Quentin

135 4 0
                                    

Království země, brána hradeb Ba Sing Se

Thoryn se vynořil se svým jezevco-krtkem ze země před bránou Ba Sing Se, aby dal vědět, že odchází z města, když v tom uslyšel, jak na něj někdo volá: "Thoryne? Thoryne!? Jsi to ty?"

Byl to kluk přibližně stejného věku jako Thoryn a na sobě měl oranžovo-žlutou róbu. Měl hnědé vlasy a byl trochu silnější v pase. "Quentine?"podivil se Thoryn. "Co tady děláš?" "No, ve Východním chrámu vzduchu zrovna zase probíhá festival avatarky Yangchen, a já mám teď tenhle týden cestování, tak jsem si řekl, že se podívám do Ba Sing Se, na Irohovu čajovnu, na krále země Wua a taky za tebou, jenže tys nebyl doma. Ani tvůj táta Calum." Thoryn se pousmál: "Tak vidíš. Alespoň jsi mě našel tady. A kde máš sourozence?" "Ti už mají svůj týden cestování za sebou. Všichni tři jsou teď zpátky ve Východním chrámu,"odpověděl mu bratránek. "A proč jsi necestoval s nimi?"zajímal se Thoryn. "Já jsem se musel starat o babičku - Opal -, protože je nemocná,"odpověděl mu Quentin. "Tak to jo. Já zrovna vyrážím do Národa ohně za dědou Makem a..." "Cože?"přerušil ho Quentin, "Ty jedeš za prastrejdou Makem? Neviděl jsem ho od svých pěti let. Nevzal bys mě s sebou? Už jsem stejně na odchodu,"žadonil. Thoryn se chvíli rozmýšlel a pak mu řekl: "Naskoč si!"

Quentin byl vynikající vládce vzduchu. I přesto, že byl velmi mladý, byl velice nadaný. Uměl létat i kamkoli vysílat svého ducha. Uměl ovládat všechno, co mu jeho dar vlády vzduchu umožňoval. Byl nejstarším ze čtyř vnoučat Bolina a Opal.

Thoryn s Quentinem se vydali cestou k Hadímu průsmyku. Hui totiž létat ani plavat neuměl. Zato se výborně dral pod zemí, kde si tvořil své tunely. Byli pod zemí a Quentin začal rozmlouvat: "Thoryne, kdyby se tu něco stalo, jako vládce vzduchu ti tu pod zemí tolik platný nebudu. I tak se tu špatně dýchá." "Neboj se, kdyby se cokoli stalo, Hui nás okamžitě dostane nahoru. Už budeme u Hadího průsmyku,"konstatoval Thoryn. "Huii, musíš se prokopat ještě níž, abychom se neutopili ve vodě," povzbudil Thoryn svého jezevco-krtka. "Ať nás dostane nahoru, já nás přes Hadí průsmyk povznesu," nabídl Quentin. "Dobře Huii. Nahoru!"rozkázal Thoryn.

Během deseti vteřin byli na zemi před Hadím průsmykem. Quentin je povznesl k nebi a už letěli nad vodou.

Jižní vodní kmen, sídlo náčelnice Asami

Do dveří přiběhl Donan: "Asami! Senna poslala dopis, že budou za chvíli u Severního vodního kmene." Asami se na něj podívala a prohlásila: "Jen doufám, že se jim při zkoumání Severního kmene nic nestane. Vládci krve jsou nevyzpytatelní." "Ale, Asami, vždyť není úplněk," uklidňoval ji Donan. "Je jen otázka času, kdy budou moci umět ovládat krev kdykoli, stejně jako před šedesáti lety Yukon, Amon a Tarlokk. Jejich vůdce Min je velice silný vládce vody i krve. Jemu to určitě nebude trvat dlouho." "Tak doufejme, že to ještě nějaký týden počká,"obával se Donan. "Ale Senna je přece výborná vládkyně vody, na tu jen tak někdo nestačí,"dodal. "Snad,"prohodila ustaraně Asami.

Severní vodní kmen, Ostrov avatara Kuruka

Senna byla v základně jednotky Jižního vodního kmene v Severním vodním kmeni na Ostrově avatara Kuruka. Byla zrovna noc. Do jejího stanu přišel muž, jmenoval se Bay, jehož Asami ustanovila Senniným strážcem - vládce vody- : "Můžeme vyrazit. Polovina vládců vody je připravena a polovina tady zůstane." "Dobře," odpověděla Senna. "Musíme všechny vládce vody, které ještě Min nezabil, odvézt zpět do Jižního kmene, kde budou v bezpečí.

Senna vyšla ze svého stanu a viděla u pobřeží Kurukova ostrova čtyři lodě Jižního vodního kmene a v nich spousta lidí. "Dostaneme všechny vládce vody ze sesterského kmene na jih, kde je ochráníme,"povzbudila je Senna. Bay se ale trochu obával: "Senno, jsme kousek od Severního chrámu vzduchu. Co když tady zbytek našich lidí najdou?" "Potom tu musíme být dříve, než oni,"rozhodla sebevědomě Senna.

Avatar: Legenda o ThorynoviWhere stories live. Discover now