49. AZ ÚJ MUNKATÁRSAK

860 61 2
                                    

 Ariana Grande, Miley Cyrus, Lana Del Rey - Don't Call Me Angel

Munka előtt, néha munka közben elbújva a női mosdóban, ebédszünetben, munka után, a kádban, az étteremben, a ruhaüzletben, az utcán, a parkban, a szobámban. Mindig arra vártam, hogy mindkettőnknek alkalmas legyen és beszélhessünk. Shawn eleinte nehezen rázódott vissza a turnézás hullámába, de mindennap van egy sztorija, amivel feldobja a befásult hangulatomat.

Shawn elutazott, mégis mondhatni egy fedél alatt élek egy másik hímmel. Mióta összejöttek Kyrre szinte minden éjszakát nálunk tölt és nem mintha bánnám. Őket leszámítva én vagyok a legboldogabb, hogy ez a két hülye végre összejött! Ezzel legalább fel tudtak dobni még akkor is, ha a reptérről hazaérve Kyrre hátsóját láttam meg elsőnek. Együtt rohantak ki a tusolóból, amikor meghallották, hogy jelez a felcsöngető – tehát hazaértem. Sietősen Hope szobájába akartak jutni, de a premiere plánt még rittig elkaptam.

- Jó reggelt! – köszönt reggeli rekedt hangján Kyrre. Levetette a polcról a már neki kinevezett bögrét és Hopeét is, közben a másik kezével vizet kezdett forralni.

- Máris azzá tetted azzal, hogy viselsz nadrágot. – haraptam a pirítósomba.

Erőltetett nevetéssel csinálta tovább a teát.

- Nem tehetnénk úgy, mintha meg sem történt volna? Olyan vagy nekem, mintha a húgom lennél és ez így rohadtul fura.

- Mondanám, hogy nem tudom elfelejteni, mert olyan minőségi pillanat volt, hogy a retinámba égett. De láttam már jobbat, csak most valahol az Egyesült Államokban mások élvezik a kilátást.

A gondolattól kicsit indulatosabban kentem a vajat a következő szelet kenyérre. Kyrre inkább elengedte a témát és tovább sertepertélt a konyhába. Mint mondtam már itt volt egy ideje, de sose kelt fel hamarabb Hopenél.

- Te mit csinálsz? – kérdeztem homlokráncolva, amikor leguggolt szalvétáért az alsó szekrényhez.

- Reggelit. – mondta mintha magától értetődő lenne.

Az is volt, de nem Kyrrétől. Beletúrt a hajába, aztán sóhajtva megtámaszkodott velem szemben. Bizalmasan dőlt felém és én alig vártam, hogy elmondja, mi van.

- Hopeot elkezdte csesztetni a többi tanár.

Rögtön felugrott a szemöldököm. Hopeot?

- Miért?

- Miattam. Szóval ezzel próbálnám kárpótolni. – biccentett maga mögé.

- Száraz croissantal és kamillateával?

Kyrre kicsit zavarba jött és a tekintetéből láttam a kérdést, ami sok megfelelni vágyó srác szemébe ködösen ott bujkál: Miért, nem jó?

Megveregettem a vállát amíg magamra kaptam a citromsárga magassarkúmat.

- A sarkon van egy pékség.

...

Húsz perccel később már minden energiámat összekaparva léptem ki a liftajtón. Leültem a kis asztalomhoz Adele irodájával szemben, ami ha sokáig bámultam egyre ijesztőbbé vált. Egyszer csak beszippant, ledarál és széttépve ott maradok a padlóján ami jelenlegi helyzetemben többet ér, mint a bankszámla egyenlegem.

- Eleonora! – az ajtó kinyílt és Adele határozottan haladt az asztalomhoz. Mielőtt megszólalt volna ledobott elém egy vaskos dokumentumot. – Olvasd át és délután kettőkor a megbeszélésen hozz valami értékelhető ötletet.

YOU T HWhere stories live. Discover now