DEL 7

19 3 3
                                    

Når de kommer inn i tronsalen kommer vaktene dem i møte, med spydene rettet mot Drago og Pia. Før Pia rekker å si noe til dem, kommer Athena ned en av trappene og alle ser på henne. Athena går elegant ned trappen, kjolen slynger seg om kroppen hennes og legger seg som et slør bak henne. Solen kommer opp bak henne og gjør opptreden hennes magisk. Til Pia sin store ergrelse må hun innrømme at Athena er vakker.

-Der er dere, sier Athena og strekker armene mot dem.

-Vakter! sett de i ulike celler, sier Athena med et smil. Vaktene nøler og ser usikkert på Pia som ser på Athena. Et skarpt blikk fra Athena er alt som skal til for at vaktene reagerer og griper etter Pia og Drago.

-Vi må snakke med Kongen, sier Pia og unngår hendene til vaktene.

-Han kan ikke snakke med deg. Du knuste hjertet hans da du gikk over til Svarterust, sier Athena.

-Jeg gikk ikke over, jeg ble fanget, ropet Pia og styrter mot Athena. Men vaktene er raskere enn Pia og griper om hendene hennes, centimeter fra Athena. Smilet gir Pia, kommer Pia aldri til å glemme.

-Bare vi vet sannheten, sier Athena og vifter de vekk. Vaktene sleper dem vekk, mens Pia og Drago kjemper for å komme seg fri. Men forgjeves, vaktene er i flertall.

-Hent Harriet! roper Pia. Vaktene stopper opp en liten stund, de ser på hverandre . En av de eldre rister på hodet og Pia blir dyttet inn i en celle. Drago blir fraktet videre, og ikke lenge etter hører hun at en celledør smelles igjen.

Pia ser seg rundt i den lille  cellen. Alt som befinner seg der, er en seng som henger ned fra taket. Den har en tynn madrass og en like tynn dyne og pute. I et hjørne ligger det noe halm og midt på halmen står det en potte. Pia brekker seg når hun skjønner hva den skal brukes til.

Pia setter seg ned på den tynne madrassen og putter ansiktet i hendene. Hun lytter til de taktfaste slagene mot celledøren lengre borte. Drago sine rop skjærer gjennom henne som en kniv. Pia hører at han roper navnet hennes, men Pia har ikke krefter til å svare. Alt virker håpløst. Pia legger seg ned på sengen og lukker igjen øynene, og lar alle lyder forsvinne.

Pia våkner av at noen rister i henne. Pia slår vilt rundt seg, noen griper armene hennes. Pia slutter å kjempe med en gang, det er kun en person som har mot til å gripe om armene hennes når hun slår. Pia slår opp øynene og ser rett i øynene til Harriet. Rundt Harriet står de nyeste rekruttene som Pia og Harriet har brukt hele sommeren til å trene opp.

-Ser ut som du trenger litt hjelp, hvisker Harriet og gir henne en klem.

-Jeg trenger all den hjelpen jeg kan få, sier Pia, mens hun løsner seg fra klemmen.

-Vi har ikke mye tid, men du må fortelle meg hva som har skjedd. Du har vært borte i flere dager, sier Harriet og er tydelig bekymret.

-Flere dager! Hva snakker du om? spør Pia forvirret.

-Vi må snakke sammen, sier Harriet bestemt. Hun gir de andre tegn til å gå utenfor  og holde vakt, lydløst forsvinner de ut av cellen. Pia går straks i gang med å fortelle om hendelsene i Svarterust. Harriet er helt stille.

-Det var mye på en gang, sukker Harriet.

-Vel, her har Athena tatt helt over kontrollen og Kongen har vi ikke sett siden du forsvant. Athena sier at du og Drago vil ta over Lysdal. Athena sier at hele planen deres var å la Drago gifte seg med henne.

Pia sitter igjen ordløs når Harriet er ferdig. Pia har kjent Athena hele livet, men Pia har aldri trodd at Athena kan gjøre noe så grusomt.

-Hvorfor vil hun gjøre noe sånt? spør Pia.

-Jeg vet ikke, men vi må finne Kongen.

De går ut av cellen og går mot Drago. Det er helt stille når de kommer frem og ser inn i den mørke cellen. Harriet låser opp døren og lar Pia passere.

-Dago, vi må gå, hvisker Pia og myser i mørke. Sakte trer Drago frem fra skyggene. Han legger armene om Pia og legger hodet på skulderen hennes. 

-Jeg trodde de tok deg, mumler Drago mot skulderen til Pia.

-Dere er veldig søte, men Lysdal reddes ikke av seg selv.

Harriet henger utålmodig med døren og gir tegn til at de må gå. Pia og Drago slipper hverandre og følger etter Harriet og de andre. Med raske og lette fottrinn går de gjennom smale ganger i slottet.

Etter som de nærmer seg kontoret til Kongen, blir Pia mer urolig. Hun er forberedt på det verste, men prøver å holde hodet kaldt. Pia retter blikket mot Drago som  går et stykke foran. Et smil leker om munnen hennes. Ikke i sin villeste fantasi hadde Pia sett for seg Drago som sin redningsmann.

Harriet holder opp hånden og alle stopper opp. Harriet gir alle tegn om å gjøre seg klare, for de er fremme. Hjertet til Pia begynner å banke fortere. Bak den nesten usynlige døren, vil sannheten komme for en dag.

Pia hiver etter pusten og alt rundt henne forsvinner. Fremfor henne i et styrkt lys, kommer Kongen med åpne armer. De rolige øynene hans er fylt med nervøsitet og frykt.

-Ikke kom! Athena har sperret alle dørene, hun vet at dere er på vei.

-Men hvordan....

Synet forsvinner og Pia møter blikket til Drago.

-Athena vet at vi vil prøve og befri Kongen, sier Pia og reiser seg opp. Harriet slipper dørhåndtaket og går mot Pia.

-Hva skal vi gjøre nå? spør Harriet oppgitt. Pia hører at Harriet skjelver i stemmen. Håpet er på vei til å briste. Pia forstår fortvilelsen til Harriet. Etter flere dager i skjul for å få et lysglimt i bare noen timer, før det glipper ut av rekkevidde igjen.

-Jeg har en plan, men da må Drago klare noe for oss, sier Pia målbevisst.

-Jeg skal gjøre alt i min makt for å få det til, sier Drago. Alle samler seg rundt Pia for og høre på planen.

-Drago, du må komme deg forbi døren. Du har skyggekrefter og de kommer fint her. Vi andre må være klare til å bryte gjennom døren, hvis Drago blir tatt

ALT ER LOV I KRIG OG KJÆRLIGHERWhere stories live. Discover now