Společenství krve

254 8 0
                                    

Severní chrám vzduchu, rok po smrti Korry

V troskách severního chrámu byl absolutní klid. Nikde nebylo ani živáčka. Žádní vzdušní nomádi, lemur-netopýři či vzdušní bizoni.

Jen kousek odtud šli po cestě na Lahimově hřebeni dva muži zahaleni v kápi. "Myslíš, že tu žijí vzdušní nomádi?"ptal se jeden z nich a druhý mu na to odpověděl: "Je to možné, celý národ vzduchu je přece obnoven." "Ale co by tu dělali? Jsou to jen obyčejné trosky." "Možná máš pravdu. V případě, že tu nejsou, bychom zde mohli položit základ našemu novému národu." "Ty chceš založit nový národ? Národy jsou ale čtyři, jako jsou čtyři živly a tak to má přece zůstat a..." "Ano, ano...", přerušil ho,"To vždycky prý říkal avatar Roku. Ten slaboch z Národa ohně, co způsobil vznik stoleté války. Navíc avatarka Korra je po smrti. Nic nám nebrání." "Jenomže do Království země by se měl zrodit nový avatar." "Prosím tě... Myslíš, že by roční dítě dokázalo znemožnit vznik nového národa? Našeho Společenství krve? Neutekl jsem ze Severního vodního kmene, abych přestal!" "Dobře. Vím, že jsi dobrý muž, Mine, ale ve dvou, národ krve nezaložíme." "O to se neboj, ze severu už spousta vládců krve přichází. Společně zničíme vládce vody, kteří nevládnou krvi, aby nadále nešpinili náš Severní kmen!" "To je úžasné", byl uchvácen druhý muž.

Jižní vodní kmen, 15 let od založení Společenství krve.

Náčelnicí Jižního kmene se stala Kořina dcera Asami. Členové Společenství krve už téměř vyvraždili všechny vládce vody v Severním vodním kmeni, kteří nevládli krvi.

Svět začíná upadat do nerovnováhy a hledá se nový avatar.

Uprostřed města v Jižním vodním kmeni stálo obrovské iglú, kde sídlila náčelnice Asami. Návštěvou ji poctil Bílý lotos.

"Zdravíme vás Asami," začal jeden muž z bílého lotosu. "Také vás zdravím. Doufám, že pátrání po avatarovi je u konce,"vyzvídala Asami. "Ne. To není. Prohledali jsme celé Království země. Všechny vládce i nevládce,"naříkal muž. "Byli jste i v Ba Sing Se?"ptala se Asami. "Ano jistě!"odvětil jí muž. "Potkali jste mého bratra Caluma?"vyptávala se dál. "Ano. I s jeho manželkou a synem,"odpověděl jí druhý muž. "Jsou v pořádku? Co můj synovec Thoryn? Jak pokračuje ve výcviku ovládání země?"kladla dále otázky náčelnice. "Náčelnice Asami, není teď důležitější avatar než váš synovec?" ohradil se další člen Bílého lotosu." "Nezlobte se, ale můj synovec Thoryn mě zajímá. Jak pokračuje s výcvikem?" "Zemi ještě příliš neovládl. Jeho matka moc dobrá vládkyně země není,"osvětlil jí situaci první muž. "To je mi líto, a nebylo by..." "Náčelnice Asami, náčelnice Asami! Přišel vám dopis od vašeho bratra Caluma!"přerušil ji muž, který právě vběhl do iglú a hned k ní běžel se svitkem v ruce. Asami párkrát očima přejela po svitku zleva doprava. Pak se podívala na členy Bílého lotosu a prohlásila: "Teď společně pojedeme do Ba Sing Se!"

Ještě ten den vyrazili. V Ba Sing Se byli za necelé tři dny.

Království země, Ba Sing Se - Vnější kruh

Asami a členové bílého lotosu byli kousek od Calumova domku. I když to jako domek moc nevypadalo. Děravé dřevěné zdi, slaměná střecha, bez oken...

"Ehm,"odkašlala si Asami, když k němu dorazili. "Je někdo doma?" "Jo, pojď dál Asami, zrovna jsme po obědě," zaslechli Calumův hlas.

Vešli dovnitř. U stolu seděli Calum a jeho žena. "Kde je Thoryn?" ptala se Asami. "Je vzadu," odpověděl Calum a ukázal na další dveře. "Počkejte tady, promluvím s ním sama," ukázala Asami na členy Bílého lotosu.

Otevřela vrzající dveře. Na posteli ležel Thoryn. "Ahoj Thoryne! Tak dlouho jsem tě neviděla. Jsi strašně podobný bratrovi tvého dědečka - vládci země Bolinovi,"pozdravila svého synovce Asami. "Ahoj, teto,"odpověděl ji znaveně Thoryn. "Tak jsem slyšela o tom, co jsi udělal. Je to pravda?"vyzvídala. "Jo, to je..." Asami se hned tázala dál:"Kdy se ti to podařilo?" "Tak před čtyřmi dny. Byl jsem naštvaný na mámu, protože je mi už čtrnáct let a stále neumím pořádně ovládat zemi. Nic mě nenaučila. Pohádali jsme se. Asi jsem vypěnil. Máchl jsem před sebe rukou a ona odletěla na druhou stranu místnosti. Ovládl jsem... vzduch." "Thoryne, jsi si jistý?"ujišťovala se Thorynova teta. "Naprosto!" "Víš, co to znamená..." "Vím." "Musíme to ověřit. Počkej tady hned jsem zpátky,"řekla mu Asami.

O chvíli později se vrátila a nesla podnos, na kterém byla svíce, pírko a sklenka vody. "Uděláme takovou zkoušku." Zapálila svíčku a položila ji před Thoryna. Plamen se začal okamžitě zvětšovat. "Dobře. Zkusíme další." A položila před něj drobné pírko, které se hned na to začalo vznášet vzduchem. Nakonec před něj vylila trochu vody. Obrovská skvrna neurčitého tvaru se ucelila v nádherný kroužek.

"Thoryne, je to tak," prohlásila Asami. "Jsi nový avatar!"

Avatar: Legenda o ThorynoviWhere stories live. Discover now