5. Een date

164 11 6
                                    

Met een zucht plof ik op mijn bed neer. Weer een dag overleefd. Finn deed vandaag verbazingwekkend aardig. Ik weet niet of dat kwam doordat hij me wilde versieren of dat hij het echt meende. Ik haat school zo erg, Jessica maakt mijn leven living hell.

Ik hoor mijn telefoon piepen dus ik pak hem op en kijk wat er is.

~u bent toegevoegd aan de groepsapp: leukste klasje everr! ~

Victoria: ugh waarom moet je die bitch zo nodig in de groepsapp zetten!?

Madison: ze zit toch ook bij ons in de klas

Jacob: ja helaas wel HAHA

Victoria: ja WHAHAHAHAHA

Lise: jongens doe ff niet zo gemeen

Victoria: jij moet je bek houden

Jacob: ja ga lekker iets anders doen Lise

Victoria: WHHAHAHA

Martin: haha lekker bezig

Martin: lees je lekker mee Dani?

Victoria: ja Dani zeg ook eens wat

Martin: hup Dani hup!

Victoria: kom op ukkie!

U: hou op

Victoria: WHAHAHA

Jacob: "hou op" haha zullen we je kop weer eens in de plee steken!?

Jacob: even checken of je dan ook zo brutaal doet

Victoria: WHHAHAH

Victoria: ik weet nu ineens iets heel leuks wat we morgen kunnen doen denk je ook niet Madison?

Madison: ik weet nii wat je bedoelt haha

Victoria: ugh dom kind!

Jacob: we steken Dani's kop in de plee en dan trekken we door!!

Victoria: duhh

Martin: ik doe mee!!

Victoria: in de meisjes wc sukkel

Martin: IDGAF!

Ryan: yo kap die spam ff ik kan zo geen meisjes versieren ;)

Victoria: pret bederver😒

~

Ik zet mijn telefoon uit en ga weer liggen. Madison neemt het blijkbaar wel een beetje voor me op. Kom op Dani, je redt het wel. Ik sta op en doe mijn haar in een warrige knot. Ik ga op mijn bureaustoel zitten en wil net met mijn huiswerk beginnen. Als ineens de deurbel gaat sta ik zuchtend op en loop ik naar beneden. Er wordt nog eens gebeld. 'Ik kom al!' ik pak de sleutels en draai de deur van het slot. Als ik Finn zie staan wil ik meteen de deur weer dicht doen maar hij heeft zijn voet er al tussen zitten.

'Hey Babe,' zegt hij. 'Was je onze date vergeten?' 'Niet nu,' zeg ik en ik wil de deur weer dicht doen. 'Kom het wordt heel erg gezellig' hij duwt de deur open en trekt me mee. 'Neee laat me dan in iedere geval m'n telefoon pakken!' roep ik tegenstribbelend uit. 'Oké,' hij laat me los, ik loop naar binnen en net als ik de deur dicht wil doen, zet hij zijn voet ervoor. Ik zucht diep en loop mokkend naar boven. 'Niet zo treurig babe, het wordt de beste middag van je leven!' roept Finn me na. Ik pak mijn telefoon en denk aan hoe rampzalig deze middag gaat worden. Snel app ik mijn ouders dat ik in de bieb huiswerk aan het maken ben en dan loop ik naar beneden, een afschuwelijke middag tegemoet.

We zitten in Finns auto en ik heb werkelijk geen idee waar we naartoe gaan. Het enige wat ik wel weet is dat we net de stad inrijden. Ineens realiseer ik me dat ik Finn nooit mijn adres heb gegeven. 'Hoe kom je aan mijn adres?' vraag ik aan Finn. Hij kijkt me geamuseerd aan. 'Ik heb zo mijn connecties,' zegt hij met een grijns. 'Stalker,' mompel ik zachtjes. Finn lacht even en legt dan zijn hand op mijn knie. Ik schrik en zit meteen recht overeind. 'Zo eng ben ik nou ook weer niet,' zegt Finn. 'Ugh je moest eens weten,' grom ik. Snel schuif ik zijn hand van mijn schoot en kijk ik hem boos aan. 'Dat doe je niet nog een keer!' roep ik uit. 'Je hebt er geen toestemming voor!' 'Dan geef je me toch toestemming' grijnst hij. 'Nooit' zeg ik resoluut.

Na nog twee minuten in de auto zitten, rijdt Finn de parkeerplaats op. Allebei doen we onze gordels los stappen we uit de auto. 'Kom deze kant op,' zegt Finn. Mokkend loop ik achter hem aan. We lopen door wat winkel straatjes tot we bij een lunchtent aankomen. 'Welkom bij Bagels and Beans!' zegt Finn vrolijk. Ondanks mijn humeurige bui moet ik even lachen. Samen lopen we naar binnen en gaan we zitten. We bestellen onze broodjes en kletsen tot onze bestelling klaar is.

'Eet smakelijk,' zegt de serveerster vriendelijk. Ik glimlach naar haar en begin te eten.

De middag verloopt goed en erg gezellig. Tegen mijn verwachting in viel het erg mee. Finn kan blijkbaar heel erg aardig zijn. 'Dani?' vraagt Finn. 'Huh wat?' ik schrik op uit mijn gedachten. Finn lacht. We zitten op een bankje in het park. 'Ik vroeg of je het leuk vond,' zegt hij. 'Het was minder erg dan ik had verwacht,' zeg ik. 'Ik vond het ook gezellig,' 'ja i- wacht ik heb niet eens gezegd dat ik het gezellig vond hoe kom je daar nou weer bij?' ik kijk hem verbaast aan. 'Dat weet ik gewoon,' grijnst hij. Ik pak mijn telefoon uit mijn zak om te kijken hoe laat het is. 'Shit! Nee! Nee, nee, nee!!' roept ik verschrikt uit. 'Wat is er?' vraagt Finn verbaast. 'Het is al zeven uur geweest en mijn batterij is bijna leeg!!' snel open ik zoveel mogelijk apps en zet ik mijn wifi uit en aan en uit en aan. 'Wat doe jij nou weer?' Finn kijkt me raar aan. 'Ik maak mijn batterij leeg zodat ik een excuses heb!' en ik ga weer verder met de wifi aan en uitzetten. 'Dat is opzich nog best slim,' zegt hij nadenkend. Ik sta op, pak zijn hand en trek hem met me mee.

Als we in de auto zitten rijdt Finn zo snel mogelijk naar mijn huis. Hij stopt voordat we de hoek omgaan, zodat mijn ouders niet weten dat ik met hem was. 'Dankjewel,' zeg ik. 'No problem miss Evans,' zegt Finn met een glimlach. 'Tot morgen,' zeg ik ook met een glimlach. 'Tot morgen,' zegt hij. Ik stap uit de auto en zwaai wanneer Finn wegrijdt.

'Dani waar zat je!?' zegt mijn moeder ongerust. 'Ik was nog even een stuk gaan wandelen en toen was de batterij van mijn telefoon leeg', waardoor ik niet wist hoe laat het was,' leg ik uit. 'Neem de volgende keer een powerbank mee oké?' mijn moeder kijkt me serieus aan. 'Ja mam,' zucht ik. 'Nou komen jullie nu eten!?' roept mijn vader vanuit de keuken. 'Ja we komen al,' reageert mijn moeder. 'Oh eh ik heb al wat gegeten,' zeg ik. 'Oh, nou eh zeg het maar als je toch honger hebt dan mag je nog wel wat komen eten,' zegt mijn moeder. Ik knik en loop naar boven. Snel poets ik mijn tanden en trek ik m'n pyjama aan. Ik zet een wekker voor morgen ochtend en kruip in bed.

---------------------------------------

Heyy

Ruim 1100 woorden deze keer!

Het gaat al steeds beter tussen Dani en Finn😉. Volgens mij vonden ze die date allebei wel erg leuk!

xx Sanne

They hate me...Where stories live. Discover now