U ohně

43 3 0
                                    

Thoryn přišel ven a spatřil u ohně, nad nímž se na grilovacím kameni pekla zelenina, pět lidí - svého tatínka Caluma, Jacka a Liama. Vedle Jacka seděla jeho dcera-sestra Quentina, Liama a Toma-Mia. Mia byla velice krásná třináctiletá dívka, vládkyně vzduchu. Byla vyšší, měla oválný obličej a špinavě blonďaté vlasy spletené do copánku. Stejně jako její bratr Tom ještě neměla své tetování mistra vzduchu.

Mezi Liamem a Calumem seděla její matka - Jackova manželka - Loa. "Pojď, Thoryne! Už na tebe čekáme,"volala na něj Loa. "Ahoj, Mio,"pozdravil sestřenku Thoryn. "Nazdar. Jak je?"zeptala se ho s úsměvem. "Nic moc. To avatarství je hrozná věc,"bědoval Thoryn. "Tak už se posaď,"ukázala Mia Thorynovi, který ještě stále stál, prázdné místo. Sedl si a pustil se s ostatními do konverzace.

"A jak se má Opal?"byl Thoryn v zuřivé koncerzaci s Jackem. "Docela se jí daří. Ale má na bedrech velkou zodpovědnost za celý chrám, takže toho má někdy dost. Ale kdo by neměl,"odpověděl mu Jack. "Aha. A co Bolin? Od doby, co byl u mě doma v Ba Sing Se, jsem ho vůbec neviděl,"vyptával se avatar. Jack mu odpověděl:"Tak táta je guvernérem ve třech státech Království země. Hodně cestuje. Neposledy jsem od někoho slyšel, že je v Republic City na škole živlů, protože se našlo spousta dalších vládců lávy, ale nevím..." "A kdy byl tady v chrámu naposled?"ptal se Thoryn. "To už je dlouho. Možná deset let. Od té doby, co se ztratil..."Jack si uvědomil, že řekl něco, co neměl.

Najednou se ale u ohně udělalo hrobové ticho, do něhož jen oheň něžně praskal, které přerušil Liam:"Kdo?!" "Liame, nech to být,"uklidňovala ho Loa. Jack, Calum a Loa si vyměnili pohledy. Liam zvýšil hlas:"Co nám vy tři tajíte?! Kdo se ztratil?!" U ohně začínala prudce houstnout atmosféra. "No tak! Tati! Calume! Mami!"vložila se do toho Mia. Liam dodal:"Hele! Ať je to cokoli, tak Mie je třináct a mě je patnáct. Myslím, že to unesem. Ven s tim!" Jack se zoufale podíval na Lou a potom sklonil hlavu. Loa se koukla na Caluma, ale ten taky odvrátil pohled. "Můžu?"zeptala se Loa opatrně Jacka. Ten ale neodpověděl, protože mu z očí lily slzy. Calum ze sebe i přes pobrekávání vydal něco jako:"Jo. Ale honem, ať už to máme za sebou."

Loa si povzdechla a podívala se na Liama, Miu a Thoryna, kteří na ni upřeně zírali:"Víte..."podívala se na Jacka. "Liame, Mio... Váš otec měl..."Taky už měla slzy na krajíčku. "Měl bratra." Jak to Loa vyslovila, tak se Liam, Thoryn i Mia zděsili. Jack a Calum v té chvíli začali nahlas plakat. Loa to ale silou vůle vydržela a pokračovala:"Byl to skvělý vládce země i přesto, jak byl mladý. Jmenoval se Tye."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 13, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Avatar: Legenda o ThorynoviWhere stories live. Discover now