7. Reîntâlnirea

11 0 0
                                    

Ajung acasă, încercând să uit că patronul meu, care avea așa multă încredere în mine, și care avea planuri mărețe care mă implicau și pe mine, tocmai a părăsit firma, lăsând-o pe mâna fiului lui absolut iresponsabil și nepăsător. O văd pe mama agitată, pregătind masa și pe tata vorbind la telefon în curte, lângă piscină.

- Mamă, ști că e doar o cină în familie. Nu are rost să te agiți în halul ăsta. James va fi mulțumit oricum. Nu e ca și cum vine pentru prima dată să ia masa cu noi.

- Eeee..... lasă că știu eu mai bine. O dată în viață se mărită fica mea, nu ? Eu vreau să fie totul perfect să îi lăsăm o impresie bună băiatului.

- Bine mamă. Cum spui tu ! spun eu dându-mi seama că nu am cu cine să vorbesc.

- Du-te repede și pregătește-te. Ia-ți o rochie frumoasă pe tine și fă-ți părul că arăți foarte.......

- Obosită ! spun eu, după ce am observat că mama nu găsea cuvântul potrivit pentru a mă descrie.

Urc sus la mine în cameră, fac un duș, îmi fac niște bucle în păr și iau din dulap cea mai simplă rochie neagră pe care o am. Nu vreau să arăt spectaculos doar pentru o cină în familie. În fond, este o cină în care stabilim niște detalii legate de logodnă și nuntă.

- Bună seara, doamnă Carla.

- Bună seara, James ! Ia un loc te rog. Emerald, haide jos că a venit James !

O aud pe mama că mă strigă și cobor. În sfârșit James nu a întârziat și a venit la timp. Cina a decurs bine, fără certuri și neînțelegeri. Am stabilit logodna peste două săptămâni și nunta în luna iulie, după ce îmi dau licența. Ne-am gândit să nu chemăm așa multă lume, ci doar persoanele importante, cum ar fi membri de familie și prietenii cei mai apropiați. James mi-a zâmbit toată seara și când ne-am luat rămas bun, m-a pupat pe obraz. Tata l-a întrebat mai tot timpul despre jobul lui, despre familia lui, despre starea materială, despre proprietățile familiei lui, despre unde vom locui după nuntă și multe altele. Mama doar îi mai arunca priviri tăioase tatei, când punea întrebări mai ciudate.
Weekendul mi l-am petrecut încercând să recuperez câteva idei din caietul meu pierdut și am început să mă interesez de locații de nuntă, de restaurante, de meniuri, de rochie și multe alte detalii. Cum se spune: " Cu cât mai repede, cu atât mai bine !" Știam că eu v-a trebui să mă ocup de toate pentru că James nu ar fi avut răbdarea necesară să o facă.
Luni, la facultate, profesorii ne-au întrebat pe toți cum decurge practica la agențiile de publicitate. Fiecare a spus cât de încântat sau cât de dezamăgit este (depinde de situație), iar eu am spus că sunt încântată, dar schimbarea patronului îmi displace profund. Surprinzător, dintre noi patru (cei care facem practică la agenția "Wonderful idea") eu am fost singura care nu a fost încântată de plecarea domnului Barton.
Marți, după cursuri am ieșit cu Grace și cu Luiza la un suc. Grace m-a luat la întrebări:

- Să nu crezi că am uitat.

- Ce ?

- Că nici acum nu mi-ai povestit ce s-a întâmplat vineri seară la cina cu James și familia ta.

- Aaa.... păi nu s-a întâmplat nimic special. Avem logodnă la sfârșitul săptămânii următoare. Și nunta este în iulie.

- Felicităăări ! spune Luiza, încântată la auzirea veștii.

- Felicitări ! spune Grace, parcă mai puțin entuziasmată. Emerald, ești sigură că vrei să te căsătorești cu James ? Nu de alta dar să ști că însăși căsătoria nu e o joacă. E pe bune !

- Știu, Grace ! Vreau să mă căsătoresc cu James. Poate nu am avut până acum o relație așa de strânsă, dar chiar cred că mă va face fericită

Grace și-a dat seama că degeaba mi-ar spune orice, că eu sunt mult prea încăpățânată ca să-i ascult eu sfaturile sau părerile. Cum Luiza nu îl cunoaște pe James și nu știe care este relația mea cu el, mă sprijină și îmi reamintește că e gata să mă ajute la pregătirile pentru nuntă și logodnă.
În timp ce vorbeam cu fetele, mi-am amintit că trebuie să vorbesc cu James și i-am scris mesaj:

"Hey ! Trebuie să vorbim despre logodnă. Trebuie să îmi dai lista cu invitații care vin din partea ta. Unde ești ? Vin eu la tine.."

După 3 minute primesc răspuns de la el:

"Nu am timp sa vorbim. Îți trimit o listă pe email în seara asta cu invitații. Please nu te supăra !"

Știam că James nu se va ocupa de logodnă, dar nu credeam că va fi chiar atât de nepăsător. Parcă văd că trimite o listă cu maxim 15 persoane. Familia și vreo trei prieteni.
Seara m-am dus acasă, după ce le-am lăsat pe Luiza și Grace acasă. Părinții mei deja erau în dormitor când am intrat în casă. Mi-am făcut repejor un ceai și am fugit sus la mine în cameră pentru a-l savura înainte de culcare. Am deschis laptopul pentru a verifica și a mai scrie la rezumatul unei campanii care trebuia prezentată joi. Am adormit cu gândul la James și la cât de greu va fi să organizez și să aranjez eu de una singură tot.

Emeraldजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें