Úvaha o ničem

15 3 1
                                    

Napsala jsem hodně úvah a jsem v tom dobrá, protože lépe umím slova napsat než říct, ale dnes ani nevím, co vlastně má být ta zpráva.
Hodně z vás je znuděných nebo unavených, nicméně tohle klidně ignorujte.
Víte, myslela jsem, že tvrzení, že když máte někoho skutečně rádi, musíte ho nechat odejít, je kravina. Stále je to boj, který prohrávám, ale možná to konečně začínám chápat. Stálo to měsíce času, myšlenek a nekonečně slz, ale možná, jen možná, mi to konečně začíná dávat smysl. Něco na tom tvrzení přece jen bude.
Bojovala jsem a překonávala překážky, ale nakonec z toho boje odcházím bez té jediné věci, o kterou jsem bojovala.
Je to prohra, která vás naučí nejvíc, protože v tu chvíli, kdy prohráváte, se o sobě dozvídáte víc, než kdy jindy.
Dozvídám se o sobě, že i když občas prohraju, už jsem vlastně vítěz a to díky pár lidem, kteří tu jsou pro mě vždy, když spadnu.
Občas to všechno poserete a nevíte, co dělat, ale nemůžete se držet zpátky jen kvůli strachu. Strach vás ochromí a vy se zaseknete a v tuto chvíli vám mezi prsty utíká několik vzácných věcí. Jsou věci, které nevezmete nikdy zpět a to jsou slova, příležitosti a momenty štěstí i smutku. Musíte to vše prožít naplno, protože nevíte, jestli to zítra neskončí.
Je to risk, který podstupujete, když někomu znovu začínáte věřit, a možná to nevyjde, ale nesmíte se držet zpátky. Mohu vidět jistou naději, která tu dřív nebyla, že možná to vše nebylo zbytečné.
Když jsem poprvé potkala svou kamarádku, moc ráda jsem jí neměla. Když jsem jí to o deset let později řekla, smála se tomu, jako bych řekla nějaký vtip, ale já si nedělala srandu. Skutečně jsem ji neměla ráda, ale jen proto, že jsem neměla ráda samu sebe.
V jednu chvíli se vše posere takovým způsobem, jaký jste nečekali a slova, že bude líp, jsou zbytečná. Tyto momenty musíte prožít stejně jako momenty štěstí, protože jinak budete slabí. Něco bude i na tom tvrzení, že ti nejsmutnější lidé se usmívají nejzářivěji.
Je jedna věc, kterou jsem se naučila za posledního půl roku, myslela jsem, že je to blbost, ale je to ta největší pravda. Skutečně je to tak, když si myslíte, že už nemůžete, můžete ještě dvakrát tolik.

Guide to happinessWhere stories live. Discover now