3. Projekt 2019

7 0 0
                                    

Jen co Leonardo nastoupil na akademii, stal se tím nejchytřejším žákem. Během pár měsíců konečně sestrojil svého prvního kybra, Strorma. S Johnnym se občas do sebe pustili, ale to jen proto, že neměli co dělat, když byli většinu času sami doma.

Po několika letech Leonardo pochopil, kam jeho otec zmizel, a rozhodl se o matku starat co nejvíce jen mohl.

Od svých patnácti, začal pracovat ve stejné firmě, jako David, s nadějí, že přijde na to, jak skutečně zemřel.

O 20 let později

Teď si zrovna sestavoval paměťové senzory pro svůj další projekt. Najednou si všiml jeho velitele, který se k němu pomalu blížil. Okamžitě celou rozpracovanou práci zakryl několika papíry, kterých tam neměl nikdy nazbyt.

Jen jak mu zmizel z dohledu, vrátil se opět ke svému projektu. Ještě pro něj pořád neměl vymyšlené jméno. Na to byl však prozatím čas.

,,Hele, Lenny, máš chvilku?" Přiběhl za ním jeho dobrý kamarád a zároveň kolega, Izek. ,,Jo. Jasně. Na co?",,Na osmičce potřebují zpravit nějaký zálohovač."

Jelikož oba pracovali ve druhém sektoru, bylo to pro ně úplně něco jiného. Všude, kam se jen podívali, byli samí chytří vědci nebo kapitáni nejméně se dvaceti různými tituly.

,,Páni. Jestli takhle vypadá osmička, tak desítka musí být snad jako nebe." Promluvil fascinovaně Leonardo. Tím na ně upoutal pozornost jednoho vedoucího.

,,Hej! Co tu děláte?!",,My... Totiž. Nás sem povolali k opravení nějakého zálohovače." Vysvětlil trochu nervózně Izek. Vedoucí sektoru je pak zavedl na ono místo.

,,Tady to je. Nikam jinám nelezte a do ničeho jiného se nepleťte! Je vám to jasné?!" Oba pracovníci ho hned ujistili, že jen co dodělají svou práci, hned zase zmizí. Sliby jsou však jen pouhá slova. Tak to teď viděl Leonardo i se svým kamarádem.

Motor zálohovače byl naprosto přehřátý, nebylo divu, že jim vůbec nefungoval.

,,To by mě zajímalo, jak se jim tohle povedlo." Řekl zamyšleně hnědovlásek. ,,To mě taky. Žádné chladiče ještě nikdy nic nedokázalo tolik překonat. Aspoň teda, pokud vím." Dodal Izek.

Jakmile začal zálohovač opět fungovat, ihned se na něm začaly zobrazovat všechny informace, jenž do něj byly nepřetržitě posílány.

Izek s Leonardem moc dobře věděli, že by měli jít, ale když už se jim naskytla taková ojedinělá možnost, zdrželi se.

,,Hole 2019. ... Co to je?" Přečetl hned blondýn. Leonardo neměl však ani nejmenší tušení. A navíc, tam toho bylo ještě mnohem víc.

,,Pokus 1061. Vzorek, satelitní vysílač.",,Co je satelitní vysílač?" Najednou zazněl hlasitý gong, což značilo konec pracovní doby všech zaměstnanců od prvního až pátého sektoru. V tuto chvíli šestý až desátý sektor začínaly pracovat na svých přísně tajných pracích.

,,No nic. Radši už půjdeme." Začal si rychle balit věci Leonardo. ,,Souhlasím. Tohle místo mi nahání husí kůži."

Mladík si ještě musel ke svému stolu pro několik důležitých záznamů, které pravidelně kradl z archivu, a věřil, že přijde jednou na to, co se s jeho otcem skutečně stalo.

,,Už jsi sehnal ty lidi?" Zaslechl něčí hlas přímo za rohem chodby. Prudce se přitiskl ke zdi. ,,Jo, ale není jich zrovna nějaký velký množství. Takhle to nevydrží věčně. Měli by jsme mu to říct." Odpověděl druhý hlas. ,,Já vím, ale problém je hlavně taky v tom, že nedávno jsem zaslechl, že chce spustit plán 20Z. Teď už ho nic nezastaví." V tu chvíli prošli vědci těsně vedle Leonarda, který tak konečně mohl zmizet rychle domů.

Menture: spáry minulosti [DOKONČENO] Where stories live. Discover now