40. A PARADICSOMBAN

1.3K 91 5
                                    

Felix Jaehn - Ain't Nobody (Loves Me Better)

- Így? – kérdeztem fészkelődve. 

 Leengedtem a vállaimat, amitől kicsit megnyúlt a nyakam. Nem éreztem annyira kényelmesnek, hogy húsz percig így maradjak. Már csak a gondolattól is sajogtak az izmaim.

- Igen. Jól csinálod. – válaszolta Shawn mosolyogva. Lehunyta a szemét, így nem látta az eltorzult arcomat.

És akkor meditáltunk.

Egymással szemben ücsörögtünk a homokban, azzal a céllal, hogy kikapcsolunk. Rájöttem engem ez inkább idegesít, mint megnyugtat. Egyre több gondolat suhant át az elmémen, egyre hangosabban. Sosem meditáltam még, de tegnap este, amikor mindenki az utazástól fáradtan kidőlt, Shawnnak megígértem ma csinálom vele. Tudom, hogy ő szokott és szerettem volna ezt is kipróbálni vele.

- Szerintem nem ez lesz az. – motyogtam csukott szemmel. A kezemmel a homokba markoltam.

- Micsoda?

- A mi közös hobbink.

Shawn elnevette magát.

- Honnan tudod? Egy perce se csináljuk.

- Azt mondod legyek türelmesebb? – fél szemmel kikukkantottam rá. Úgy tűnt, nála működik. – Neked nem idegtépő ez a csend Shawn?

- Milyen csend? – kérdezte.

Ez egy jelzés, hogy nem tudok elhallgatni?

Ezúttal mindkét szememet kinyitottam. Shawn szélesen elvigyorodott.

- Hunyd le a szemhéjad.

- Nem is látsz. Honnan veszed, hogy nézlek?

Megláttam a gyönyörű barna szempárt.

- Tudom. – válaszolta egyszerűen. – Fuss neki újra Elle!

Mondta ugyan, de ő sem csukta vissza a szemét. Egy rövid ideig csak farkasszemet néztünk és közben azon versenyeztünk ki neveti el hamarabb magát. Vesztett. 

Aztán visszatért nyugalmába meditálni.

Sóhajtva újra megpróbáltam, de a másodpercek óráknak tűntek. Közben arra gondoltam, hogy még el kell intéznem Adelenek egy fontos anyagot, amíg itt kirándulgatunk. El szeretnék menni majd a szigeten ide és oda. Shawnnal is szeretnék néha majd kettesben elvonulni a többiektől, valamilyen közös programot beilleszteni, ahol csak az enyém.
Így kerültem sajgó szívemhez. Ha elmegy turnézni, bele fogok pusztulni.

- Lassíts a légzéseden. Figyelj az enyémre. – mondta. Hirtelen megéreztem, amint a kezeit a combjaimra tapasztotta. Közelebb kúszott.

 A homlokomat ráncoltam, annyira nem hittem az egészben. A távolból a konyhában evőeszközökkel csörömpöltek a többiek. Egy újabb sóhajt követően megpróbáltam a halk szellő és a partot nyaldosó víz hangja mögött kihallani a légzését.
 Shawn lassan fújta ki a levegőt majd be, a tőlem alig egy méterre lévő párom. Hirtelen nem is lett olyan fontos a fejemben sodródó gondolatmenet. A szívem egy lassú menetű ütemet diktált a mellkasomban. Nem tudom meddig ülhettünk ott, de már a tartásomat se éreztem kényelmetlennek.

- Ti meg mi a francot csináltok? – Kyrre hangja ütötte meg a fülemet.

Ijedtemben felpattantak a szemeim. Először csap a papucsát pillantottam meg, majd felnéztem rá. Pont úgy nézett ki, mint aki most kelt fel. Leginkább a haja. Napszemüvegben volt, rövidnadrágban és egy csíkos pólóban. Ez lehet a pizsamája. A kezében egy fehér csészét tartott, amiből az orromig kúszott a frissen főzött kávé illata.

YOU T HWhere stories live. Discover now