2 December.

11 4 1
                                    

Mikael var den första som vaknade av alla tjejerna. Han märkte då att han låg mellan dom båda. Melody satt bredvid honom med huvudet mot hans axel, medan Emma låg i hela soffan med bena på Mikael's och Melody's knän.

Allt Mikael ville gör nu, var en endaste liten sak. Men han var för rädd för att hon skulle vakna och hata honom för det. Han gjorde verkligen allt i sin makt, för att inte tänka på det. Istället kom han på en ännu bättre idé. Som även gjorde att han kunde tänka på något annat.

Så försiktigt som han kunde, flyttade han undan Emma's ben och ställde sig försiktigt upp. Melody höll han uppe medan han satte sig upp. Innan han började gå mot köket, la han försiktigt ner Melody på andra sidan och la en filt över dom. Ett leende skapades då på deras läppar, som smittade av sig på han.

Men nu var hans tankar kvar på dom fylliga läpparna igen. Det fick honom att försöka vakna upp från sin underbara dagdröm, och sedan att tassa sig ut till köket. Han ville inte störa tjejernas djupa sömn, vilket nästan gjorde att dom sov ännu djupare.

När han kom ut till köket, började han genast plocka fram det han behövde. Idag blir det speciell frukost nu när han är där, och nu när tjejernas mamma inte är där. Han vet ju hur mycket dom älskar när han lagar mat.

När allt var framme börjat han att fixa iordning frukosten. Han märkte inte ens att någon eller något kollade in till tjejerna igen. Denna någon, hade ett väldigt hungrigt flin mot dom. För snart kan det kanske vara försent att göra någonting, vem vet.

Men när denna någon blev upptäkt, la den svansen mellan bena och sprang iväg. Sekunder efter kommer deras syskon in genom bakdörren. Dom hade känt lukten av Mikael's matlagning för länge sedan. Amanda smälte nästan av den ljuvliga lukten av pannkakor och ägg & bacon.

"Okej på riktigt nu alltså Mikael, du är ju helt fantastisk på att laga mat, fast att du är...... ja du" skrattade Amanda när hon kom in i köket och satte sig vid köksön.

Det fick killarna att skratta medan Mikael la upp allt på 7 tallrikar. Även om Amandas ord var lite fel sagt och nog skulle få andra att såras, snuddade inte ens han ett enda dugg. Han ryckte bara lätt på axlarna och gav dom varsin talrik.

"Jag vet, rätt konstigt va? Fast du är ju du också, så det är oavgjort" skämtade han och log självbelåtet mot henne.

Alla höll med på skämtet och Amanda tog inte alls åt sig på något sätt. För hon älskar hans matlagning för mycket för att käfta emot. Så när alla fick sina tallrikar så började alla att äta.

Eftersom det är långt kvar tills dom ska gå till skolan, lät dom tjejerna fortsätta sova medan dom åt. För det är rätt tidigt på morgonen och solen har knappt gått upp än.

"Okej Mikael, vilka var dom två som följde efter Melody och Emma?" Frågade Danny överbeskyddande medan han petade lite i äggröran.

"Jag vet inte vem den ena är, men den andra är iallafall Alexander" svarade Mikael smått irriterat när han tänkte på killen som kollade på Melody.

Alla fyra stelnade till när dom hörde namnet på den som förföljt deras systrar. Dom vet exakt vem det är och hans namn betyder bara trubbel.

"Mikael, det är nu din uppgift att se till så dom inte kommer i närheten av tjejerna. Gör dom det, vet man inte vad dom kan göra mot varken tjejerna, eller oss" beordrade Christian honom med en skarp röst.

"Lovar på min lojalitet till gruppen att jag kommer göra det" svarade han med ena handen på hjärtat och andra handen i luften.

Alla fyra nickade nöjt. Dom tänkte verkligen inte låta något hända deras lillasystrar. När det var klart fortsatte dom prata om natten. Amanda berättade om deras upplägg och killarna försökte komma på en plan. Allt deras arbete kommer snart om några dagar avgöras.

Våran hemlighet (alla) Julkalender 2019Där berättelser lever. Upptäck nu