43 Bölüm ( Teşekkürler)

1.8K 82 29
                                    

Boşluktayım. Bir karar vermeliyim artık. Her şey durmuş çünkü. Havada asılı kalmış hayatlar aynı zaman gibi. İçimizi işleyen hırs parçalamış duyguları. Geriye sadece masumlara suç atmak kalmış. Evet , o cinayetlerin hepsini ben işledim, babam işledi, Yiğit işledi , Ada işledi , Nalan işledi , sokaktaki esnaf işledi , dağdaki terörist işledi , jet sosyeteler işledi , bir dolandırıcı işledi , bir yönetici işledi , öğretmen işledi , sen işledin. Evet sana sesleniyorum . Hepimiz bir katiliz bunu artık anla. Hayat düzeni bu seviyedeyken nasıl geri dönerim peki. Geri dönüşü olmayan ruhsuz saçma sapan robotlar yetiştiriyoruz artık. Her şey silinmiş . Bize bırakılan hiçbir mirasın değerini bilemedik. Eskiden var olan insanlık sıfatını taşıyamadık. Benim yaptığım sadece bu dünyadan çıkmaya çalışmaktı . En azından çabaladım . Bunu Yiğit sayesinde yaptım tabii ki. Onun sayesinde her şeyin farkındayım. Aşkımızla yenmeye çalıştık. Ölümün kalın zincirini kırmaya çalıştık. Biribirimizi anladık,biz ruhsuz ve paramparça olmak istemedik. En azından kendimiz olmaya çalıştık. Bunu bana yaşattığın için teşekkür ederim Yiğit ... ismin gibi Yiğitsin sen de . Seni seviyorum. Beni ben yaptığın için , beni kurtarmaya çalıştığın için , taktığım at gözlüğünü çıkardığın için , katili bulduğun için ...Sen belki farkında değilsin ama hepsini yaptın. Senin amacın beni kurtarmaktı ama sen daha da fazlasını yaptın. Teşekkür ederim. Sonsuzlarca kez teşekkür ederim. Sen beni kurtarmaya çalışarak nedenselliği değiştirdin. Kalbinde bir duygu taşıdın. Aşkı hissedebildin.

Gerçek aşkı tattırabildin bana . Aşkın sadece cinsellik olmadığı bir aşk verdin. Bizim aşkımız bedensel değil ruhsal oldu. Gerçekten aşk oldu, teşekkür ederim... Şimdi karşımda gülümseyip bana yaklaşıyorsun.

Kalbini çıkarıp elime veriyorsun, kalbe benzemeyen beyaz ışıklar saçan kalbini ...

O ışık topunu elime bıraktığında hiç olmadığı kadar parlak ve yeşil gözlerini bana doğru çeviriyorsun ve gülümsüyorsun .

Seni öpmek sana sarılmak istiyorum ama beni engelliyorsun . Elimi bile tutmuyorsun .

Neden ? Neden benden uzaklaştın? Dur , beni bırakma diye bağırıyorum .

Kafanı olumsuz manada sallıyorsun.

- Şimdi değil sevgilim. Senin yaşayacakların var . Senin kurtaracakların var. Senin şefkat gösterecek birilerin var.

- Ama seni özleyeceğim.

- Ben uzakta olmayacağım ki !

Elini kalbime değdirdi ve

-Ben burada olacağım. 1 santim uzağında bile olmayacağım . Tam kalbinde olacağım.

Gözümden bir damla yaş aktı ve arkadan birden ışık huzmesi geldi. Yiğit ' in elleri benden yavaşca ayrıldı ve

-Artık gitmeliyim.

-Ben de geleceğim.

Gülümsedi ve arkasını döndü .

-Dur gitme beni bırakma ! Dedim ama arkasını bile dönmedi. Ona ellerimle uzanmaya , yanına gidip son bir kez sarılmaya çalıştım ama sanki bir kuvvet beni geriye çekiyordu. Aramızda manyetik bir duvar vardı. O pis insanlık mıknatısı da beni geri çekiyordu. Nihayet Yiğit görünemez hale geldiğinde o ışık hüzmesi birden söndü ve beni karanlıkta bıraktı.

Bir süre tekrar başta olduğu gibi havada asılı kaldım. Zaman mekan yok , iradem çok zayıf her an kendimi kaybedebilirim. Şuursuzca gözlerim kapalı kalbimdeki buruklukla duruyorum. Elimdeki o ışık topu da yavaş yavaş sönüyor ve kor haline geliyor.

Bunu izlerken Yiğit ' in dedikleri aklıma geliyor. Benim yaşayacaklarım var benim kurtaracaklarım var. Eğer Yiğit bana bu kadar fedakârlık yaptıysa bunu ona borçluyum. Bunu yapmak zorundayım.

Elimdeki kor halindeki kalbe bakıyorum son kez. Sonra onu alıl göğsüme bastırıyorum . O an yaşadığım acı tarifsiz... tek tek kaburgalarımı söküp çıkarıyor biri sanki. Boğazım ve ciğerlerim yanıyor. Ani gelen oksijenle ciğerlerim yanıyor ve bu benim yaşadığım sin acı oluyor. Sadece birkaç saniyeliğine gözlerim açılıp kapanıyor.

Sert ışıkların gözümü almasıyla kapatıyorum gözümü. Alkol kokusu burnumu sızlatıyor ve kesik kesik bip sesleri duyuluyor.

Ama daha fazla dayanamayacak bilincim tekrar kapanıyor. Bu defa zamansız ve mekansız asılı değilim bu defa Yiğit ' imleyim. Bu defa mutluyum . Bu defa iyiyim.

** Arkadaşlar umarım beğenirsiniz. Birsonraki bölüm için sizden zaman istiyorum. En fazla 1 hafta sürer yazmam . Sizleri seviyorum .

Sevgiler

Suay A.

Ölüm ÇukuruWhere stories live. Discover now