3. Szülinap

1.2K 50 0
                                    

Hermoine szemszög

Két héttel később

Még csak két hete, hogy vissza jöttem a Roxfortba. Telt az idő. Semmi nem történt azon az estén kívül. Amikor az ajtóm előtt találtam egy cetlit. "Bocs az este miatt Granger". Draco Malfoy bocsánatot kért. Igaz, nem a szemembe, de ez akkor is meglepett. Márnap reggel próbáltam vele beszélni, de hamarabb lelépett. Este is vártam, de hiába. Valószínűleg akkor jött mindig vissza amikor én már aludtam. Ez így ment két héten keresztül. Fogalmam sincs, hogy tud ilyen jól elkerülni. Mintha nem is egy hálókörletbe lennénk. Bár talán így jobb lesz.
Ronnal gyakran leveleztünk, mióta itt vagyok hatszor írtunk. Most már nem kéne ezt a dolgot sokáig húznom. Tudnia kell róla.

Péntek van. Ginnyvel épp indultunk a nagyterembe reggelizni.

- Ms Granger! Kérem. -hallottam McGalagony hangját, amire megfordultam. - Miután vége a tanításnak, megtenné, hogy feljön az irodámba?

- Igen professzor! - bólintottam, majd tovább állt, ahogy mi is Ginnyvel.

Beléptünk a nagyterembe, ahol már halomra sorakoztak a reggeli falatok. Leültünk, majd észre vettem, hogy a vörös kis barátnőm igen jókedvű.

- Harry írt levelet? -kérdeztem az izgatott lányt, amint megláttam egy fehér papírdarabot a kezei között.

- Igen. Ó Merlinre.. Úgy hiányzik, pedig nem vagyunk olyan régóta még itt.

- Nyugi. Nemsokára úgyis meglátogatnak nem igaz?

- Igen. Holnap délelőtt jönnek pont Roxmortsba. Most írta. Már annyira várom. Neked nincs kedved jönni? -kérdezte csillogó szemekkel.

Hogyha bele gondolok itt lenne az alkalom, hogy Ronnal beszéljek. Viszont még most sincs elég erőm hozzá. Ginnynek nem is mondtam még. Félek, hogy reagálna, mivel a bátyjáról van szó. Nem akarok rosszba lenni vele emiatt.

- Hahó, Mio! -zökkentett ki gondolataimból.

- Ja, öhm.. Nem hiszem, hogy most megyek.

- Ne csináld már. Ma van szeptember 19.-e. A szülinapod! Szeretnék elmenni veled vásárolni és megünnepelni egy finom vajsör mellett holnap.

Szülinap. Nem igen szoktam megünnepelni. Persze ilyenkor a barátaimmal vagyok, de nem igen tervezek kimozdulni. Szeretek Roxmortsba menni, de semmi kedvem sincs Ronnal most szembe kerülni. Jelen pillanatban semmihez sincs most kedvem, csak ahhoz, hogy minél hamarabb vége legyen a napnak és befeküdjek az ágyamba. Még McGalagony professzorhoz is el kell mennem.

- Nem tudom Gin. Nincs sok kedvem. Ne haragudj, majd legközelebb.

- Egy év múlva lesz újra szülinapod. És csak egyszer leszel tizennyolc éves. -csattant fel barátnőm.

- Tudom, tudom. De úgy értettem, hogy majd ha legközelebb jönnek Harryék, akkor majd megyek. Most csak egyedül akarok lenni. Na, de menjünk, mert nemsokára kezdődik az első óra.

Egy szomorú pillantást vett felém, majd bólintott. Ahogy sétáltunk ki, éreztem a hátamon, hogy valaki erősen engem figyel. Hátra néztem és megpillantottam a tejföl szőke hajú Mardekárost. Még akkor se vette le rólam a szemét, amikor észre vettem, hogy néz. Haja most még kócosabb volt mint máskor, nyakkendőt nem viselt. Ingén gyűrődések voltak és egy vagy két gomb ki volt rajta gombolva. Tekintete szinte égette az enyém, arcáról semmit sem tudtam leolvasni. Miért néz?

******

Órák után elindultam McGalagony irodája felé. Odaérve be kopogtam, majd vártam, hogy be invitáljanak.

Storm and chocolate (Dramione)Where stories live. Discover now