◽ " Aklı olan Delirsin.. "◽

8.4K 498 406
                                    

Keyifli okumalar...

Bu bölüm Fırat kalkanında Şehit düşen 71 askerimize ithaf edilmiştir.

"Güldürmeye, ağlatmayan, sinsi bir ok,
bu yaramda.."

🕸️

"◽Aklı olan Delirsin◽"
🕸️

/Suriye/El-Bab
'Al VILAT'


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.




«Pusat Yılmaz»


Burası ateş çemberi. Hani şu televizyonlarda moderetörlerin, haber spikerlerinin terör koridorları diye bahsettiği yer. Hani bizim Fırat kalkanı ile 24 Ağustos 2017 de kontrol altına aldığımız yer. Gelin size biraz anlatayım sınır hattını. El-Bab'ı, kamışlıyı, Cerablusu, Cizreyi.

Buralar soğuk. İnsanın ruhunu soğutur. Sokaklarda gezerken bir rejimin şerefsizi tarafından hiçbir suçunuz yokken sırf çıkarları adına öldürülebilirsin. Belki siz son nefesinizi dahi alamamışken bir keleş mermisiyle ve ya bir uzun namlulu silahın hedefinde saniyeler içinde yok olursunuz. Rejimin köpekleri amacına ulaşır. Siz ise El-bab adında bir şehirde sözüm ona bir meydanın tam ortasında sırtınızdan yediğiniz bir keleş mermisiyle yüzü koyun yerde yatıyor olursunuz.

Biraz önce sizi vuran rejim köpeği yanınızdan geçip gider. Sanki seni o öldürmemiş gibi. Sanki beş saniye önce bir can almamış,bir insanın yaşayacağı yılların katili olamamış gibi geçip gider hemde. Tabi siz o son nefesi hala almaya çalışıyorsunuz. Ama işe bakın ki Keleş tam omurganıza saplanmış. Kaburgalarınız paramparça ve ciğerlerinize çekeceğiniz havayı parçalanmış kaburga kemiklerinizin ciğerlerinize batması yüzünden kesik kesik alıyorsunuz. Öleceğinizden eminsiniz. Biraz sonra saçma sapan insanların menfaatleri uğruna can vereceksiniz.

Küçük bir kız çocuğu görürsünüz o an. Son kez birilerini görüyorsunuz. O kız çocuğu ürkek bakışlarla etrafa bakıp diz çöker. Elleri ile kulaklarını kapatır. Etraf kan gölü. İnsanlar birbirini yiyor resmen. Ama sizin gözünüz o küçük kızda. Baktınız ki son ana yaklaştınız. Önce ince bir ıslık sesi duyuyorsunuz. Ve daha sonra kulaklarınızı sağır edecek bir gürültü ile yanınıza bir roket fırlatılıyor. Anladınız mı küçük kızın neden kulaklarını kapattığını? Çünkü o çocuklara orda ince bir ıslık sesi duyduklarında yanlarına ve ya yakınlarına bir roket atar düşeceğini adı kadar iyi bilecek şekilde yetiştiriliyorlar. Başka şansları yok çünkü. Kimsenin umrunda değiller. Kendilerini ne kadar koruyabilirlerse o kadar yaşayabilirler.

İşte böyle bir yer idi El bab. Biz Fırat kalkanı harekatı ile oraya gitmeden önce. Aslına bakarsanız her şeyin ince çizgisi merhamettir, burada hiç bulunmasa da merhamettir. İbn Haldun da bu konuya şöyle değinir,

«Kod Adı: Bordo» Where stories live. Discover now