16, Šunka

651 34 1
                                    

,,Vypadá to tu krásně, lásko," pochválil Harry Severusův výběr restaurace. ,,To ano," souhlasil Severus a společně s Harrym se usadil.

,,Dobrý den, pánové, co si budete přát?" zeptal se jich číšník a podal jim dva jídelní lístky.

,,Máte nějaké dobré červené víno?" otázal se ho Severus, jelikož červené víno měl v oblibě jak on, tak jeho manžel. ,,Máme Cabernet Sauvignon, Merlot a Modrý Portugal," vyjmenoval jim. ,,Tak Cabernet Sauvignon, prosím," odvětil Severus.

,,A budete jíst?" zeptal se číšník. ,,Ano, samozřejmě," souhlasil starší z manželů. ,,A co to bude?" otázal se jich a vytáhl si lístek, aby na něj mohl následně zapsat jejich objednávku.

,,Já si dám vepřový plátek se sýrem a šunkou, s americkými bramborami a zeleninovou oblohou," řekl s úsměvem mladíkovi a láskyplně se podíval na svého muže, který si objednal lososa s citrónovou omáčkou a nějakou přílohou... ovšem Harry nic z toho nevnímal a jen sledoval tvář svého profesora lektvarů, která byla jako vytesaná z kamene. Nepohl se v ní kromě rtů žádný sval, ale jeho oči ho prozradily, když stočil pohled na Harryho.

,,Harry, budeš chtít ještě něco - třeba dezert?" vytrhl ho že snění Severus. ,,Co? Ne, ne, díky," řekl rozpačitě a potřepal hlavou, následně  zamumlal: ,,Mně budeš stačit ty."

Jenže Severus tu poslední větu, když kýval číšníkovi odcházejícímu od stolu na znamení, že už nic prozatím nechce, slyšel. ,,Na to si budeš muset počkat večer," odvětil s jiskřičkami v očích lektvarista.

Snarry drabblesKde žijí příběhy. Začni objevovat