Bez vody

45 2 0
                                    

Rokův ostrov, pole kousek u Makovy chatky

"Tak znovu, Thoryne," snažil se mluvit Mako klidně. "Ovládání ohně vychází Z DECHU a ne jenom z pohybů. Tohle není ovládání země, které má jasně dané postupy. Abys oheň vytvořil musíš dobře dýchat a být uvolněný."

"Já se snažím," vykřikl Thoryn po několika marných pokusech. "Když budeš plný hněvu a nervozity, tak oheň neovládneš!"konstatoval Mako. "Lehni si na zem a chvíli vnímej jenom teplo, které ti dává slunce."

Thoryn se položil a ani nedutal. Mako dělal to samé, co on. Po chvíli promluvil:"Tak co, Thoryne. Už cítíš energii, kterou ti slunce dává?" "Myslím, že ano," odpověděl tiše a s nejistotou Thoryn. "Výborně. A teď všechnu tu energii v těle nahromaď do jednoho místa. A až budeš připravený, vypusť ji paží ven."

V Thorynovi, jako by bublala konev s vařicí vodou. Hodně se soustředil. Stoupl si a švihl před sebe paží. Z jeho ruky vylétl obrovský oheň. "Výborně, Thoryne!"zvolal Mako. Thoryn metal k nebi jeden ohnivý jazyk za druhým. "Vidíš, strýčku? Konečně jsem na to přišel,"zvolal radostí Thoryn.

Thoryn se učil ovládání ohně dál a za týden to uměl moc dobře. Byl velice svědomitý student a trénoval každý den minimálně dvanáct hodin.

Thoryn šel za Quentinem do chatky, když v tom najednou viděl přilétat vzdušného bizona Ouiho. Z chatky vyběhl Quentin. Na bizonovi seděla Asami s Quentinovým bratrem Tomem. "Konečně jsme vás našli," zvolal Tom. Tom byl menší postavy, měl sytě modré oči a blonďaté vlasy. "Co se děje?"ptal se Thoryn. "Byl jsem v Jižním vodním kmeni, abych se podíval jak se jim tam daří. Asami říkala, že každým dnem přijede Senna s Bayem a celá flotila Jižního kmene. Ale nedorazili. Bojíme se, že se jim něco stalo. Že je třeba zajali vládci krve,"sypal ze sebe Tom. "Já se hned dozvím, co se děje," řekl Quentin.

Vězení Společenství krve

Senna téměř polomrtvá, stejně jako Bay, ležela ve své kobce. Vtom se objevil Quentinův duch:"Senno!" Senna se probrala:"Que... Quentine?" "Co se vám stalo?"ptal se Quentinův duch. "Když jsme se vraceli ze Severního vodního kmene, zajali nás tady vládci krve." Quentin se ptal:"A proč jste se neosvobodili? Snad vám musí dávat aspoň nějakou vodu k pití ne?" "Ne,"klesla hlasem Senna. "Nedají nám ani kapku, jen se podívej,"ukázala na celé vězení. Quentinův duch se otočil a s hrůzou zjistil, že polovina vězňů je mrtvá. "To snad ne,"vyřkl Quentin, když viděl mrtvého náčelníka Desnu a generála Lunia. Potom se obrátil k Senně: "Počkej, podívám se po nějaké vodě." Quentinův duch se vynořil nad vězení. Hledal vodu všude možně, ale nikde nic. Vrátil se zpátky: "Senno, nikde tady poblíž voda není. Asi opravdu mysleli na všechno." "A kde se teď nachází tvoje tělo?"ptala se Senna. "Na Rokuově ostrově v Národě ohně." "To je daleko," povzdechla si Senna. "Jak dlouho jste ještě schopni vydržet bez pití?"ptal se Quentin. "Už moc dlouho ne,"naříkala Senna. "Senno, jsem v Národě ohně s Thorynem, Makem, Asami, Tylerem a Tomem. Sebereme se a přijedeme vám na pomoc. Za dva dny jsme tady. Vydržíte to?" "Pokusíme se,"pousmála se ze všech sil Senna. "Brzy na viděnou, Senno." Quentinův duch zmizel.

Rokův ostrov, Národ ohně

Quentin zděšeně řekl: "Zajali je vládci krve. Mnoho jich zemřelo – Desna, generál Lunio... Senna, Bay a pár dalších ještě přežívají, ale nedávají jim ani napít." "To snad ne,"povzdychli jednohlasně Asami, Tyler, Mako, Thoryn i Tom. Quentin dodal:"Musíme vyrazit za nimi. Teď hned. Nemáme čas. Zabalte se a za chvíli vyrážíme. Tome, myslíš, že nás Oui všechny unese? Je to přece jen ještě mladý bizon." "Bez starosti, bráško,"odpověděl mu jeho nejmladší bratr Tom. Thoryn se vložil do Quentinovy řeči:"Quentine, je nás na velkou armádu vládců krve málo, vážně si myslíš, že je dokážeme osvobodit?" "To říkáš ty, Thoryne? Avatar? Buď trochu optimističtější. To zvládneme!"zvolal Quentin. "Quentine, víš, kde je město Gogow?" Quentin odpověděl:" Není to v Království země? Kousek od Severního vzdušného chrámu?"zamyslel se Quentin. "Ano, přesně tam. Mám tam mnoho přátel, vládců země a kovu, mohli by nám pomoci. Můžeš je kontaktovat?" "Moc rád,"odvětil Quentin.

O chvíli později už letěli všichni na Ouim směrem k Severnímu vzdušnému chrámu. Quentin začal: "Thoryne, nevyužijeme čas cesty k ovládání vzduchu?" "Bezva,"byl nadšený Thoryn. "Když už se chystáme do Společenství krve, tak ať jako Avatar za něco stojím." "Dobře, tady na obloze se vzduch bude ovládat snadno. Takže... Už jsi někdy ovládl vzduch?" Thoryn odpověděl: "Jednou. Díky tomu jsem vlastně zjistil, že jsem možná Avatarem." "Dobře, tak mi ukaž, co už umíš." Thoryn se postavil směrem k Ouiho boku a vyslal před sebe poměrně slušný závan větru." "To je dost dobré," ocenil Thoryna Quentin.

Celou cestu až do setmění trénovali. Dorazili společně do Ba Sing Se. K "domu", kde Thoryn vyrůstal, aby tu přečkali noc a mohli cestovat dál.

Avatar: Legenda o ThorynoviKde žijí příběhy. Začni objevovat