4.0 special

4.1K 131 33
                                    

"İşe geç kalacaksın Batın."Battaniyeyi bacak arasına almış öyle yatıyordu.Dün gece deli gibi sarhoş olmuştuk.Bize de biraz değişiklik gerekiyordu.6 aydır çocuk yapmaya çalışıyorduk.Ama bir türlü olduğu yoktu.

Batın yavaş yavaş uyanırken bende mutfağa gittim.Kahvaltı hazırlayacaktım.Dolaptan annemin yapmış olduğu menemeni çıkardım.Ben kahvaltıyı hazırlarken bir şeyin kırılma sesi geldi.Arkama dönüp sesin geldiği yöne ilerledim.Batın,sehpanın üzerindeki çerçeveyi kırmıştı.Hala atlatamamıştı.Başını ovuyordu."Aslım,başım."Yanına yaklaştım.Alnına küçük bir öpücük kondurdum.

"Öpeyim de geçsin."Dudakları yukarı doğru kıvrıldı.Ellerini belime koydu."Öyle mi?"Dudaklarımı yaladım.Yüzünü ekşitti."Yapma böyle.Öpesim geliyor."Dediklerine kahkaha patlattım.Gülmeden edemedim.Ellerinden kurtulup mutfağa ilerledim.Böyle davranırsak işe geç kalacaktık.

"Cam parçalarını toplamadan o odadan ayrılmıyorsun."Diye seslendim.Ses vermedi.Topluyordu galiba.

Kahvaltıyı ederken Batın bir anda çocuk meselesini açtı."Doktora görünsek mi sence?"Bende bundan korkuyordum.Ya çocuk sahibi olamayacağımızı söylerse?Başımdan aşağı kaynar sular dökülürdü."Görünelim."Dedim kısık bir sesle.İştahım da kalmamıştı.Çatalımı tabağımın kenarına bıraktım.Arkama doğru yaslandım.Parmaklarımla oynuyordum.

"Batın?"Ekmeği ağzına tıkarken bana baktı."Ya gerçekten sorun varsa bende?"Masanın altında olan elimi tuttu."Sorun olmaz.Varsa eğer olsun.Hem ben çocukları sevmem.Hepsi şımarık veletler."Dediklerine güldüm.Her seferinde beni güldürmeyi başarıyordu.

"Hadi yap kahvaltını."Elini elimin üzerinden çekti.Kahvaltımı yapmaya devam ettim.


Doktorun karşısında oturmuş sabırsızlıkla raporlarda ne yazanı merak ediyorduk.Geçen hafta  teste girmiştik.Bize bugün çıkacağını söylemişlerdi.İkimizde heyecanlı heyecanlı bekliyorduk.Doktor raporu masasına bırakıp bize baktı.Yüzünde pek memnun olmuş ifade yoktu.Yüzüm düştü.

"Batın Bey,sizlik bir sorun göremedik."Batın,rahatlamış bir şekilde arkasına yaslandı.Bir oh çekti.Doktor yüzüme bakıyordu."Nasıl diyeceğime bilemiyorum,Aslım Hanım."Yüzünden okunuyordu her şey zaten.Belliydi böyle olacağı.Başımı eğdim.Gözyaşlarım birer birer düşerken çantamın üzerine dayanamıyordum.Bu gerçeği duymak istemiyordum."Aslım hanım,çocuk sahibi olamayacaksınız."Başımı kaldırmamış ağlamaya devam ediyordum.Batın,elini sırtıma koyup sıvazladı.

"Geçmiş olsun."Yavaşça sandalyeden kalktım.Batın bir elimi tutup kalkmama yardımcı oldu.Dudaklarım titriyordu.Hastaneden çıkmıştık.Arabada Batın'ın yüzüne de bakamamıştım.O da hiç ses etmemişti.

Evin kapısından girdiğimizde ayakta dikildim.

"Özür dilerim."Batın evin anahtarını masaya bıraktı.Ceketini çıkarıp koltuğun üzerine koydu.Bir elini koltuğun başına koydu.Sanki oradan güç alıyordu.Gözlerimin içine baktı."Ne için?"

"Sana çocuk veremediğim için."Yanaklarını şişirdi.Yanıma doğru yaklaşırken bir adım geri gittim.Yaklaşıp bana dokunursa daha fazla dayanamayıp tekrar ağlardım.

Şu an ağlamak isteyeceğim son şeydi.

"Yapma böyle.Sen bana çocuk veremesen bile ben seni hala çok çok seviyorum.Umurumda değil çocuk.Hem sen evlatlık çocuk istemiyor muydun?Al sana fırsat."Son cümlesini gülerek söyledi.

Onun gülmesine bende güldüm.Tabi gülerken bir anda hıçkırık tuttu.Hıçkırık sesini duyunca Batın daha çok gülmeye başladı.Kahkahası çok güzel ya bilerek yapıyor.

Yanına doğru ilerledim.Hala gülüyordu.Tabi karşısında dikilince gülmesini yavaş yavaş kesti.Kollarımı beline sardım.Başımı göğüs kafesine yasladım.

"Seni seviyorum."Dedim.Saçlarıma öpücük kondurdu.

"Kısa saç sana daha çok yakışıyor sanki."Uzun saçlarımla oynuyordu.Dudağımı büzdüm.Karnına yumruğumu geçirmiştim bile.Ağzından bir ah çıkmıştı.Yavaş vurduğumu zannediyordum.Yüzünü ekşitti.İki büklüm halde karnını tutarken kahkaha atmıştım.Şu an ki hali çok tatlı gelmişti gözüme."Şaka yapmıştım be güzelim!"



&(20-05-20)
Merhabalar!Normalde görenler olduysa karakterler farklıydı.Kitabı okuduğumda önceki karakter seçimimde çok yanlışlar olduğunu gördüm.Siz de fark etmişsinizdir zaten.Bu yüzden tekrar değiştirdim.

Tek tek yüklemeye çalıştım ama yüklenmedi:( bende böyle yapmak zorunda kaldım :)))))

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Tek tek yüklemeye çalıştım ama yüklenmedi:( bende böyle yapmak zorunda kaldım :)))))

bu arada yeni bölüm yok ;))

meçhul | textingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin