Bölüm-16

357 171 289
                                    

  *Kanatları varmış kalbin;
Sevince uçar,
Sevilmeyince  ğöçermiş*

   Annem elleriyle özene bezene yaptığı enfes leziz göz dolduran bogazımızada hitap eden yiyecekleri afiyetle yemiştik. Sofradan kalkıcaktıkki Pelin Hanım duşunu almış şampuan kokularıyla mutfaga geldi.

Yengem yavaş yavaş çayını yudumlarken "kızım sabah sabah duşun ne acelesi vardı. Keşke kahvaltını yaptıktan sonra duşa girseydin" dedi.

(Pelin saçlarını taramış salına salına o arsız ifadesiyle) "Annecim ben kahvaltımı arkadaşımla dışarıda yapcagım" dedi.

Amcam "Pelin'cim bizden önemli olan bu arkadaşın kimmiş çok merak ettim" dedi.

"Babacım okuldan en samimi arkadaşım Buklem buradaki teyzesinin yanına tatile gelmiş sabah erkenden beni arayıp kahvaltı teklifinde bulundu. Bende çok özledigim için buklem'in kahvaltı teklifini kabul ettim. izniniz olursa biran önce hazırlanıp çıkacağım"

Amcam "bizde annenle dışarı çıkacağız senide gideceğin yere bırakıyım"

"Siz gidin babacım benim hazırlanmam uzun sürer ben kendim giderim"

"Tamam kızım nasıl istersen"

İrem abla Pelin'in yalanına inanmamış mutfak kapısının agzında duran Pelin'e sinsice bakıp kaş göz işareti yapıyordu.

Pelin'de imalı, imalı "İrem abla bana hazırlanmam için yardım edermisin? diye yatak odasına çagırdı. İrem abla yarım kalan çay bardağını masada bırakıp masadan kalktı. Pelin'le birlikte yatak odasına gittiler. Babam masadan kalkmak için yeltenerek amcama" dükkan beni bekler bir an önce gideyim" dedi.

Berk" baba 5 dakika beklede bende hazırlanayımda birlikte çıkalım "dedi.

Babam Berk'i beklemek için sandalyesine geri oturdu. Amcam yengeme" hatun sende hazırlanda bizde çarşıya gidelimde çarşıdan ne alınacaksa alalım akşama kadar işlerimizi bitirelimki gece saat 3 de İstanbul'a yola çıkalım artık" dedi.

Babam "kardeşim biraz daha kalsaydınız?

" Yok abi işlerimi çok aksattım artık gitme zamanı"

" Tamam kardeşim sen nasıl istersen"dedi. Berk üzerini giymiş parfümünü sıkmış elinde meşhur tesbihi vardı. Elindeki tesbihi gayretli gayretli sallayarak

"Hazırım baba çıkalım" dedi. Babam masadan kalkıp amcama "işiniz erken biterse galeriye gel" dedi.

Amcam" tamam abi zaman kalırsa gelirim "dedi. Babamla Berk galeriye gitmek için evden çıktılar. Amcamla yengem de hazırlanmak için masadan kalktılar odalarına gittiler. Mutfakta biz bize kalmıştık. Masadaki yıkıntıyı kaldırmak için Ecem ablamla kollarımızı sıvadık.

Annem" kızlar siz mutfagı temizleyin ben yengenlere bir bakayım "deddi. Mutfaktaki döküntü Ecem ablamla bana kalmıştı. Ecem ablam masayı topluyordu. Bende bulaşıkları makineye yerleştiriyordum. Aklım Pelin'e takılmıştı. Gözümüzün içine baka baka yalan konuşuyordu.Sözde Buklemle buluşup kahvaltı yapcakmış. Pis yalancı kesin Alptug'la buluşup kahvaltı yapacaktı. İşin içinde işler vardı. Ama neydi?
(Pelin duşa girme bahanesiyle Alptug'u cep telefonundan arayıp.Alptug Ahuzan la ilgili anlatacaklarım var bir kafede buluşup konuşalım. Alptug tamam fırının yanındaki kafeye gel konuşalım deyip telefonu kapatmışlar)

İrem Abla "Pelin şimdi bana dogruyu söyle kimle kahvaltı yapmaya gidiyorsun?

" İrem abla dedim ya Buklem'le"

AHUZANUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum