2. Minciuna neinspirată

24 1 0
                                    

Era o zi de miercuri din cea mai ploioasă lună a anului. Aprilie. Nu îmi plac ploile. Mă prost dispun. Simt că nu am chef să fac nimic. Mai ales să merg la facultate. Așa că ies în balcon să îmi beau ceaiul. Momentul în care îmi savurez ceaiul este cel mai frumos moment al zilei. Iubesc ceaiul. Este băutura mea preferată. Spre surprinderea mea, cerul era înseninat de soarele care, după atâtea zile în care nu și-a făcut simțită prezența, părea mai frumos ca niciodată. Când am conștientizat că e vreme bună am înțeles că va fi deasemenea o zi bună.
   Am intrat în dormitor, am făcut un duș și m-am îmbrăcat cu cele mai colorate haine pe care le-am zărit în dulap. Apoi mi-am luat geanta și am băgat în ea toate cărțile și schițele pentru facultate, portfardul, portofelul, telefonul și nelipsitul încărcător, deoarece îmi folosesc telefonul prea mult pentru un om normal. V-am mai spus..... mă documentez foarte foarte mult.
   Am coborât la parter să mănânc ceva pe fugă, deoarece eram în întârziere. În timp ce coboram am auzit că părinții mei purtau o conversație care se pare că mă privea:

- Ea mi-a spus că relația lor e serioasă !

- Fi serioasă, Carla ! Când crezi tu că se întâlnesc ei, dacă fata noastră merge la facultate și după vine direct acasă, se închide în cameră și ascultă muzică în timp ce caută fel de fel de poze și idei pe internet ? Ți se pare că Emerald are vreun interes să aibă o relație serioasă?

- E adevărat. Și la noi acasă l-a adus de 3 ori. Cred că se văd numai la cinele cu familia.

- Eu cred că Emerald e împreună cu James doar pentru că ea crede că ar fi bine să aibă o relație la vârsta asta. Dar cu siguranță nu e nimic serios în asta.

Ascult cu urechile ciulite conversația  dintre părinții mei care, pentru prima oară își spun părerea despre relația mea cu James. M-am înfuriat auzind cuvintele pe care le-a spus tata. Mă durea că tata credea că eu am o relație "de umplutură" ca să fie:

- Tată.....nu este adevărat ! Eu și James avem o relație foarte frumoasă. Ne iubim și..........

- Și ?

- Și în curând ne vom căsători !

Părinții mei au rămas muți și nemișcați ca niște statui. Adevărul este că James nu m-a cerut de soție. Nici măcar nu am deschis vreodată subiectul legat de căsătorie. Cum am putut să spun așa o tâmpenie ! Ah Emerald, ești o proastă. De ce spui mereu prostii pe care după le regreți amarnic !

- Vă căsătoriți ? întreabă mama.

- Păi.... da !

- Felicitări !

- Felicitări fata tatei ! Acum am înțeles de ce nu ne-ai mai spus nimic în ultimul timp despre James.

- Da, de ce ? întreb nedumerită.

- Pentru că doreați să ne dați vestea împreună.

- Da! exclam uimită. Chiar deasta! Cum v-ați dat seama ?

- Păi ce alt motiv ai putea avea ca să ne ascunzi o asemenea veste, nu ?

- Corect ! spun eu gândindu-mă că poate nu ar fi prea târziu să le spun că i-am mințit.

Dintr-o dată îmi sună telefonul. Mă sună Grace. Obișnuiam să o iau cu mașina în drum spre facultate și cu siguranță a observat că întârzi:

- Emerald, unde ești ? Ai văzut cât e ceasul ? Întârziem la curs !

- Da, bine. Acum mă urc în mașină. Mă grăbesc cât de tare pot. Iau în fugă un măr din coșulețul de fructe și cheia de la mașină (Mini Cooper verde închis).

 Iau în fugă un măr din coșulețul de fructe și cheia de la mașină (Mini Cooper verde închis)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ajung în fața casei lui Grace:

- Scuze Grace, dar a trebuit să asist la o discuție cu părinții mei. Nu am simțit cum trece timpul.

- Nu e nimic. Hai să mergem.

În timp ce conduceam spre Universitate, eram îngândurată cu privire la minciuna aia groaznică pe care le-am spus-o părinților mei:

- Emerald...... Emerald ești ok?

- Ce? Da, da, sunt bine.

- Te văd îngândurată. Te-ai certat cu ai tăi ?

- Nu. E mai complicat. I-am mințit că mă căsătoresc cu James.

- Poftim? De ce ai făcut așa ceva?

- Pentru că i-am auzit vorbind despre mine și despre James. Spuneau că relația noastră nu e una serioasă și că eu am un iubit doar pentru că așa trebuie.

- Păi și nu e așa? Mă uit urât la Grace care zâmbea pe ascuns știind că mă enervează cuvintele pe care le-a spus adineauri.

- Nu pot să cred că și tu crezi la fel.
- Pe bune Emerald. De câte ori vorbești despre el ? De câte ori ieși cu el ? Câte ore vorbiți la telefon ? Se vede de la o poștă că relația voastră are doar valoare socială. Nu și sentimentală.

- Să o crezi tu ! Bine că știți voi ce fac eu cu James și care e relația noastră.

Ajunse la facultate, aflăm de un nou proiect la care vom participa în lunile care au mai rămas înainte de sfârșitul facultății. Acest proiect presupunea lucrul practic într-o agenție de publicitate. Noi, studenții din anul patru, eram repartizați la mai multe agenții de publicitate din Los Angeles, iar noi urmam să fim stagiari, ocupându-ne de partea creativă a reclamelor. Din fericire, am fost repartizată la cea mai bună și cunoscută agenție din oraș, deoarece aveam rezultate foarte bune și profesorii mă cunoșteau ca fiind o studentă foarte documentată și creativă. Am fost repartizată la acea agenție împreună cu doi băieți și o fată cu care nu prea am vorbit. Urma să începem de luni să facem practică acolo. Trebuia să mergem la cursuri luni și marți, iar miercuri, joi și vineri trebuia să lucrăm la agenție. Eram super încântată că în sfârșit puteam să îmi demonstrez capacitățile celor din jurul meu. Mai ales agenției "Wonderful idea" !

EmeraldWhere stories live. Discover now