3 December.

14 3 2
                                    

Hela dagen hade varit jobbig för både tjejerna, Mikael och killarna. Mikael har ignorerat tjejerna hela dagen idag och igår, vilket sårade Melody rätt mycket. Men egentligen försökte han hålla sig på avstånd från Alexander och framför allt Jack. Emma har försökte prata muntra upp sin syster och sagt att allt ordnar kommer ordna sig.

Det var svårt för Melody att kunna tänka sig det. Han var riktigt arg igår och hon vågade nästa inte gå fram till honom. Ändå ville Mikael att allt skulle bli som vanligt igen. Men han klarade inte av tanken på att killarna ska vara med dom. Han har svurit på att hålla tjejerna borta från dom, men det är lättre sagt än gjort.

Idag på sista lektionen, fick dom veta att dom ska jobba två och två med en uppgift. Man ska skriva en hel uppsats på mins 6 sidor om en historisk händelse. Emma ska jobba med Alexander och Melody ska jobba med Jack. Vanligt viss brukar tjejerna få jobba med Mikael, fast man ska jobba två och två. Men inte den här gången.

Nu var det specifikt att det ska vara två och två, inte mer än så. Tjejerna blev ju ändå nöjda när dom hamnade med Alexander och Jack. Men när Melody hörde vem Mikael skulle vara med, var det som om något krossades inom henne. Martina, en tjej som varit galet förälskad i Mikael i evigheter. Han har alltid försökt undvika henne, men nu var det som om han ville vara med henne.

"Mel, hur är det?" Frågade Emma oroligt och la sin hand mjukt på sin systers axel.

Det fick Melody att väckas upp från sina hemska syner. Hon var helt borta när Mike och Martina gick ut från klassrummet tillsammans, vilket fick något inom henne att krossas i tusen bitar.

"Det är bra, känns bara lite konstigt att vi tre inte kommer jobba tillsammans" svarade hon Emma's fråga.

"Ja det känns rätt skumt, men vi kommer nog jobba bra med killarna också" sa hon och log mot henne.

Melody log tillbaka innan dom tog sina saker och gick ut efter killarna. Medan dom gick till deras skåp, skådade dom en syn som gjorde att hela Melody's värld rasade. Mikael och Martina skrattade tillsammans och verkade komma riktigt bra överens. Emma såg Melody's förkrossande i hennes kroppsspråk, vilket gjorde henne lika förkrossad.

Hon vet vilket starkt band dom två har, och vad hon hade sagt igår så lät det som det bandet hade brunnit upp snabbare än ljusets hastighet. Hon klarade inte av att se sin syster såhär.

"Jag tror jag glömde något i klassrummet, fortsätt gå du så kommer jag snart" sa Emma och stannade upp.

"Okej, men skynda dig" svarade Melody och fortsate att gå.

Emma stod kvar tills Melody hade kommit in i folkmassan. Då började hon sina steg fram till Mikael och Martina, för nu vill hon ha ordentliga svar på det här. Mikael skulle aldrig i livet göra något sånt här mot dom, och verkligen inte mot Melody.

När hon kom fram, fick hon dödliga blickar av Martina. Hon har alltid hatat dom för att dom alltid är med honom. Martina har sedan lände försökt få dom ur vägen, för att hon ska få ha Mikael för sig själv. Öven om det var riktigt långt avstånd mellan dom fortfarande, också för att hela korridoren ekade av alla elevers babblande. Ändå kunde hon höra dom lika tydligt som om dom stod precis bredvid henne.

"Men varför kommer det sig att du inte är med Em och Mel?" Frågade Martina lite flörtigt medan hon snurrade håret med fingret.

"Det blev väl bara inte så idag" svarade Mikael enkelt, men ändå var det något som gömde sig i hans röst.

"Det var ju ändå bra, så som dom har bettet sig mot dig, är verkligen inte rätt" sa hon spydigt, men mer hann dom inte säga förens Emma kom fram till dom.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 03, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Våran hemlighet (alla) Julkalender 2019Where stories live. Discover now