Domácí mazlíček (250 slov, HP/SS)

427 38 5
                                    

Harry Potter měl problém. Jeho partner mu po dlouhém přemlouvání dovolil pořídit si domácího mazlíčka, ale varoval ho, aby při výběru přemýšlel. A tak tedy Harry přemýšlel.

Jako první ho samozřejmě napadl pes, vždycky po něm toužil, ale nemusel ani moc namáhat mozek, aby mu došlo, že to není správná volba. Pes by až moc připomínal Siriuse, a ač Harry svého kmotra miloval, dokázal pochopit, proč ho jeho milenec stále nenáviděl.

Kočka. Na hradě už je paní Norrisová, to by asi nedělalo dobrotu. Navíc si Harry vzpomněl, jak po sobě vždy prskali a syčeli Severus s Minervou a se zavrtěním hlavou definitivně zavrhl nápad pořídit si do sklepení kočku.

Krysu zavrhl okamžitě, když se mu vybavil ten zrádce Pettigrew.

Sova ne, ve sklepení nejsou okna, takže by musela být v sovinci a Harry by na Severuse ve sklepení čekával sám, jako teď.

Had. Harry se otřásl, když si představil Severusovu reakci. Bylo to už pár let, co se hadí ksicht se svým věrným hadem pokusili jeho milence odstranit ze světa, ale noční můry je trápily dodnes.

Papoušek by zase připomínal Brumbálova fénixe, navíc s jejich štěstím by se naučil mluvit a Harrymu stačilo, že ho jako idiota oslovuje Severus. Takže něco, co nemluví, hm...

......

Nervózní mladík napjatě očekával příchod profesora lektvarů. Ten po vstupu do jejich komnat upřel zrak na malé akvárium a barevnou rybičku, která ho pozorovala stejně nervózně jako Harry.

Po chvíli se Severus mírně pousmál a lehce přikývl, rybka spokojeně odplavala a Harry si s úlevou oddechl.

Fragmenty fantazie (HP FF) Where stories live. Discover now