14.BÖLÜM: ÖLÜRÜM DE SUSMAM

184K 6.1K 853
                                    

14

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



14.BÖLÜM: ÖLÜRÜM DE SUSMAM


Merdivenleri bir bir inerken sonunda öğrencilerin inmesi yasaklanmış en aşağı kata inmiştik. Artık merdiven yoktu, kilitli bir demir kapı vardı ve bu dört öğrenci tam önünde duruyordu.

Reha duraksadı, gözlerini olduğum yere çevireceği anda duvara sırtımı yapıştırarak kendimi sakladım. Nefeslerim boğazımı tıkarken beni görmemiş olması için dua ediyordum. Neyse ki dakikalar sonra kilit sesini duydum. Başımı hafifçe çıkararak oraya baktığımda, içeriye girdiklerini görmüştüm. Rahatlayarak yerimden çıkacakken duyduğum adım sesleriyle merdivenlere korkuyla baktım. Demir kapı kapanmıştı, bu aşağıya inenlerin amacı neydi?

Bu kez yer değiştirerek merdivenden inen kişinin beni göremeyeceği bir yere geçtim.

Merdivenlerden inen Elvin'di.

Demir kapının tam önünde durdu ardından kapıya tıkladı. Fakat bu sıradan bir tıklama değildi. Özel bir ritme göre olduğunu fark etmiştim. Birkaç saniye geçti ardından kapının kilidi açılarak Elvin içeri alındı. Şaşkın gözlerimi kırpıştırarak saklandığım yerden çıktım.

Zihnimde gök gürlüyordu. Yıldırımların ışığıyla düşen aydınlık, etrafı görmemi sağlamıştı.

Mahzen denilen yer, burası mıydı?

Ablamın okulun ilk günü konuştuklarımızı anımsadım.

"Şaka yapmıyorum Tutku. O okuldan geçen sene mezun oldum ben. Nasıl bir okul olduğunu çok iyi biliyorum."

"Bence o olay biraz şehir efsanesiydi."

"Sen beni dinle. Her şeyi yapabilirsin. Her türlü hataya düşebilirsin ama uyuşturucuyla tanışırsan, tüm hatalardan daha kötü olur sonuçları. Sana arkadaş canlısı yaklaşıp hap falan verirler ne bileyim yiyecek verirlerse, sakın almıyorsun. Anlaştık mı?"

Okulun içinde nerede olduğu bilinmeyen gizli kapı... öğrenciler arasında bulunan torbacılar...

Nefes alamadığımı hissetim. Göğüs kafesime ateş düşmüştü sanki. Efsane diyerek ciddiye almadığım dedikoduların gerçek olabilme ihtimaliyle yüzleşmekten daha sarsıcı olan, ablamın o efsaneyle olan bağlantısıydı. Böyle bir şey gerçek olabilir miydi? Gerçekten okulun içerisinde uyuşturucu satan öğrenciler, gizli kapılar doğru muydu?

Reha ve Feyza torbacı mıydı?

Parmaklarımı boynuma sararak nefes almaya çalıştım.

Ufakta olsa farklı bir şey olmasının ihtimali yok muydu?

Burayı derhal terk etmeliydim.

Karanlığın Aç Çocukları Serisi 1 ve 2Where stories live. Discover now