• Úhel záběru •

282 16 0
                                    

Před pár lety si moji rodiče a bratr vyjeli na dovolenou do zahraničí a já tak měl na dva týdny celý dům pro sebe. Byl to ráj.

Akorát v noci jsem se necítil zrovna dobře, protože náš dům stojí uprostřed ničeho, okolo je jen pár sousedů a na ulicích nejsou žádné lampy nebo jiné osvětlení.

Takže tady je až do rána naprostá tma a ticho.

Často jsem se díval ven z okna a představoval si, že mě z té tmy někdo sleduje, zatímco já je nemůžu vidět.

Nakonec mě paranoia dohnala k tomu, že jsem zatahoval závěsy a pak se cítil jako hlupák, že takhle jen děsím sebe samotnýho.

O pár osamělých dnů později jsem se ráno vzbudil o několik hodin později, protože mi nezvonil budík.

Natáhnul jsem se pro svůj telefon, ale nemohl ho najít, tak jsem se zvednul a zjistil, že z nějakého důvodu leží na stole na druhé straně místnosti.

Samo o sobě na tom nebylo nic tak divnýho. Měl jsem z toho trochu nepříjemný pocit, protože si nikdy nechodím lehnout bez telefonu, ale nakonec jsem si řekl, že jsem ho tam asi prostě jen zapomněl, a přešlo mě to.

Uběhl týden a já telefonem vyfotil něco, co jsem chtěl ukázat kamarádovi, když v tom jsem si všiml, že mám v galerii pár fotek nějakých.. prostě naprosto náhodných věcí.

Přiblížené fotky mojí podlahy, mého povlečení, mých stěn. Zkrátka fotky mého pokoje z úhlů, které vypadají tak špatně, že z nich člověk skoro nepozná, co na nich je.

Znovu mě popadl ten nepříjemný pocit, ale když vezmu v úvahu, jak ty fotky vypadají, určitě jsem je prostě musel vyfotit omylem. Jakože jsem třeba nechtěně stisknul tlačítko pro vyfocení, zatímco jsem během chůze měl telefon v ruce.

Pak jsem si ale všiml, že je mezi těmi fotkami i video a mě v ten moment bez legrace začal bolet hrudník, i když nevěřím v nadpřirozeno a vím, že existuje racionální vysvětlení.

Je to video mojí postele a mě, jak v ní ležím. Jde tam vidět jen moje předloktí, ale je slyšel, jak pomalu dýchám, jako bych spal.

Z úhlu toho videa šlo poznat, že bylo natočeno odněkud z boku mojí postele.

@BingusSpingus

Reddit: STRAŠIDELNÉ PříběhyKde žijí příběhy. Začni objevovat