H1 De Verassing

40 2 0
                                    

POV Lela

''Tring, Tring!'' luid het in mijn kamer. Ik doe de wekker snel uit voordat mijn moeder weer boos wordt. Ik loop naar de kast en pak een kort topje en trek die aan, ik pak nog een zwart lange mouwen T-shirt en trek die erboven op aan. Mijn moeder mag namelijk niet weten dat ik met korte toppjes en korte shortjes op school rond loop. Ik pak een leuk kort shortje en trek die aan. Snel grits ik een losse lange broek uit de kast zodat mijn moeder het korte broekje niet ziet zitten. Ik loop naar de badkamer en pak mijn make-up, ik stop het in mijn tas. Ik borstel mijn lange bruine haar en doe het dan in een hoge staart. Voorzichtig en stil loop ik naar beneden. "Zucht, waarom doet mijn moeder niet gewoon normaal en stopt ze met het gebruiken van alcohol en drugs!'' Ik loop naar de kast en maak een twee broodjes klaar en leg ze in mijn tas, snel ruim ik de vaatwasser leeg en pak ik een appel en loop naar buiten. "Waarom kunnen wij niet naar dat concert van 5SOS?'' is het eerste wat ik zeg. Ik sluit de deur voorzichtig sluit ik deur en fiets samen met Elisa naar school. 

Grote pauze


''Lela ik heb een verassing voor je, ik heb via de radio 2 VIP tickets gewonnen voor het concert van 5SOS!'' "OH MY GOSH!'' ik slaakte een luid hoorbare gil en iedereen keek me raar aan. ''Maar hoe moet ik dat dan doen met mijn moeder?'' ''Geen idee, zeg anders dat je bij mij komt logeren voor een schoolproject ofzo?!'' Ik knikte ja en we liepen weer de les in toen de bel ging. 

Na school

''Pff, vandaag weer zo'n lekkere lange schooldag gehad'' zeg ik niet menend tegen Elisa. Ik loop naar mijn fiets en rijd weer naar huis. ''LELA! Wat heb je nou dan weer voor sletterig iets aan?!'' Met grote ogen keek ik mijn moeder aan die alweer een fles wodka in der hand had. ''Kut, vergeten om te kleden op school'' dacht ik bij mezelf. Mijn moeder liep al op mij af en gaf mij een klap in me gezicht. Het brande het deed super veel pijn. Ik zag mijn moeder aankomen met een mes, voordat ik het wist voelde ik dat ze mij een aantal keer in mijn arm sneed. Ik pakte mijn tas en rende naar boven, snel deed ik mijn deur op slot en pakte mijn koffer. Ik stopte daar al mij leuke kleren in. Ik zet mijn koffer neer op het dak van de schuur want vanuit mijn raam kon ik zo op het dak klimmen en eraf springen. Ik maakte nog snel een briefje en schreef: Mam! Het spijt me dat het zo heeft moeten lopen, en dat ik niet een perfect kind voor je ben. Ik heb te vaak gehoord dat je het fijner vond dat je mij niet had en jij gaf mij overal de schuld van. Je bent nooit trots op mij, en ik ben er KLAAR mee. Ik ben vertrokken en ga mij niet achterna want jij bent degene die dit heet veroorzaakd, jij bent degene die begon met drank en drugs! Groetjes je dochter, Lela. Voorzichtig deed ik mijn deur open van mij kamer zodat mijn moeder naar binnen kon. Ik pakte het briefje en legde die op mijn bed. Snel sprong ik ook uit het raam, en samen met mijn koffer voorzichtig van de schuur. Daarna pakte ik mijn fiets en fietste in tranen naar Elisa toe. Ik belde aan en het eerste wat ik hoorde was: ''Je arm bloed! Je gezicht is helemaal rood! Wat is er gebeurd??''

Little ThingsWhere stories live. Discover now