{Ο Πολυπόθητος Νόστος}

145 17 169
                                    

Ο Φίλιαν ξεπέζεψε χαμογελαστός. Όσο κι αν δεν ήθελε να το παραδεχτεί, καθότι λάτρευε τα ταξίδια και τις αναμνήσεις που αποκόμιζε, του είχε λείψει απίστευτα το σπίτι του· η Πρωτεύουσα του Γκάντεβυ, το παλάτι, αλλά κυρίως οι άνθρωποί του.

Άφησε τον καστανό του επιβήτορα που ονόμαζε Άργο στον σταβλίτη- τον αγαπητό του γέρο-Ραζόρτ που γνώριζε και θαύμαζε από παιδί ακόμα- και προχώρησε προς την είσοδο του παλατιού και την Αίθουσα του Θρόνου, όπου πάντοτε τον περίμενε όλη η οικογένειά του, όταν επέστρεφε από ταξίδι.

Ξάφνου, άκουσε έναν συριστικό ήχο, σαν κάτι να έσκιζε τον αέρα κι ένα βέλος τον προσπέρασε ξυστά και καρφώθηκε στον πέτρινο τοίχο πίσω του. Θορυβημένος ο πρίγκιπας, στράφηκε στην κατεύθυνση από όπου είχε έρθει το βέλος, κραδαίνοντας απειλητικά το σπαθί του. Αντίκρισε μια λεπτή μα γεροδεμένη φιγούρα, που μια μαύρη κάπα με κουκούλα κάλυπτε εντελώς. Του φάνηκε για πληρωμένος δολοφόνος κι ετοιμάστηκε άφοβα να τον αντιμετωπίσει.

Ο μαυροντυμένος ήταν φαινομενικά άοπλος, με εξαίρεση το τόξο που εφάρμοσε στη ζώνη του κι ήταν άχρηστο για μάχη σώμα με σώμα. Αυτό έκανε τα πράγματα για τον Φίλιαν πολύ ευκολότερα. Ώσπου, όρμησε κατά πάνω του, τον χτύπησε με τον αντίχειρα δυνατά στον καρπό και τον ανάγκασε να πετάξει το ξίφος, μένοντας κι εκείνος άοπλος. Η μάχη συνεχίστηκε ως πάλη, με λαβές και γρονθοκοπήματα που αποκρούονταν, μέχρι που ο μαυροφορεμένος ξάπλωσε στο πέτρινο δάπεδο τον Φίλιαν και τον ακινητοποίησε πλήρως, καρφώνοντας τον με το σώμα του.

"Προφανώς παραμέλησες την εξάσκησή σου," άκουσε μια εξαιρετικά γνώριμη φωνή να τον επιπλήττει εύθυμα. "Αναρωτιέμαι τι σου τράβηξε την προσοχή στις Αρχαίες Γαίες."

Αμέσως, η Μπέρτιλντ Θάμπστοουν, η κόρη του Δεύτερου Αρχιδούκα του Γκάντεβυ και παιδική φίλη του Φίλιαν, έβγαλε τη μαύρη κουκούλα κι αποκαλύφθηκε.

"Εσύ, πάντως, βελτιώθηκες αδιαμφισβήτητα," της είπε ο διάδοχος κι οι δυο τους γέλασαν, όπως έκαναν από πολύ μικροί.

"Από ό,τι φαίνεται, κατάλαβες κι εσύ, αγαπητέ μου Φίλιαν, πόσο θανάσιμη έχει γίνει η παιδική μας φίλη," κατέφθασε και ο Ελάρικ, ο τρίτος της παρέας και βοήθησε τον Φίλιαν να σηκωθεί όρθιος και να ξεσκονιστεί, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευπαρουσίαστος. Η Μπέρτιλντ δε χρειάστηκε καμία απολύτως βοήθεια.

"Μην το πείτε στη μητέρα ή στη γιαγιά μου, αλλά εσείς μου λείψατε περισσότερο από όλους," ομολόγησε ο διάδοχος του θρόνου.

Ανύπαρκτος Θρόνος {Six Sisters Spinoff} {Cover By Weebnextdoor}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα