20.Návšteva a premena

17 4 0
                                    

Frisk:

   Sledovala som ako sa dvere do hlavnej časti labáku otvárajú. Vošla som dnu aj s Papyrusom a uvidela som Sansa sedieť na kolieskovej stoličke. Nebol pripútaný ani nič také. Alphys ale nikde nebola. V rohu miestnosti ležal na gauči Aaron. Čo mu Sans urobil?

   Vrhla som nevrlý pohľad na Sansa a rozbehla som sa k Aaronovi. Priložila som mu dva prsty na krk aby som zistila, či má tep. Mal ho.

   Aaron sa zasmial a otvoril jedno oko. ,,To šteklí!"

   ,,Ty, si v poriadku? Myslela som si, že Sans ušiel a ty tu ležíš, lebo ti niečo urobil..." jachtala som.

   Aaron sa prevalil na chrbát. ,,Nežartuj. Vypočúvali ma dosť dlho a len som si chcel oddýchnuť. Ale môžeš sa ku mne pridať..."

   Náš rozhovor zrazu prerušil Papyrus stále stojaci pri dverách. ,,Prišli sme za Alphys, či nevie, kde je Undyne."

   Aaron sa posadil. Pošúchal si oči a pri zívnutí si zakryl ústa rukou. ,,Alphys... Alphys je... Počkajte musím si spomenúť."

   Cítila som Sansov pohľad. Nemohla som na jeho prítomnosť nemyslieť. Zatiaľ čo sme tu boli, nepovedal ani slovo. ,,Sans je už bezpečný?"

   Aaron sa usmial. ,,Ach, Sans? Hej. Stále sa nemôže pohnúť. Asi som to s tou mágiou prehnal. Ani sám neviem ako dlho bude trvať, kým sa bude môcť pohnúť."

   To som úprimne rada.

   ,,Keď si sa prišla pýtať na Undyne, stalo sa niečo?" opýtal sa a postrapatil si vlasy.

   ,,Nie... Len Papyrus vletel do môjho domu a chcel vedieť, kde je Undyne. Ani by som s ním nešla, ale potrebovala som ísť na vzduch."

   ,,Tipujem, že po najnovších správach." povedal Aaron a postavil sa.

   ,,Najnovších správach?" opýtala som sa v pomykove.

   Aaron si sadol k Alphysinmu počítaču a rýchlo niečo naťukal na klávesnici. Na obrazovke sa objavil záznam správ na televíznom kanáli ktorý sme väčšinou spolu sledovali. Moderátorka bola veľmi vážna.

   ,,Dnes sa stal incident ktorý prekračuje všetko čo sme zatiaľ čakali. Neznámy hacker ovládol všetky vysielacie stanice a odvysielal na nich ďalšiu správu od neznámeho chlapca ktorý pred pár dňami rozprával o svojich pocitoch o monštrách. Jeho identita nie je zatiaľ známa."

   Na obrazovku vyskočil muž v okuliaroch. Na spodku obrazovky vyskočilo, že je to znalec a programátor. ,,Takýto hackerský útok sme ešte nezaznamenali. Musí to byť prácou veľmi skúseného programátora a veľa pohárov kávy. Celé to bolo uskutočnené z nevystopovateľnej IP adresy pomocou programu, ktorý si musel ten hacker sám napísať. Okrem toho nezanechal žiadnu stopu v súboroch televíznych kanálov. Ktokoľvek je za tým, je možné, že zaútočí znovu."

   Aaron video vypol a otočil sa na mňa. Bola som prekvapená, ale vysvetľovalo to , prečo aj keď som prepínala, nevedela som sa jeho tváre zbaviť.

   ,,Zaujímavé..." povedala som a sadla som si na stoličku vedľa Aarona.

   +++

Pohľad tretej osoby:

   Rox ležala na dlážke. Nemohla uveriť tomu, čo sa len pred nedávnom stalo. Pokúsila sa postaviť a pritom sa jej šmyklo a tvrdo padla na zem. Jej telom stále pulzovala tá divná sila.

   ,,Chceš pomoc?" opýtalo sa dievča s čiernymi vlasmi v rohu miestnosti.

   ,,Nie. Chcela som to sama. Teraz musím znášať následky." povedala Rox ale neuniklo jej, že dievčaťu bol jej názor jedno. Čiernovlasá k nej prikročila a pomohla jej vstať.

   ,,Aké to je?" opýtalo sa dievča.

   ,,Iné... Iné ako som čakala. Bolí ma celý človek."

   ,,Už nie si úplne človek." povedalo dievča.

   ,,Pravda. Keď vravel, že to zmení aj moje telo... Myslel to vážne?"

   ,,To povedz svojim rohom." odvrklo dievča.

   ,,Rohom?!"

   Rox rýchlo prebehla k zrkadlu a uvedomila si, že z vlasov jej trčia dva biele rohy. Dotkal sa ich aby tomu naozaj uverila.

   ,,Je veľmi silný, to musím uznať. Len pomocou vlastnej mágie z teba urobil napoli človeka a napoli monštrum." povedalo čiernovlasé dievča.

   ,,Urobil to isté aj tebe?" opýtala sa Rox a odvrátila sa od zrkadla.

   ,,Nie. Na mňa by to ani nefungovalo. Na to by som musela byť väčšinovo človek."

  

UnderControl 2Where stories live. Discover now