14. Bolest pravdy

4 1 0
                                    

Earthtown

Lightman svůj slib opravdu dodržel, čímž potěšil spousty svých občanů. Díky svým nadměrně vyvinutým prostředkům, už byl v tuto dobu za polovinou své cesty. Úsměvy a vyznání vděku ho přímo hřály u srdce.

,,Bůh Vám žehnej, ministře." Třásla si s ním nadšeně rukou drobná žena za přítomnosti jejích tří dětí. ,,Potěšení je i na mé straně." Oplatil ji úsměv, když v tom, k němu přiběhl jeden z jeho podřízených.

Něco mu pár minut šeptal do ucha. Jakmile se dotáhl od svého pána, nastala chvíle napětí. Lightman zavřel oči. Hned na to je však zase otevřel.

,,Omluvte mě, prosím." Svižným krokem vyrazil pryč z místnosti.

,,Takže se tedy vracíme? Nebo máte něco, co to zachrání?" Všichni sklonily své pohledy k zemi. ,,Ne, pane. Prý Vás prosí, jestli by Jste nemohl pomoci."

Ačkoliv se nejvyššímu vládci nechtělo, nic jiného mu nezbývalo. Neschopnost jeho pracovníků ho přinutila okamžitě ukončit svou cestu.

Mezitím v současném světě

,,K sakru!! Zatracený kybrové!" Zanadával hráč padlý k zemi držíc se za zraněnou nohu. Několik dalších na tom nebylo o nic lépe.

Kapitán zkusil na protivníky ještě jednou vystřelit, ale účinnost tohoto zákroku byla nulová.

,,Fajn. Ale ještě jsme s ním neskončili." Na přenašeči nastavil místo jejich úkrytu, a pak jen společně se svým týmem zmizel, - alespoň prozatím.

Brian konečně mohl vylézt z poza své zničené pohovky.

,,Tak jo. Vysvětlí mi teda konečně někdo z vás dvou, co to do prdele mělo znamenat?! A.. A co je do háje tohle??!" Ukázal na trojici podivných bytostí. ,,Kybrové. Začali je vyrábět, i když teda pro vás, je začnou vyrábět až v roce 7230. Dva roky na to se pak odehraje stříbrná válka, ale to vás nemusí zajímat." Vysvětlil Leonardo. ,,Ty jsi z budoucnosti?? Ale... Co??",,Konkrétně z roku 9102, jestli tě to nějak uklidní." Černovlásek tváříce stále zaskočeně hleděl tupě přímo na něj. ,,Ne? Tak nic."

Charlie se zaujatě sehl pro zvláštní předmět ležící pár metrů od zničených dveří.

,,Hej! Něco jsem našel." Přiběhl ihned dovnitř.

,,Nevíš, co to je?" Předal svůj nález Leonardovi. ,,Ano, ano vím. Tohle nám teď ohromně pomůže."

Earthtown-tower CSF

,,Ne, ne, ne!!" Začal Darkman vyšilovat, jakmile mu jeho věrní přitakávači oznámili, že jejich tým hráčů selhal.

,,Jste jenom banda pitomců! Víte to?!",,Pane, můžu Vás ujistit, že..." Vědec však svou větu nestačil dokončit. Šedý kouř pohltil celé jeho tělo. Pak z nevinného muže zbyl jen obyčejný prach, jenž okamžitě s sebou odnesl průvan z klimatizace.

,,Takže jediný kluk, i když, teď už možná muž. To je ten problém? Zařídil jsem vám místo, materiál, práci, a vy mi to oplácíte tím, že nedokážete splnit správně jediný důležitý úkol?! Kvůli vám teď budu muset překopat celé plány. ... Nebo abych byl přesnější, Kvůli tobě."

Darkmanovi naskočila husí kůže. Ta ledová ruka na jeho levé tváři mu byla opravdu nepříjemná.

,,Nuže? Máš pro mě opět nějakou svou trapnou výmluvu, nebo se konečně pochlapíš, a přiznáš svou chybu?" Bílé světlo mu u vlasů dodávalo více odlesku, což Darkmanovi nedělalo zrovna nejlépe. Byl tak zaskočený přítomností oné osoby, že ztratil schopnost mluvit.

,,Slabý jako vždy." Najednou černovláskova jizva začala nabírat větších rozměrů způsobujíc nesnesitelnou bolest. ,,Dávám ti poslední šanci příteli. Zkus mě nezklamat." Poté Lightman po sobě zanechal jen bílý smok kouře. Darkman padl na kolena držíc si svou bolavou stranu obličeje.

,,Pane.",,Nechte mě být!! A dělejte radši svou práci."

Zajímalo by mě, kdo to čekal. A kdo ne, co si o tom myslíte. No není to skvělý zvrat? Přece by jste si nemysleli, že Darkman by toho všeho byl schopný bez pomoci.

Menture: spáry minulosti [DOKONČENO] Where stories live. Discover now