Bölüm:22

283 120 167
                                    

    *Alptug   kulağıma dudaklarını  yapıştırarak sessizce seni seviyorum Ahuzan diye fısıldadı*

    Aptug'la cep telefonunda konuşmamız bittikten sonra ablamla birlikte yatmak için odamıza geçtik. Pelin yorgana bütün vucudunu bürümüş kedi gibi uyuyordu. Ecem ablamla eşofmanlarımızı giydikten sonra odanın ışşıgını  söndürdüm. Uyumak  için yatagımıza yattık. Ecem ablam iyi geceler dileklerini sunduktan sonra hemen uyudu. Yatak Odamızın  camına vuran diregin ışşıgına gözüm takılmıştı. Gözlerimi kapatıp uyumak istemiyordum. Diregin ışşıgını seyrettikçe içim huzurla doluyordu. Saatlerce Aptug'la kendimi düşündüm. Ya bir yıkıntı yaşarsam diye çok korkuyordum. Ailemle yaşadığım kötü anılarımdan sonra artık  güzel günlerim olsun istiyordum.Saat gece yarısı olmuştu. Yatagımda yorganımla kavga edercesine bir saga bir sola dönüyordum. Gözlerimi sımsıkıca kapattım. Zorlada olsa sonunda uyumuştum. Sabah yatagımda gözlerimi bir açtımki odada kimse yoktu. Aklıma Alptug geldi. Alptug sabah uyanınca  beni arıyacaktı. Yatagımda yatarken gözlerim odanın içerisinde Ecem ablamın cep telefonu nu aradı. Görünür hiç bir yerde cep telefonu yoktu. Yatağımdan  hemen kalktım.Yatak  Odamdan mutfaga Ecem ablamın yanına gittim. Ecem ablamla  annem birlikte sofrayı hazırlamışlar fısır fısır bir şeyler konuşuyorlardı.  Benim mutfaktan içeri  girdiğimi görünce sustular.

  " Evimin neşesi uyanmış. Sofrada hazırdı Ecem ablanda seni uyandırmak için yanına gelicekti"

  Ecem ablam oturdugu masanın başından kalktı. Ocagın üzerindeki çaydanlıkların yanına gitti. Ecem ablam çaylarımızı bardaklara döküyordu.

  "Anne Ecem ablamla benden gizli fısır fısır ne konuşuyordunuz?

Masanın başında oturan annem "yok kızım ne konuşacağız aynı şeyler "

  Ecem"Hadi Ahuzan çaylar soğumadan masaya otur"

Kahvaltı mı yapmak için masaya oturdum. Gözlerim sagda solda  Pelin'i arıyordu. "Hayırdır Pelin nerede?

Ecem ablam" Pelin süslendi püslendi kankası songülle kahvaltı yapmak için dışarı çıktı"

Nihayet aylar sonra ilkkez biz bize güzel bir kahvaltı yapmıştık. Kahvaltımız bittikten sonra annem evi toparlamak için mutfaktan gitti. Ecem ablamı mutfagın bir kenarına çektim.     

  " Abla Alptug sabah kalkınca beni arıyacaktı aradımı?

  "Yok Ahuzan telefonum hiç çalmadı. Telefonum oturma odasında sarjda. Çalsaydı illaki duyardım"

(Alptuglar yeni konaklarında amcasının ailesiyle birlikte yaşamaya  başlamışlardır. Alptug aşiretli bir ailenin soyundan gelmektedir. Babası öldükten sonra Annesi koskoca konakta yalınız olmayalım diye Alptug'un amcasının ailesiyle birlikte oturmaya karar vermişlerdir. Alptug'un amcasının kızı 20 yaşında oglu ise 24 yaşındadır. Kızının adı  Elruma  oğlunun adı ise Haktandır .Alptug'un babası abisinin kızı Elruma dogunca abisine abi bu kız Alptug'undur deyip beşik kertmesi yapmıştır. Alptug'un hiç bir şeyden haberi yoktur. Amcasının ve Alptug'un annesi biliyordur. Alptug Elrumayı   Dilan'dan ayırt etmiyordur. Elruma ise Alptug'u oldum olası büyük bir aşkla seviyordur.Azime hanımın  (Alptug'un annesi) tek derdi. Ölen kocasının vasiyetini yerine getirmektir. Alptug'la  Elruma'yı soylarının yürümesi için bir an önce evlendirmektir Alptug gece  geç yattıgı için sabah işe gitmek için uyanamamıştır. Alptug yastığın altındaki çep telefonun çalan sesiyle gözlerini açtı. Yastığın altına elini soktu cep telefonunu yarım yamalak açık gözleriyle telefonuyla  konuşmak için kulağına götürdü. Uykulu bir ses tonuyla

  "Efendim"

Alptug şirkete gitmeyince amcası merak edip aramıştır.

"Yigenim kötü bir şey yok demi?

AHUZANWhere stories live. Discover now