15. Ať chceš nebo ne

2 1 0
                                    


Konečně se Leonardovi opravdu poštěstilo, a našel něco, co mu ohromně pomohlo. Brian sice nepomohl tak, jak původně plánovali, ale jako pomoc se to stále brát dalo. Teď byli zpět v Charlieho bytě, jelikož dům, kam přišli žádat Briana o jeho služby po sobě zanechal jen velkou hromadu rozpadlých trosek.

,,Zrovna mi volal kámoš. Prý taky chce do toho jít. Ty lidi mu zabili polovinu jeho spojenců. Ehm... Máme teda nějakej plán?"

Charlie si nedaleko hrál se Stormem a Johnnym. Pořád ze sebe vydával zvláštní zvuky, což Leonarda akorát rušilo.

,,Plán? No,... Nejsem si jistý, jestli se to dá brát jako plán, ale asi ano." Brian nadzvedl obočí, načež ho zamrazilo po celých zádech. Pohled na Bedra po pravici svého pána byl přímo odstrašující.

,,A-a to je..?" Nechápal, jak si jeho bratránek mohl na něco takového zvyknout tak rychle. Už teď si byl jistý, že ho tyhle věci budou pronásledovat i ve snech.

,,Půjdu tam, zjistím vše, co chci vědět, a pak porazím zlo.",,Tohle mi nepřijde jako dobrej plán.",,To jsem ani nepředpokládal." Najednou vstoupil do diskuse i jeden z kybrů.

,,Není rozumné si dopředu nerozmyslet plán útoku. Napříč historií na to doplatilo nejméně 208 vůdců.",,Bedre, prosím. - Prozatím už můžeš jít." Kybr poslušně přikývl, načež po něm zbyla jen malá kovová kulička.

,,Bohužel s ním musím souhlasit. Jestli jsou vážně tak nebezpeční, nemůžeš tam jen tak napochodovat, a čekat že je jen tak porazíš. Půjdu s tebou. Stejně nemám co ztratit." Přistoupil s hrdostí v čele blondýn.

Leonardo ze sebe vydal nešťastný povzdech, zatímco Brian stále zaskočeně naslouchal každému vyřčenému slovu.

,,Já tam ale musím, a nemůžu si dovolit riskovat cizí životy.",,Já už nejsem cizí, a navíc jsem se přihlásil zcela dobrovolně, takže budu nést zodpovědnost Já za sebe, ne Ty za mě. Ani jsi nám pořádně nevysvětlil, proč máš s nimi takové spory. Co ti udělali tak strašnýho, že tě honí napříč celým časem??" Hnědovláskovi po tvářích sklouzlo několik neposedných slz.

,,Tak, a je to jasný. Jsou v tom rodinný problémy, co?" Řekl s naprostým přesvědčením Brian. Avšak vraždící pohledy ostatních ho ihned umlčely.

,,Táta pro ně před dvaceti lety pracoval. Ale stala se mu nějaká nehoda. To tenkrát alespoň řekli mé matce. Jenže já vím, že lhali. Jen chci zjistit, co se mu opravdu stalo, a být zase s mámou, o kterou jsem kvůli nim málem přišel. Nikoho jiného nemám, ... Když teda nepočítám kybry."

Nastalo ticho. Charlie se podíval na svého bratrance, který nezabránil dalšímu svému smíchu.

,,Ne, ne. Já to říkat nebudu. Vždyť se s ním známe teprve den! Ty možná dýl, ale určitě to nebude o nic víc, než pár hodin. Promiň, ale ne." Blondýn přesunul svou pozornost zpět k Leonardovi. ,,Teď ale už máš i nás. A my ti teď pomůžeme." Brian mu věnoval otrávený pohled. ,,Co je? Neříkej, že máš na práci něco důležitějšího, než je záchrana světa."

Menture: spáry minulosti [DOKONČENO] Onde as histórias ganham vida. Descobre agora