Překvapivý spojenec (HP/SS)

703 47 7
                                    

Zadání - krátká povídka obsahující náhodně vygenerovaná slova: pití, vločka, inteligence, orchidej, mandarinka

___________________________________________

Byl začátek ledna a Harry Potter se právě dozvěděl, že jeho milenec bude mít za pár dní narozeniny. Severus mu to samozřejmě neřekl, ale ředitel k sobě pozval Harryho na čaj a velmi nenápadně se zmínil, že bradavický mistr lektvarů bude příští sobotu slavit narozeniny a že už pro něho má úžasný dárek, který mladíkovi hned předvedl. Harry se snažil udržet vážnou tvář, což šlo při pohledu na černé mudlovské tričko s veselým obrázkem napůl oloupané mandarinky vážně těžko.

„Profesor Snape bude jistě nadšený, pane," vysoukal ze sebe mladík s obtížemi.

Brumbál na něho vrhl jiskřící pohled, který říkal, že ví víc, než by se lidem okolo líbilo, a jako by nic dodal: „Doufám, že letos Severus oslaví narozeniny s někým kdo ho miluje, když to tak krásně vyšlo na víkend."

Když se Harry dostal z ředitelovy pracovny, zamířil na Astronomickou věž. Chodil sem když si potřeboval uspořádat myšlenky. Probíral, co se dozvěděl od ředitele. Myšlenku na to, že starý ředitel ví, že jeho oblíbený student spí s jeho profesorem lektvarů, samozřejmě také oblíbeným, raději potlačil. Teď musel vyřešit tu podstatnou část, tedy Severusovy narozeniny.

Harry sledoval padající sníh, jedna vločka mu ulpěla na brýlích a pomalu se rozpouštěla. To mladíka přivedlo na myšlenku, že by bylo pěkné strávit večer se Severusem, dát si dobrou večeři, něco k pití u krbu, třeba skotskou s trochou ledu. Pak společná sprcha a vášnivá noc, tam by se koneckonců taky dal nějaký led využít. A možná taky šlehačka. A čokoláda. Potter zatřepal hlavou, aby se vymanil z čím dál tím divočejších představ. Pak se zamyslel ještě jednou a uvědomil si, že to je přesně ono, přesně to, jak by mohli se Severusem oslavit jeho narozeniny.
.........

Týden uběhl jako voda, byla sobota a Harry realizoval svůj plán. Vymyslet, jak dostat Severuse z jeho komnat, vše připravit a dostat Severuse v pravou chvíli zpět, vyžadovalo použití veškeré Harryho inteligence.

Večeři objednal u Dobbyho, tomu se dokonce podařilo zjistit, jaké je oblíbené jídlo pana profesora. Jeho výraz sice značně připomínal výraz pana ředitele, ale Harry nad tím radši dál nepřemýšlel. Severus nebyl zrovna na sladké, takže desert vynechal, ovšem připravil jahody, šlehačku a čokoládovou polevu vedle postele na pozdější použití.

Vymyslet, jak dostat Severuse pryč, bylo komplikovanější, ale v tomto případě pomohl vševědoucí ředitel, který se Harryho při zcela náhodném setkání na chodbě v jednu ráno místo stržení bodů zeptal, kdy si myslí, že by bylo nejlepší pozvat Severuse na narozeninový čaj do ředitelny. Harrymu došlo, že ředitel opět nějak záhadně ví, a tak mu doporučil uspořádat toto setkání od čtyř do pěti hodin odpoledne. Severus mu další noc potvrdil, že ředitel se jeho rady držel, když si stěžoval, že už ho Brumbál nenechá na pokoji ani v sobotu.

Harry se podíval na prostřený stůl, chyběl už jen dárek. Opatrně položil doprostřed stolu květináč se vzácnou orchidejí a po chvíli váhání přidal na květináč rudou mašli. Byl si jistý, že Severus bude mít z dárku radost, ostatně radil se s Nevillem, který na rozdíl od ředitele a Dobbyho nevypadal, že všechno ví, a ten mu tuto květinu doporučil jako velmi cenou přísadu do lektvarů.

Rychle mrkl na hodiny na krbu, skončil právě včas. Pokud ředitel dodržel to, co vlastně neslíbil, ale jako by se stalo, měl by Severus dorazit každou chvíli.
.........

Dveře se otevřely a do místnosti vpadl naštvaný lektvarista, svírající v rukou dárek od ředitele. Harry potlačil nutkání vyprsknout smíchy a když si Severus všiml přichystané večeře, přistoupil k němu, objal ho kolem pasu a zašeptal: „Všechno nejlepší, lásko."

Fragmenty fantazie (HP FF) Kde žijí příběhy. Začni objevovat