{Διπρόσωποι}

88 6 200
                                    

«Πρόσεξε την αριστερή σου πλευρά, είναι διαρκώς ακάλυπτη!»

«Θαρρώ πως για αυτό υπάρχουν οι ασπίδες.»

Η Μπέρτιλντ, όσο κι αν χαρακτηριζόταν από άγρια, ατίθαση  υπερηφάνεια κι αρνούταν να δεχτεί υποδείξεις για την πολεμική της τεχνική που κατά τους διδασκάλους του Παλατιού ήταν άψογη, ελάμβανε τις παρατηρήσεις της Έισλυν προσεκτικά κι ευλαβικά, καταγράφοντας τες στον νου της, για να τις μελετήσει και εξασκήσει, όταν βρισκόταν μόνη στο Προπονητήριο.

Ήταν η τρίτη ημέρα της παραμονής των υποψηφίων νυφών στη Ντουγιάν  κι η τέταρτη τους σύνοδος για εξάσκηση. Η νεαρή Μόντγκερν της είχε αποκαλύψει πως ο Άρχων των Όπλων στο Κάστρο του πατέρα της καταγόταν από τον νομαδικό λαό των Ντέβαρ, εξαιρετικά πολεμοχαρών και αιμοχαρών ανθρώπων, συνεπώς είχε διδαχθεί έναν τελείως διαφορετικό πολεμικό τρόπο από ό,τι η Μπέρτιλντ, που εστίαζε σε σωματικές λεπτομέρειες και δύναμη κι όχι τόσο στην τεχνική των όπλων. Η Μπέρτιλντ άκουγε κάθε της λέξη με αμέριστο ενδιαφέρον, κατασπαράζοντας τις πληροφορίες με πείνα πρωτάκουστη. Συνειδητοποίησε πόσο λαχταρούσε κάτι νέο, μια καινούρια νότα στη μίζερη ζωή της, όπου μονάχα με τον Ελάρικ μπορούσε να είναι ανοιχτή κι ελεύθερη, ενώ υπέμεινε τα βλέμματα απογοήτευσης, αποδοκιμασίας κι επίπληξης όλων των άλλων. Εκλιπαρούσε για αποδοχή κι έπαινο και τα είχε βρει αμφότερα στην πιο απρόσμενη πηγή. Η Έισλυν εμφανώς βρισκόταν στην ίδια αν όχι σε χειρότερη μοίρα από εκείνη και με παράξενο, αλλόκοτο τρόπο, οι δυο τους είχαν έλθει σε απόλυτη, αρμονική αλληλοκατανόηση κι αλληλεγγύη, αναπτύσσοντας τάχιστα έναν σεβασμό που θα χρειαζόταν χρόνια σε διαφορετική περίπτωση.

Εκείνη την ημέρα, είχαν επιλέξει να δοκιμάσουν να παλέψουν σε ευγενή άμιλλα με ξίφη, μιας κι η Έισλυν καυχιόταν πως κανένας στρατιώτης που είχε προκαλέσει δεν της είχε επιβληθεί στην ξιφομαχία και δήλωνε αυθεντία. Πραγματικά, η Μπέρτιλντ παρατηρούσε την κλίση και το ιδιαίτερο τάλαντο της -για το οποίο σίγουρα ευθυνόταν η ευελιξία και τα τάχιστα αντανακλαστικά- μα η λέξη αυθεντία ακόμη φάνταζε υπερβολική. Τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις της, πάντως, τις δεχόταν έντιμα.

«Ξέρεις, Μπέρτιλντ, άκουσα μια φήμη από τις θεραπαινίδες που μου προσεφέρθησαν, άθελα τους βεβαίως,» ανακίνησε την κουβέντα η Έισλυν, την ώρα που τα σπαθιά τους μαστίγωναν τον αέρα και συγκρούονταν αποφασιστικά. «Τις κρυφάκουσα, καθώς μου ετοίμαζαν το λουτρό χθες. Είναι αλήθεια πως ο Φίλιαν είναι ερωτευμένος με μια παλατιανή και συναντιούνται κρυφά;»

Ανύπαρκτος Θρόνος {Six Sisters Spinoff} {Cover By Weebnextdoor}Where stories live. Discover now