2.9

5.3K 211 9
                                    

Batın:Bugün meşgul müsün?

Aslım:Hayır.Neden?

Batın:Akşama hazır ol seni randevuya çıkarıyorum

Aslım:Bu ilk randevumuz olucak biliyorsun değil mi?

Batın:Biliyorum.

Batın:Heyecanlıyım

Aslım:Akşam seni bekleyeceğim

İlk randevum olduğu için çok heyecanlıydım.Tamam kabul.İlk değil ama Batınla ilk.Esin'i eve davet etmiştim.Bana yardım edebilirdi.Ne de olsa kaç kez randevuya gitmişti.

"Bence jartiyer giyersen seni güzel bulur."Esin'e dönüp baktım."Yok canım hafif kalır o.Başka yok mu?"

"Şey var-"

"Esin!"Ağzını kilitledi.Dolaba geçip askılıkta olan elbiseyi çıkardı."Bence elbise giymelisin.Seni zarif gösterir."Elbiseye baktım.Çok güzeldi ama ilk randevu da giyilir miydi,bilmiyordum.Elbiseyi alıp aynaya geçtim.Üzerimden geçirdim.Güzeldi.Bunu giyebilirdim.

Mesaj atmasını bekliyordum.Elimde telefonla aramasını da bekliyordum.Belki işi çıktıysa,diye düşünüyordum.Olsa atardı önceden mesaj.Umarım ekmez.Niye olumlu şeyler düşünmüyordum?

Elimden telefonu bıraktım ve Esin'e baktım.Elinde test kitabıyla geometri çözüyordu."Sen bana günah mısın?Bugün arkadaşının ilk randevusu ve sen geometri çözüyorsun?"Bıkkınlıkla elindeki test kitabını bıraktı."Memnun musun Astım hastası?"Çok komik espriler yapıyordu.7.sınıftan beri Astım hastası diye çağırıyordu.Nefret ediyordum.

Telefon bildirim sesi gelince telefonu aldım ve koşar adımlarla odadan çıktım.Esin'de peşimden geldi.Anneme bugün Esin'le dışarda takılacağımızı söylemiştim.Umarım yalanlarım başıma bela açmazdı.Topuklu ayakkabılarımı giyip merdivenlerden koşarak indim.Çıkışa gelince onu gördüm.Elleri cebinde beni bekliyordu.O kadar tatlıydıki iyi ki bana mesaj atmıştı.

Kapıyı açtım ve ona doğru yürüdüm.Beni görünce gülümsedi ve beni süzdü."Çok güzelsin prenses."Güldüm ve benimle birlikte Esin'de güldü."Hatırlıyor musun?8.sınıfta bir çocuk sana doğum gününde iyi ki doğdun prenses demişti.Sende prenses dedi diye çocuğu dövmüştün.Ya izlemesi mükemmeldi."Tekrar kahkaha attı.Kaşımı kaldırarak Esin'e döndüm.Kahkasını kesmesini sağladım.

"Ben gideyim artık.Size iyi eğlenmeler."Dedi.Yanağımdan öpüp gitti.

Batın'a döndüm.Dudağımı ısırdım."Esin'e bakma.İyi kızdır ama gülmeyi çok sever.Seni çoğu zaman sinir eder."Tekrar güldü."Sorun değil."Elimden tuttu.Ay bana bir şeyler oluyor.Şuraya bayılacaktım.Elimden tuttu.Elimden ya!Parmaklarını parmaklarıma kenetledi.Bu beni çok terletmişti.

Geldiğimiz restoranta baktım.Lüks ve güzel görünüyordu.Umarım bir su 7 Tl olmaz.Çünkü Batın'a 1000 Tl kapaklamak istemiyorum.

İçeri girdik.Garson bizi görünce masayı gösterdi.Boğazı gösteren masaya oturduk.Burası efsaneydi.Batın'a yaklaştım.Kısık bir sesle"Batın,burası çok lüks duruyor.Emin misin doğru yere geldiğimize?"Küçük bir gülümseme attı."Sen bunu mu düşünüyorsun?"

"Hayır yani de...Tamam kapatalım."Garson elindeki menüyü masaya bıraktı ve başımızda bekledi.Menüyü açtığımda yemeklerin güzel olduğunu ama paralarının uçuk attırdığını görüyordum.Daha az pahalı bir şeye baktım.Ucuz olan bifteği gördüm."Ben bir tane biftek alayım."Garson elindeki küçük deftere siparişleri yazıyordu.

"Ben de bir bonfile ve içecek olarak şarap getirin."Garson elindeki deftere yazmayı bitirince başımızdan ayrıldı.Batın'a baktım.Dalgalı sarı saçları ve mimikleriyle beni benden alıyordu.

"Beni benden alıyorsun."

"Hı?"

Dışımdan mı söylemiştim.Kahretsin!Dişlerimi dudağıma geçirdim.Umarım duymamıştır."Bir şey yok."Çok utanmıştım."Ee,hangi üniversiteyi düşünüyorsun?"Biraz düşündüm."İstanbul civarı pek istediğim söylenmez.Ama merak ediyorsan İstanbul Üniversitesi'ni düşünüyorum."Dudaklarını yaladı."Sen hangi üniversiteyi düşünüyorsun?"

"Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni düşünüyorum."

"Ne doktoru olmak istiyorsun?"

"Kalp cerrahı."Mükemmel bir hedefi vardı.Bu kadar yüksek bir şeyi istediğine göre sınavı başarılı geçmişti.Belki de tercihlere yazmıştı bile."Seninle bir konuyu konuşmak istiyorum."Garson elinde siparişlerle gelince sustuk."Teşekkür ederiz."Dedim garsona ve gitmesini bekledim.Yanımızdan gidince Batın'ın konuşmasını bekledim.

"Sana açık ve dürüst olacağım.Eğer başka bir ülkeye ya da şehire gidersem benden vazgeçer misin?"Ne demek istiyordu?Başka şehir ya da ülke dediğine göre Türkiye'den ayrılıyordu.Ya da İstanbul'dan."Tabiki hayır.Seni beklerim."

"Güzel."Yemeğine başladı.İçimden yemek gelmiyordu şimdi.Boğazıma bir yumru oturmuştu.Ondan uzaklaşmak istemiyordum.Onun yanında olmak istiyordum.Hep benimle kalmasını,yaşlanınca beraber bunamayı istiyordum.Şimdi ondan uzak 4 yıl belki bilemedim 6 yıl uzak kalacaktım.Gözlerim doldu.

"Batın?Başka bir yere mi gidiyorsun?"Elindeki çatalı tabağına bıraktı.Ağzındaki yemeği bitirdikten sonra"Fransa'ya gidiyorum.Babam eğitimimi orda almamı istiyor."

Gözümden bir damla yaş aktı.Hemen sildim.Ağlamak istemiyorumdum."Şimdi bunu konuşmayalım.Etini ye istersen."Yemeğime döndüm.Bir çatal aldıktan sonra gözümden yaşlar akmaya devam etti."Bu kadar ağlamana gerek yok Aslım.Seni görmeye geleceğim.Her yıl burda olacağım söz!"

**
Şunlara mutluluğu bir tek ben yakıştıramadım değil mi?Get the fckng of sana yazar

meçhul | textingWhere stories live. Discover now