Jak být šťastný

40 5 1
                                    

Problém je v tom, že lidé se snaží hledat štěstí ve věcech, v místech nebo v ostatních lidech, ale protože to je nemožné, naučíte se s tím žít, protože vám to všichni říkají, že život prostě není fér a že to tak je. Takže se naučíte žít nešťastní.
Ale i tak zkoušíte všechno. Snažíte se být šťastní tím, že si něco koupíte, protože to je to, co dělá šťastnými lidi ve filmech. Snažíte se být s ostatními lidmi, protože to je to co dělají ostatní.
A tak postupně ztratíte ten kus sebe a začnete se schovávat za masku, kterou chtějí ostatní, abyste byli. Já sama se schovávám za svojí přezdívku, nikdo doopravdy neví, kdo jsem.
Vlastně ani já nevím. Nikdo mě nezná, já sama sebe taky neznám. Snažím se na to přijít už několik let a pořád doopravdy nevím, kdo jsem. Ale za poslední roky už nejsem ten člověk, kterým jsem byla. Zapomněla jsem všechno, co jsem byla a tady jsem. Bílé plátno, na které jsem připravená malovat. Jako první jsem namalovala hasiče. Protože s nima můžu dělat to, co mám nejradši. Dál jsem namalovala jednu osobu, která zabírá velkou část plátna. Ale pořád je většina stejně bílá. Život hraje hodně barvami, a tak je všechny využiju. 

Každý je bílé plátno, kam maluje svůj život. Já vím, jaká bych chtěla být, ovšem jestli taková doopravdy jsem, to je otázka. Nezbývá mi, než se hledat dál. Třeba budu hledat celý život. Kdo ví?

Guide to happinessWhere stories live. Discover now