2

1.6K 118 7
                                    

Varis - Bölüm 2

Büyük salonda herkes binasının masasına geçerken, Sia elindeki mendili burnundan çekip akan kanının çokluğuna baktığında kimsenin görmediği bir anda cebine sıkıştırdı. Hogwarts'a adımını attığı anda kanayan burnu ile alışmıştı artık. Hazırlıklıydı.

Kızlar masaya otururken Sia, yanına gelen ikinci sınıf ile bekledi. Küçük oğlan koşması yüzünden soluklandığında Sia sabırla beklemeyi tercih etmişti. Nazikti, Sia. Küçüklerine ve büyüklerine karşı. Kaba değildi, sadece tahammül sınırlarının zorlanmadığından emin olunmalıydı. Karşısındaki siyah saçlı çocuk, nefes verdiğinde elindeki kağıdı ona uzattı.

"Gryffindor'un varisi bunu Hufflepuff'tan birisi verdi." heyecanla ağzından çıkan kelimeleri bir çırpıda söyleyen küçük çocuğa karşı gülümsedi.

"Öncelikle adım Anastasia, bana böyle seslenebilirsin. Ve bunu kim verdi?"

Göz göze geldiği küçük çocuk, sevinçle gözleri parladığında Sia biliyordu ki bu istemsizce Gryffindor'luların arasındaki hayranlık ışıltısıydı. Varis dedikleri zaman akıllardaki tanım genellikle katı ve disiplinli olmak yer alıyordu. Ama Sia böyle değildi. Nazikti, eğlenceliydi, bazen vurdum duymazdı. Ama asla ketum ve sevimsiz davranmazdı.

"Kendisini tanıyacağını söyledi!"

"Teşekkür ederim!" dediğinde çocuğun gitmesi ardından masaya oturdu. Lily'nin yanına oturduğunda karşısındaki Marlene'e gülümsedi. Elindeki mektubu gösterdiğinde ikisinin de kaşları havalanmıştı.

"Hâlâ devam ettiğine inanamıyorum!" diyen Marlene ile birlikte Çapulcuların yanlarında bitmesi ve Sirius'un bir anda Sia'nın elindeki mektubu çekip almasıyla birlikte üç çift gözle birlikte yakın masalardaki kişiler bakmaya başlamıştı.

"Bu da kimden?"

"Seni ilgilendirmez Sirius!" diyerek boş bir anda mektubu aldığında Sirius, Sia'nın yanındaki kıza nazikçe kalkmasını söylediğinde bir alt sınıftan olan kız hiç laf etmeden ayağa kalkmıştı bile. Sirius'un oturmasıyla birlikte diğerleri de oturduğunda Sirius'un laf atmasıyla sessizlik bir anda bozulmuştu.

"Varis, hadi hayran mektubu kimden merak ediyorum!"

"Neden merak ettiğini bilmek dahi istemiyorum." dedikten sonra mektubu cübbesinin kolunun içine ittiğinde gülerek Marlene'e döndü.

"Oda da konuşalım!" dedikten sonra James, Remus ve Peter'a döndü. Sirius'un omzuna bıraktığı elini ittiğinde sırıtarak başladı.

"Şu her sene oynadığınız kim hangi binaya gider, oyununu başlatalım mı?" dediğinde Marlene ve Lily'de oyuna dahil olmuştu. Hepsi birinci sınıflara dönüp bakarken, seçmen şapka söylemeden önce tüm tahminler alıyordu.

"Bu kız kesinlikle bir Ravenclaw!" diyerek Sia diğerlerine döndü. Karşısındaki Marlene Hufflepuff olacağını söylerken, Peter onu destekledi. Remus Sia ile aynı görüşte olurken, Lily Slytherin olabileceğini söylemesiyle James ona katıldı. Sirius ise Sia'ya bakarak;

"Bence bir Gryffindor." dediğinde Sia,  sadece Sirius'un imasını görmezden geldi. Onunla yaptığı büyük bir tartışmada onun gibi birisinin Gryffindor'a layık olmadığını söylediğinde elinden geldiğince bunu yüzüne vurmaya hevesliydi.

Varis #Sirius BlackHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin