{Οι Δυο Νύφες}

152 9 451
  • Αφιερωμένο στον/ην dim-anas
                                    

Τέσσερις ημέρες μετά το ανησυχητικό συμβάν στη Λιθόστρωτη γειτονιά, που κόντεψε να διακινδυνεύσει τη ζωή του Φίλιαν, των φίλων του και του Τζουντίν, το παλάτι είχε σχεδόν επανέλθει ολικά στην ηρεμία. Σχεδόν· διότι η αποκάλυψη της μυστικής σχέσης του Φίλιαν και της Βερνάντα είχε πέσει ως κεραυνός στα κεφάλια των γονιών του και της νανώδους κουβερνάντας, που είχαν απωλέσει την ψυχραιμία κι αποζητούσαν μάταια τρόπο να τη διαλύσουν αναίμακτα κι αθόρυβα.

«Έχεις μιλήσει στην κόρη σου;» Ζήτησε να μάθει ο Βασιλιάς Γκάλεν από τον Τζουντίν. Οι δυο τους, η Βασίλισσα κι η Βασιλομήτωρ είχαν συγκεντρωθεί μυστικά στα διαμερίσματα της τελευταίας και συζητούσαν σχεδόν σαν συνομώτες.

«Όχι,» παραδέχτηκε ξεφυσώντας ο νάνος Δούκας. «Την αποφεύγω συνεχώς κι εσκεμμένα. Δε μου είναι εύκολο να την αντιμετωπίσω, εφόσον ξέρω ότι τόσο καιρό μου κρατούσε κρυφό κάτι τόσο σημαντικό.»

«Κάτω από τα μάτια μας,» μετά βίας συγκρατούσε ένα γρύλισμα η Βασιλομήτωρ Ελέιν. «Τόσα χρόνια, υπό την ίδια στέγη, δεν είχαμε πάρει είδηση. Δοξασμένοι οι Θεοί, που δεν αραδίασαν κανένα μπάσταρδο, για να επαναληφθεί η Ιστορία ξανά.»

Ο Τζουντίν ήταν έτοιμος να της απαντήσει, να την επιπλήξει ευγενικά περί του πόσο προσέβαλε την ηθική της κόρης του κι ανιψιάς της μα συγκρατήθηκε, διότι τα πύρινα βλέμματα που αντάλλασσε η μάνα με τον Βασιλέα γιο της, σώπασαν εκείνον και τη Βασίλισσα Κολίν. Εκείνοι οι δυο είχαν βιώσει εντονότερα από όλους, μέσα στο μάτι του κυκλώνα, τις προηγούμενες πέντε δεκαετίες τον Εμφύλιο Πόλεμο που είχε ταράξει από άκρη σε άκρη το Γκάντεβυ. Κι όλα αυτά, διότι ο εκλιπών σύζυγος της Ελέιν και Βασιλεύς Φίλιαν ο Δεύτερος, είχε θελήσει να αποφύγει τη Βασιλική κλίνη και να αναζητήσει αγκαλιά γυναικεία, μα όχι συζυγική. Ο νόθος γιος του, ο Σεβέριν, που δικαίως αργότερα έλαβε το προσωνύμιο Κτηνώδης, επρόκειτο για ορκισμένο εχθρό του τότε διαδόχου Γκάλεν, αποφασισμένο να καθίσει στον θρόνο του πατέρα τους, θεωρώντας πως του ανήκε δικαιωματικά. Η μητέρα του Σεβέριν ήταν η πιο ισχυρή, σημαίνουσα και πλούσια εταίρα της Επικράτειας, η περιβόητη Νίδεια η Χρυσόλιγνη, ενώ ο πατέρας της Βασίλισσας Ελέιν και τότε Αρχιδούκας Μελάν Ράσπιερ, αποτελούσε τον πιο μισητό άνδρα στο Γκάντεβυ, δεδομένου του σκληρού κι άκαρδου χαρακτήρα του, του φιλοχρήματου και ιδιοτελούς. Ήταν λογικό κι επόμενο οι αγανακτισμένοι Δούκες και προύχοντες της χώρας να σταθούν δίπλα στον επανάσταση νόθο κι όχι στον νόμιμο, τον εγγονό του Ράσπιερ.

Ανύπαρκτος Θρόνος {Six Sisters Spinoff} {Cover By Weebnextdoor}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα