25.Na nepriateľskom území 2/2

18 4 3
                                    

  JEJ pravdu.

   Chytil ju za ruku a napriek nitkám ktorá ho držali ju dokázal zasiahnuť svojou žltou guľou. Prekvapene sa na neho pozrela a zohla sa k zemi. Nitky zo stropu sa odpojili a všetká čierna hmota sa začala vťahovať do Frisk. Asriel v pozadí sa vrátil do svojej pôvodnej formy.

   Frisk sa hlboko a ťažko nadýchla a z úst vyvrátila masu tej tmavej hmoty. Tá sa okamžite vsiakla do dlážky a zmizla. Frisk padla na kolená a pozrela sa hore na Aarona. ,,Č-čo sa stalo? Viem len, že som jedla špagety a... och bože... Potom som sa vôbec nesprávala ako ja..."

   Aaron si kľakol k nej a objal ju. ,,NIekto si zrejme do toho jedla pridal kúsky NENÁVISTI. Zrejme ťa celú ovládla. vieš o tom, že si mi chcela vymyť mozog?"

   ,,Ja... Ja som také niečo urobila? Je mi to naozaj naozaj ľúto... Nebola som sama sebou a...." jachtala ospravedlnenie.

   Objal ju ešte tuhšie. ,,To nevadí. Okrem toho si ma totiž aj pobozkala."

   Frisk sa začervenala a zamrzla. Myslela si, že asi odpadne.

   ,,Vedel som, že už dlho ku mne prechovávaš city... Prečo si mi to niekdy predtým nepovedala?" usmial sa na ňu.

   ,,Ja... Ja..." snažila sa odpovedať. Nebolo to tak...  Ona...

   Nemohla sa ani poriadne zamyslieť a on ju pobozkal. Bolo to tak veľmi vášnivé, že zabudla na čo práve myslela. Totálne ju to vykoľajilo. Chcela ho zastaviť ale nedokázala to. Jej  myseľ bola úplne domýlená a jej tvár sa stále viac a viac červenala.

   Odtiahol sa a zašepkal jej do ucha. ,,Sans nám už nikdy nebude stáť v ceste."

   Asriel v pozadí sa konečne pozviechal a vykročil k nim. ,,Frisk, som tak rád, že si v poriadku. To jedlo muselo byť určite otrávené. Ale som rád, že si zase v poriadku!" objal Frisk a na Aaronovej tvári sa objavili jemné náznaky zatínania zubov.

   +++

   Po príchode do Nového Labu ich čakali dve správy. Jedna dobrá a jedna zlá.

   V labáku bol Asgore a nadšene sa zvítal so svojim synom a Frisk a vďačne poďakoval Aaronovi za ich záchanu. Sans to ako vždy sledoval zo svojej kolieskovej stoličky.

   Aaron vyrozprával svoj dobrodružný príbeh o záchrane Frisk a nezabudol dodať, že sa po tom celom snažili po dome nájsť aj Toriel ale jednoducho sa vyparila. Žeby sa vsiakla do zeme rovnako ako NENÁVISŤ?

   Na lámanie chleba prišlo keď sa Aaron opýtal kde je Alphys, že by jej chcel všetko povedať. Bohužiaľ do Labáku sa nevrátila a nikto netušil čo sa jej stalo. To isté platilo aj o Papyrusovi.

   ,,Nevieš kam šiel po tom čo som šla domov?" opýtala sa Frisk Aarona.

   ,,...Och nie, on šiel za tebou! Hovoril niečo o špagetách... Jasné! Nebol si istý či ich dosť okorenil." spomínal sa Aaron.

   Okorenil? Nenávisť ktorá sa nachádzala na špagetách mohla byť ľahko zmýlená s korením. Žeby s tým mal Papyrus niečo spoločné? Nie, určite nie.

   ,,Ou, ešte spomínal, že poslal Mettatona k tebe domov aby to ešte prikorenil ale nevedel, či to Mettaton urobil dostatočne." dodal Aaron.

   Takú hroznú chuť na špagety dostala len dnes, čo znamená, že NENÁVISŤ tam musela byť pridaná len nedávno. Všetko to sedelo. Všetky tie dôkazy Papyrusa usvedčovali.

  ,,Nie je teraz čas rozmýšľať nad takými nepríjemnými vecami. Musíme byť radi, že sme v bezpečí a nezranení. To je jediné na čom záleží." povedal Aaron a pritiahol Frisk na svoju hruď. Frisk sa začervenala a pozrela sa na Aaronovu tvár.

   Mali by sa tešiť, že to všetko dopadlo dobre, nie obviňovať sa navzájom. Mal pravdu teraz na to naozaj nebol čas.

   ,,Ľúbim ťa." povedal Aaron a postrapatil Frisk vlasy.

   Frisk sa zaborila do jeho trička. Všetky pohromy boli zažehnané. Ich budúcnosť bude svetlá.

   Čo si ale nikto nevšimol bolo ako vydesene sa ne nich Sans pozeral. Aj keď on sa vôbec nehýbal, stolička na ktorej sedel ja mierne triasla.  Jeho spomienky sa vrátili.

    Cliffhanger... Asi všetkým došlo, že toto je koniec tejto knihy... Ak vám to došlo až teraz a čakáte toho viac, nebojte sa, budúci týždeň víde epilóg a v ňom budú veľmi zaujímavé a dôležité informácie.
    Uvedomujem si, že táto kniha dáva viac otázok ako odpovedí a to bolo zámerné. Tu sa totiž ich príbeh ešte nekončí...
     Prosím nehejtujte ma kvôli FriskxAaron shipu. Viac k tomu prečo na to absolútne nemáte dôvod bude v doslove.

  

UnderControl 2Where stories live. Discover now