40

6.1K 629 23
                                    

Merhabalar herkese,

Bol bol yorum ve teori bekliyorum bu bölümde.

Umarım emeğimin karşılığını alabilirim.

Keyifli okumalar :)

XOXO

ELİF

instagram:elifkaplan3watty

Derya karşısında kendisine gülümseyen adamı süzdü. Fırat ile birlikte aldıkları iş için mutluydu ve bunu güzel bir yemekle kutluyorlardı. Fırat şu aralar en iyi arkadaşlarından biri olmuştu. Kendisi gibi görüyordu onu, fazlasıyla çalışkan hırslı ve akıllıca kararlar alan biriydi. Son zamanlarda bazı detaylar değişmişti ama. Bunun son derece farkındaydı Derya. O kız fazlasıyla etkiliyordu Fırat'ı. Şu anki görüntüsü de aynen düşündüğü şekildeydi. Fırat o kıza tamamen âşık olmuştu.

"Bu mutluluğa güzel bir anlaşmaya imza atman sebep değil sanırım." Derya'nın bu sorudan çok yoruma benzeyen tavrına yavaşça gülümsedi adam.

"Doğru söylüyorsun." Fırat bakışlarını önündeki tabağa eğdi. Böyle aptalca bir tavra bürünmek pek ona göre değildi aslında ama yapacağı bir şey yoktu. Çünkü böyle hissediyordu.

"Bunun için biraz geç kalmadın mı dostum?"

"Onu bekleyeceğimi söylediğim için geç kaldım ve görüyorsun ki hiç pişman değilim." Derya bir anda oturduğu yerde sırtını dikleştirdi. İlk defa duyduğu bu detay ile şaşırmıştı aslında.

"Nasıl yani?" Fırat karşıdaki keskin gözleri üzerinde hissederken bir miktar gerildi. Derya'nın bu gereksiz ilgisine de anlam verememişti.

"Biliyorsun mesleği biraz zor ve aklında pek aşk gibi kavramlara yer yok. O da tam anlamıyla bir pilot olana kadar benden beklememi rica etti. Eğer kabul etmezsem de bunu anlayacağını söyledi. Ben de kabul ettim."

"Peki, sana Nehir ile görüşebileceğini söylediğimde bu plan hâlâ işliyor muydu?" Derya ciddi anlamda öfkelenmişti. Ona olan güveni sarsılma noktasına gelmişti. Neyse ki Fırat dürüst biriydi.

"Hayır tabii ki, istediği yerdeydi ve görüştük. Bana çok fazla zaman geçtiğini ve kafasının karışık olduğunu söyledi. Ben de istemediğini düşündüm ve bunu ona söylediğimde cevap vermedi ve emin oldum. Böyle bir şeyi gerçekten yapabileceğimi düşündün mü Derya? Özellikle kız kardeşine bu kadar düşkünken."

"Evet haklısın, bir an şaşırdım çünkü bilmediğin şeyler var Fırat. O kıza fazla güvenmemeni söylemek arkadaşın olarak benim borcum."

"Nasıl?" Derya bir an düşündü. Gerçeği söylemek için doğru bir zaman mıydı?

"Nehir'in şimdiki erkek arkadaşı ile senin kız arkadaşın okuldayken birliktelermiş. O kız, kız kardeşim ile çıkmaya başladığı zaman Timuçin'i ziyarete gelmiş. Eski şeyleri geri istediğini ima etmiş. Yani... Senin ona olan zaafını kullanıyor olabilir."

"Evet, onun kim olduğunu biliyorum çünkü ondan ayrıldıktan çok kısa bir süre sonra tanıştık. Çok üzgündü ve deyim yerindeyse benimle toparlandı." Demek o adam Fırat'mış dedi içinden Derya. İnanılır gibi değildi. Bu kadar tesadüfe lanet etti. Timuçin bunu öğrendiği takdirde nasıl bir tepki verirdi? Onu aldatmaya yakın bir konumda bulunan kişinin abisinin yakın bir arkadaşı olduğunu öğrenen Nehir abisini suçlayabilir miydi?

"Peki, sence kızın yaptığı doğru bir davranış mıydı? Yani seni de çok zor bir durumda iken terk edip gitse."

"O bundan gerçekten çok pişman oldu. Biliyorum çünkü yanındaydım ama tekrar ona gidecek cesareti kendinde bulamadı ve kendi içinde onu bitirdi." Derya ne derse desin Fırat'ı ikna edemeyeceğinin farkına vardı. Arkadaşı bu kıza oldukça vurulmuştu ve mantıklı düşünme yetisini kullanamıyordu. İyi yönden bakacak olursa belki de Fırat'ın dediği gibi olacaktı.

DERİNLİKTE SAKLI (Yeniden Yayımda)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin