönmüştü. İkisi saçma bir şekilde birbirleriyle bakışırken, Sia hızla kendisini yana atıp oturur konuma geldi.

"Daha ne kadar sır saklayacaksın Sia?" Sirius'un sitem dolu sesiyle birlikte Sia, alaycı bir şekilde konuşmayı ihmal etmemişti.

"Bilemiyorum belki de siz söylediğinizde söylemeyi planlıyordum."

Varis #Sirius BlackHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin