Kapitola 5♡

69 13 1
                                    

Jungkook měl najednou nekonečně mnoho otázek, ale ani jednu nemohl vyřknout. Uvízly mu v krku pokaždé, co se podíval na svou ruku, která byla nyní sevřena v té Taeho. Nechápal jeho chování. Popravdě nechápal ani to svoje. Prostě se nechal vláčet svým neznámým nespolubydlícím, aniž by věděl, kam má namířeno. Přes dotek Taehyungovi kůže nedokázal rázně myslet, natož aby se soustředil na cestu, to je prostě v jeho situaci nemožné. Jeho. Crush. Ho. Drží. Za. Ruku. Je dost divné, že ještě neomdlel.
Ano. Zná ho jen pár hodin a dokonce i slovo "zná" je dost přehnané, ale Kookie se nám prostě hodně rychle zakoukává. Vždycky to tak měl a proto je dost divné, že ještě nikdy neměl vztah. Bylo mu totiž jasné, že o něj nikdo neměl zájem.
Možná si to Jungkook jen domýšlí, ale z jeho strany to začíná vypadat, že se Taehyungovi taky líbí. Přecijen... Nikdy ho nikdo takhle za ruku nedržel. Dobrovolně a pevně...

Až když je oba ovanul studený vánek posledních letních dnů se mladší probral a vyvléknul se ze sevření. Ne, že by chtěl, jen už se pomalu začínal cítit trapně.
,,Copak?" starší se překvapeně ohlédl za sebe. Ani nemrkl.
,,N-nechceš počkat na ty dva? Už je to přecijen chvilka...," černovlasý se ošil a sklopil pohled. Ne, že by nechtěl být s Taehyungem sám, jen... Bál se s ním být osamotě. Stopro by mezi nima něco zkazil, i když asi zatím není co.
,,No, víš... já spíš myslel nás dva, když jsem říkal, že půjdem ven," Jungkook nejistě zvedl hlavu a zahleděl se na Taehyunga. Hledal jen sebemenší známku sarkasmu, ale jeho starší kamarád vypadal až příliž vážně a sebevědomě. Tohle donutilo Kookovo srdce vynechat jeden úder a také zadržet dech. Nemohl na to nic říct. Buďto by to bylo až moc zaláskované nebo příliš debilní. Proto tam zůstal jen mlčky stát.

,,Kookie... Pokud chceš, tak tu můžem počkat," hnědovlásek nasadil ten nejvíce smutný výraz jaký jen uměl. Tomuhle nedokázal odolat ani Jungkook. Navíc se mladší musel začervenat nad tím, jak ho Tae oslovil.
,,P-počkej. M-myslím, že klidně můžeme... jít," pousmál se Jungkook a začal dělat malé krůčky dopředu. Zdá se mu to jen a nebo ho tento půvabný mladík pozval na rande? Ne, nejspíš je to jen normální schůzka dvou kamarádů, kteří se chtějí lépe poznat. Navíc už se stmívá... Na tom přeci není nic romantického, že?

,,Co tak najednou?" Tae se královský usmál na důkaz výhry a nastavil svůj loket, aby se ho Jungkook mohl chytit. Starší však nečekal, že to mladší opravdu udělá... To už mu ale Jungkook visel okolo ruky a skoro se až tulil. Nad tím pohledem Taehyung vyvalil oči a odvrátil pohled. Rozhodl se to ignorovat.
,,Nikdo mě ještě nikdy nikam nepozval, takže..."
,,Chápu," hnědovlásek přikývl a zadíval se na Kookiho. Byl jen o něco menší, ale i tak musel trochu zklopit hlavu.
Přemýšlel nad tím proč černovláska ještě nikdo nikam nepozval. Je mladý a navíc dost roztomilí. Kdyby se oblékal o něco lépe, zajisté by upoutal dost pozornosti jak dívek tak chlapců.

🔸🔹🔸

,,Co tohle?" ukázal Jungkook na večerní kavárnu na druhé straně ulice.
,,Dobrý postřech," pochválil ho Taehyung a vesele se usmál.
Oba chlapci se vydali k bílé budově a v rychlosti zalezli dovnitř. Bylo tu mnohem tepleji než venku, takže se Jungkook konečně přestal klepat zimou.

,,Ty si nic nedáš?" nadzvedl mladší obočí a pohlédl překvapeným výrazem na Taehyunga.
,,Já nepiju kafe," uchechtl se a sledoval Jungkookovy temné oči. Trochu se v nich ztrácel. Jungkook si nespokojeně usrkl své až moc sladké kávy a opřel si hlavu o dlaň.
,,Tak to tě asi holky nemůžou moc zvát na kafe," Taehyung se nad Kookovou poznámkou musel zasmát.
,,Jo, tuhle nabídku vždycky odmítnu, víš jak," v tu chvíli oba vyhrkli v hlasitý smích až si museli dávat ruce před pusu, aby se alespoň trochu zklidnili. Pak se ale černovlasý zničehonic zamračil a sklopil pohled.
,,Takže tohle od holek slýcháváš často, hm?" snažil se zamaskovat svůj smutek popíjením kávy, ale jeho oči vše prozrazovali. Taehyung to ale přehlédl a vůbec se tomu nevěnoval.
,,Vlastně ani ne...," opět se zasmál a pohlédl na hodinky kolem jeho zápěstí. ,,Sakra, musíme na intr," zaklel a přivolal obsluhu.
,,Tae, já to zapla-"
,,To je v pohodě. Příště mě zveš ty," mrkl Taehyung na mladšího a společně s ním se zvedl od stolu.

Takže ono bude nějaké příště...?

Wide Eyed {TaeKook} [POZASTAVENO, PŘEPIS]  Kde žijí příběhy. Začni objevovat