49, Adidas

447 28 4
                                    

Severusi se před očima mihla další vzpomínka z Harryho mysli.

Měl ho rád, to ano, ale nitrobranu se musel naučit tak jako tak a i když se Severus snažil mu všemožně pomoci, tak většina praktických cvičení skončila katastroficky a Zmijozel objevoval mladíkovy né zrovna radostné útržky z dětství.

V této stál nějaký mohutný mladík v teplákové soupravě - značka Adidas odtušil Severus. Přestože mudlovské oblečení moc často nenosil, tak tato značka byla pro něj celkem známá.

Chlapec byl ve společnosti ještě dvou podobně vypadajících hochů a ten z nich nejmohuntnější se právě skláněl k nejméně o hlavu menšímu chlapci a vysmíval se mu, přičemž Severus si správně domyslel, že chlapce nešikanují poprvé - jelikož černovlasý mladík měl ruce instinktivně napřažené tak, aby více bolesti odnesly ony a ne třeba hlava či hruď.

Jakmile se začala situace ještě více hrotit, Severus si teprve uvědomil, že v obličeji mladíka poznává Harryho - byl na tolik zabrán do děje, že si ani neuvědomil, že vzpomínky patří jeho tajnému milenci.

Severus okamžitě stáhl hůlku a přestal mladíka trápit, jelikož Harry se už začal lehce třást a na čele se mu objevily krůpěje potu.

,,Harry, to-to je pravda?" dostal ze sebe Severus, jakmile si dal dvě a dvě dohromady a došlo mu - ještě s pomocí pár dalších vzpomínek - že nějaký chlapec Harryho celé dětství šikanoval a z předchozích vzpomínek se navíc dozvěděl, že spal v přístěnku a ,,doma" s ním zacházeli jako s domácím skřítkem.

,,Ano," zachraptěl na souhlas Harry stále s tělem v mírném třasu. ,,A kdo to byl?" zeptal se lektvarista už naprosto vyrovnaným hlasem a přešel blíže k Nebelvírovi. ,,Myslíš ty kluky?" otázal se nejistě, nehledě na muže v podřepu před ním, ale jeho pohled důkladně studoval podlahu. ,,Ano, ti co tě - co ti ubližovali," opáčil a jednu ruku natáhl k Harryho dlaním, které měl složené v klíně. ,,Dudley - můj bratranec a jeho parta," vysvětlil mu Nebelvír.

Severus byl tak trochu v nesnázích - jeho přítel potřeboval nějak ujistit, že to vše už je za ním a prostě utěšit - ale lektvarista nebyl v tomto ohledu zrovna odborník, a tak si Harryho přivinul do objetí a Nebelvír se uklidnil.

,,Pro dnešek to je vše," ujistil ho Sev a políbil ho na čelo, přičemž se s ním snažil zvednout a přejít do ložnice či obýváku, kde by měl větší pohodlí, než v jeho kabinetě.

Snarry drabblesWhere stories live. Discover now