47. MENDES VACSORA

1.2K 67 8
                                    

Post Malone - rockstar ft. 21 Savage


- Miért, hogy lenne ez az egész az én hibám? – kérdeztem.

Shawnnal dühösen lépdeltünk a mélygarázsban.

- Hogy tovább lovagolsz a témán.

- És ez az egy dolog, amin ma este fogok. – szúrtam közbe gúnyosan.

Shawn felhorkant, amíg a fejét ingatva megállt a kocsija mellett. – Inkább induljunk.

Tökéletesen egyszerre vetődtünk be az autóba.

- Kapcsold be magadat! – szólt oda.

- Nem vagyok óvodás. – egy kattanással a helyén is volt a biztonsági övem.

Hátradőltem és vártam, hogy elinduljunk, mint egy durcás óvodás, aki reggel tejeskávé helyett kakaót kapott. Csak, hogy nem én voltam a hunyó! Ha tejeskávét szeretnék, meg is fogom kapni! Én és az értelmes hasonlataim...

Shawn keze megállt mielőtt elfordította volna a kulcsot, tehát még állunk itt egy ideig. Shawn felém fordult. Az arca kicsit kipirosodott a haragtól és óvatosan mosolygott.

- Miért nem érted meg? – kérdezte.

- Mert te nem értesz meg engem. – mondtam halkan. Rápillantottam a telefonom kijelzőjére. – Menjünk, így is elkéstünk. - Kifelé bámultam az ablakon, a mélygarázs megannyi drága autójára meredve, amíg Shawn sóhajtva beindította a motort.

Egész úton csöndben ültünk, feszengve és tudtam, hogy pont annyira zúg a feje, mint az enyém. Alig vártam, hogy kiszabaduljak. Alátekerte a kormányt, megállt a bejárón, azzal a lendülettel kiszálltam és bevágtam az ajtót. Mély levegőt vettem, de hiába fújtam ki olyan érzés volt, mintha bent ragadt volna a tüdőmben. Megigazítottam a ruhámat, amikor nyílni kezdett a gyönyörű ház bejárati ajtaja.

- Sziasztok. – Aaliyah lépett ki rajta. – Anyu odatette magát, szóval gratulálok a késéshez fafej. – a húga csak ugratta, de Shawn kerülte a lány tekintetét.

- Itt vagyunk. – mondta. Aaliyah kérdőn pillantott rám, közben pár lépéssel előrébb jött. – Mindjárt bemegyünk. - Shawn kivette a bort és bezárta az autót.

- Most megyünk. – szögeztem le. Kivettem a kezéből a palackot, aztán odamentem a fagyoskodó lányhoz. – Egy szál pulcsiban? – rosszallóan kérdeztem. Átkaroltam Aaliyaht és bementünk a házba.

Shawn becsukta mögöttünk az ajtót, kicsukva a hideg februári levegőt. A Mendes házban azonban jó idő volt, ami simogatva melegítette fel a bőrömet. Aaliyah próbálta lazítani a feszültséget, belekezdett egy sztoriba: Újranézi a Gleet egy barátjával. Shawwnal próbáltunk úgy tenni mintha odafigyelnénk de tudom, hogy egyikünk se koncentrált igazán. Kibújtam a hosszú, fekete szövetkabátomból. Shawn felakasztotta a sajátját, aztán kikerült és elindult be.

- Sziasztok. – Karen meglepetten köszönt, amikor a fiába botlott. - Drágám! – ölelte át széles mosollyal Shawnt. Shawn egy puszit adott az arcára, aztán elengedték egymást. – Látom megjöttetek! – a fia válla mellett rám pillantott.

Bénázva a borral, feltettem a fogasra a kabátomat és odamentem hozzájuk. Még meg sem szólaltam, de engem is a karjaiba vont. Hatalmasat dobbant a szívem ettől a gesztustól, lehunyt szemmel próbáltam megőrizni az érzést. Egy kicsit mintha megnyugodtam volna. De csak egy egészen picit.

YOU T HWhere stories live. Discover now