Kdo je přítel?

14 3 1
                                    

Bez přátelství by život nestál za nic

Mám srdce. Mám i duši. Věřte mi, používám obojí. Obojí se dá zranit.
Je lék na rozbitou duši a zašlapané srdce a tím lékem je přátelství. Ale jen když se umí správně užívat. Existuje více druhů tohoto léku.
Jeden je úplně k ničemu, má spoustu vedlejších účinků a ve finále vám ani moc nepomůže. Někdy se člověk tváří jako přítel, ale když přijde na pomoc, jako by ani nebyl.
Nicméně ten skutečný lék je to přátelství, bez kterého by život nestál za nic. Kdo je přítel?
Je to člověk, který vás zná lépe než samu sebe, vyzná se ve vás dřív, než vy samy a ví, co je pro vás dobré, i když to vy nevíte. Rozumí vám tak, jako nikdo jiný. Vždy vás pochopí. Když se snažíte vysvětlit své šílené pocity a myšlenky, nikdy nad vámi nekroutí očima. Nenechá vás spadnout do deprese, můžete se na něj vždy spolehnout. Když zavoláte o pomoc, tak přijde.
Podá vám pomocnou ruku a nepustí tu vaši, dokud si není jistý, že už nespadnete. Sdílíte spolu trapné momenty i největší výhry. Prožijete spolu nejsmutnější i nejšťastnější dny v životě. Ať je jakékoliv počasí, spolu se nenudíte.
Když prší, uděláte si čaj a lehnete na postel, kde si sdělujete něco, co byste nikomu jinému neřekli. Právě v tuto chvíli se tvoří historie přátelství, protože je to moment, kdy jste někomu na sto procent důvěřovali. Tu chvíli nezapomenete, protože tyto okamžiky pro vás znamenaly i rozdíl mezi životem a smrtí.
Když je teplo, můžete jít ven a procházet se a v noci dojít až ke hvězdám. Díváte se nahoru do jiných galaxií, máte před očima nekonečný prostor, ve kterém neznamenáte vůbec nic. Ale tato chvíle znamená pro vás všechno. V tom obrovském nekonečném vesmíru máte někoho, kdo ví, že máte srdce. Ví, že máte i duši, a proto je záměrně nezraňuje. Pod tím nebem a pod hvězdami vám je ten pravý přítel totiž vyléčil.

Guide to happinessTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon