Lâ Mekan

929 106 10
                                    

-hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez."

|secde, 17

01.11.19
Yorumlarınızı Bekliyorum.

19Yorumlarınızı Bekliyorum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.




"Aklım,yaşamım,kimliğim.. Tüm bunların arasında tutunabildiğim üç şey var. Biri pamuk elli çiçek diğeri kalın gövdeli ağaç ve en güzeli hiç görmesem bile hissetmek için can attığım O!

Öğrenmek,çabalamak, sevmek, sevilmek,korunmak! Sudan çıkmış bir balık nasıl çırpınırsa kıyıda öyle çırpınırken bir damla su ile hayat bulmak. Ben Meryem. Şimdilik Meryem. Benim hikayemi anlatarak bitiremeyeceğim"


 Benim hikayemi anlatarak bitiremeyeceğim"

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Ses kaydını kapattım. Eftelya hanımın odasından narin bir ses yükseliyordu. Yine plaklardan birini koymuş, anıların deryasında yüzerken kendinden geçmişti. Her gün güneşe böyle veda ediyordu. Neler yaşamıştı nelerden vazgeçmişti. Fakat asla umudunu bırakmamıştı. Her dinlediği şarkıda yeni bir anısı canlanıyordu.

Oturduğum yerden kalktım. Yanaklarım ateş gibi yandığı için elimi yüzümü yıkamaya gittim. Aynadaki görüntüm beni ürküttü. Birkaç gündür düzenli uyuyamadığım için göz altlarım şişmişti ve yüzümün her detayı fazla kızarık görünüyordu. Bu sırada aniden aklımda bir görüntü belirdi.

İnce uzun parmaklı bir el yanağımı okşarken gülümsüyordum. Çocuk sesleri vardı. Ve güneş gözümü alıyordu.

Görüntü birkaç saniye içinde geldi ve gitti. Yüzümü bol su ile yıkadım. Aklımda günlerdir süren,eski defterimi açma isteği yeniden belirdi. Fakat okumaktan sebepsiz korkuyordum.

Yüzümü ve ellerimi kuruladım. Dağılan saçlarımın ucundaki tokayı aldım. Güzelce bir örgü ördüm. Saçım uzamıştı. Artık ucu omuzlarımda değil sırtımın ortasında bitiyordu.

Ardından odaya geçtim. Şeyma'nın bana getirdiği elbiseleri karıştırdım. İçinden çiçekli sarı bir elbise gözüme ilişti. Elime aldım. Boydan boya süzdüm.

MERYEMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin